Iranians History on This Day
روز و ماه خورشيدي و يا ميلادي مورد نظر را انتخاب و كليد مشاهده را فشار دهيد
ميلادي
   خورشيدي

 
23 فوريه
 
جستجو:

 
 


 هديه مولف

اين سايت مستقل و بدون كوچكترين وابستگي؛ هديه ناچيز مولف كوچك آن به همه ايرانيان، ايراني تبارها و پارسي زبانان است كه ايشان را از جان عزيزتر دارد ؛ و خدمتي است ميهني و آموزشي كه خدمت به ميهن و هموطنان تكليف و فريضه است كه بايد شريف و خلل ناپذير باشد و در راه انجام تكاليف ميهني نياز به حمايت مادي احدي نبايد باشد، و نخواهد بود. انتخاب موارد براي نگارش و عرضه در سايت نظرشخص مولف است.
 

 










   لينک به اين صفحه  

مهمترين رويدادهاي ايران و جهان در طول تاريخ در اين روز 23 فوريه
ايران
پيروزي كودتاي ژنرال رضاخان پهلوي و رئيس الوزراء شدن سيد ضياء طباطبايي يزدي ـ ادامه تفرقه افکني انگليسي ها
سرهنگ علي خان
سيدضياء پيش از كودتا عبا و عمامه را برداشت

ژنرال رضاخان در روز كودتا


    چهارم اسفند 1299 (23 فوريه 1921) سلطان احمدشاه قاجار همراه با صدور اعلاميه اي حُكم رياست الوزرايي سيد ضياءالدين طباطبايي يزدي و سرداري سپه ژنرال رضاخان را صادر كرد. تيپ قزاق روز پيش از آن (سوم اسفند) تهران را متصرف شده بود و فتح الله اكبر (سپهدار رشتي) رئيس الوزراء به سفارت انگلستان كه اين دولت خود حامي كودتا بود پناه برده بود!.
     تيپ قزاق (دیویزیون قزاق = لشکر قزاق) پس از ديدار و مذاكرات ژنرال «آيرون سايد» انگليسي با ژنرال رضاخان روانه تهران شده بود و نمايندگان احمدشاه را كه براي مذاكره با رضاخان و انصراف تيپ از ورود به تهران به شاه آباد آخرين محل استقرار آن رفته بودند بازداشت كرده بود. واحدهاي تيپ پس از شنيدن سخنان مهيج سيد ضياء و دريافت پول هايي را كه باخود به شاه آباد (امامزاده حسن ـ نزديك تهران وقت و اینک در دل شهر) برده بود وارد پايتخت شدند و شهر را كه تنها در دو نقطه مختصر مقاومتي كرده بود متصرف شدند. مقاومت از سوي پليس بود كه با تحمل چند كشته كنار رفت.
     احمدشاه كه با صدور فرمان نخست وزيري سيد ضياء عملا به كودتا تسليم شده بود در حُكم نخست وزيري وي اعتراف به غفلت و لاقيدي كابينه هاي قبلي و عدم امنيت در كشور و بلاتكلبفي ملّت كرده بود. سيدضياء طباطبايي يزدي ـ تحصيلكرده فرانسه قبلا در تهران روزنامه منتشر مي كرد.
     در همين روز ژنرال رضاخان اعلاميهِ «حُكم مي كنم» را صادر كرد كه بر ديوارهاي تهران الصاق شد و فهرستي از كساني را كه بايد دستگير شوند به قزاق ها (نظامیان با آموزش روسی) داده و شهر را جز نانوايي ها و قصابي ها به حالت تعطيل در آورده بود.
     سيد ضياء كه در باطن از ژنرال رضاخان (ميرپنج = سرتيپ) واهمه داشت، براي نشان دادن اقتدار خود و بدون جلب رضايت قبلي رضاخان، سرهنگ كاظم خان افسر ژاندارم را فرماندار نظامي تهران كرد و از همين لحظه آتش دشمني ژنرال رضاخان را نسبت به خود روشن ساخت. سيدضياء همچنين با انتصاب سرهنگ علي خان از افسران مورد اعتماد خود به فرماندهي ژاندارمري بر رنجش و دشمني ژنرال رضاخان افزود. هدف سيد ضياء از اين انتصابات، علَم كردن نيرويي در برابر قواي قزاق بود كه پادگان تهران (سربازان كم تجهيزات ارتش) را هم به خود ضميمه كرده بود و نيرومندتر شده بود. ژنرال رضاخان با اِعمال قدرت بعدا همه نيروهاي مسلح را تحت فرمان خود در آورد و سيد ضياء در نقشه اش شكست خورد.
     از تحليل مورخان چنين بر مي آيد كه انگلستان با هدف سلطه انحصاري بر ايران و ذخائر و منابع آن و بستن راه نفوذ روسيه شوروي كه داشت جان مي گرفت در جهت جنوب، نه تنها از اجراي طرح كودتا حمايت كرده بود بلكه از گسترش تفرقه و ايجاد دشمني ميان سران كودتا (رضاخان، سيدضياء و ...) راضي بنظر مي رسيد و عملا به آن دامن مي زد. روسيه تزاری شريك قبلي انگلستان در سلطه بر ایران در پي انقلاب بلشويكي اكتبر 1917، از ميدان ايران خارج شده بود. بيم انگلستان در آن زمان همچنين از كمونيست شدن ايران و انتقال كمونيسم از طريق ايران به كشورهاي عربي بود كه پس از جنگ جهاني اول و انهدام عثماني عمدتا (به استثنای سوریه و لبنان) به لندن سپرده شده بودند و فاصله غني و فقير در مناطق عربي و در نتيجه آمادگي براي پذيرش افكاري سوسياليستي فراهم بود. انگلستان براي مبارزه با گسترش كمونيسم در ايران كه به دليل وجود طبقه و كلاس در جامعه و غيردولتي بودن تاسيسات و منابع توليد و درآمد، هواداران فراوان هم پيدا كرده بود راهي جز احياء نيم خيز ناسيوناليسم ايراني نمي ديد و براي اين كار ژنرال رضاخان مناسب بنظر رسيده بود.
     تنها رجلي كه در آن زمان با اين تحولات و انتصاب سيد ضياء به رياست الوزرايي علنا مخالفت مي كرد دكتر مصدق والي (استاندار) وقت فارس بود كه سيدضياء را عامل اجنبي خواند و كودتا را يك نقشه خارجي اعلام داشت. دكتر مصدق حاضر نشد حُكم نخست وزيري سيد ضياء را به ادارات فارس ابلاغ كند و به همين سبب سيد ضياء چند روز بعد ضمن مخابره تلگرامي او را تهديد كرد. با وجود اين تهديد، سيد ضياء از دكتر مصدق خواست كه در سمت خود باقي بماند كه وي نپذيرفت و به تهران آمد.
    
ازراست به چپ: آيرون سايد - فتح الله اکبر - سلطان احمدشاه قاجار

 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
بايگاني شدن طرحي كه مي توانست بسياري از مسائل اداری ايران را حل كند! و بوروکراسی و فساد اداری برای همیشه از میان برود: شورای انتصابات
يكي از طرح هاي جالب دوران حكومت دكتر مصدق، درست شش ماه پس از برانداخته شدن اين حكومت با كودتاي 28 اَمُرداد 1332، به بايگاني سپرده شد كه اگر عملي شده بود به مسئله اي كه سهمي بزرگ در عقب ماندگي ايران دارد و زاينده مسائل ديگر است پايان داده مي شد.
     طبق اين طرح كه در اجراي تحقّق دمكراسي واقعي، تأمين پيشرفت كشور، پايان يافتن فساد اداري و خارج شدن امر انتخاب و بركناري مديران دولتي از دست وزيران و مقامات سياسي، با مدت ها مطالعه تهيه شده بود قرار بود يك شوراي دائمي خبرگان كه اعضاي آن از ميان كارشناسان بنام كشور بر حسب ضوابط، دستچين و پس از تاييد مجلس منصوب شوند ايجاد گردد و كار آن، يافتن مديران شايسته، ميهندوست (دلسوز، نگران و در انديشه ملت) و ماهر در کار مربوط براي دستگاههاي عمومي پايين تر از معاون وزير باشد. مطابق اين طرح، قراربود اين مديران از ميان بهترين داوطلبان كه شايستگي آنان پس از بررسي كارشناسانه بر شورا محرز مي شد انتخاب و جهت انتصاب به دولت معرفي شوند و عزل آنان نيز به خواست دولت و ذكر دليل، از سوي همين شورا صورت گيرد. شورا اين اختيار را مي داشت كه پس از بررسي كامل دلايل دولت براي عزل، با تشكيل جلسات علني حرف هاي فرد مورد نظر را بشنود و سپس تصميم بگيرد و اين اختيار را داشت كه با اكثريت آراء خواست دولت مبني بر عزل را رد كند و حُكم به ادامه كار و ابقاء مدير بدهد. مرجع رسيدگي به شكايات مردم و كاركنان از عدم لياقت مدير نيز همين شورا بود كه قرار بود برحسب مورد و تخصّص، كميسيون هاي متعدد داشته باشد. اختيارات شورا «اداري» بود و تداخل در كار دادگستري به عنوان مرجع رسيدگي به تظلمات و اعلام جرم ها نبود. اگر اين طرح به همان صورت به اجرا درآمده بود، يك مدير دولتي (مدير كل، مدير عامل و ...) مي توانست در برابر تصميم يك وزير و معاون وزير كه آن را خلاف قانون و قاعده و زيان آور به منافع كشور تشخيص مي داد بايستد و «اطاعت محض به دليل ترس از بركناري» از ميان مي رفت كه عامل انواع فساد اداري بوده است. به علاوه، مدير دولتي كه از سوي شورا معرفي مي شد، ضمن كار، انتصاب خود را مديون وزير و مقامي ديگر احساس نمي كرد تا كور كورانه و نسنجده از دستورها اطاعت كند.
     دولت ژنرال زاهدي 29 بهمن 1332 تصميم گرفت از آنجا كه تهيه پيشنويس يك لايحه استخدام كشوري و قانون شوراي دولتي در دست تهيه است كه جانشين قانون سال 1301 استخدام و اصلاحيه هاي بعدي آن خواهند شد فعلا بررسيِ «طرح ديگري!» در ميان نخواهد بود!.
     لايحه قانون استخدام كشوري که در بهمن 1332 به آن اشاره شده بود تا «طرح زمان حكومت مصدق» بايگاني شود، 13 سال بعد در خرداد 1345 به تصويب رسيد و در آن به شوراي مستقل «يافت، نصب و عزل مديران» هم اشاره نشده بود و مسائل اداري همچنان باقي ماند و پيچيده تر شد. در قانون مصوّب سال 1345 عنوان ايجاد سازمان استخدام كشوري و بازنشستگي كه قبلا ضميمه وزارت دارايي بودند به ميان آمده بود كه اين سازمان، راه حل مسئله استخدام و عزل و نصب مقامات نشده است كه مورد نظر طرح دوران دولت مصدق بود. لايحه قانوني سال 1345 قرار بود به صورت آزمايشي اجرا شود كه ماندگار شده است. در كشورهاي پيشرفته دقّت در انتخاب مديران مياني كه مورد نظر در طرح زمان حكومت دكتر مصدق بود بسيار زياد است و هر انتصابي به صورت دادن اعلان در رسانه ها و پس از بررسي دقيق امتيازات داوطلبان و مصاحبه با آنان و اعلام نام برنده پيش از نهايي شدن انتصاب در جرايد، صورت مي گيرد تا مردم فرصت اظهار نظر داشته باشند و .... اصحاب فرضيه هاي مديريت هم نظر داده اند كه آسيب وارده از يك انتصاب نادرست براي جامعه بسيار وسيع و گاهي غير قابل جبران و دست کم در طول يك نسل خواهد بود.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
تحوّل ژورنالیسم ایران در پی انتقاد «جان بروس» روزنامه نگار آمریکایی از وضعيت انتشار خبر در روزنامه هاي ايران
23 فوریه 1954 (اسفند 1332 ـ شش ماه و چند روز پس از براندازی 28 اَمُرداد) جان بروس روزنامه نگار آمريكايي كه به سمت وابسته مطبوعاتي سفارت آمريكا در تهران منصوب شده بود در نطقي در انجمن ايران و آمريكا و در برابر يک جمع، اين تعجب خود را ابراز كرده بود كه چرا روزنامه هاي تهران رفتن نخست وزير به آب علي (محل اسکي و تفريحگاه زمستاني) در تعطيل آخر هفته را، خبر صفحه اول قرار مي دهند! و اخبار و مطالب مورد نياز مردم را كه بخشي از زندگاني روزه مره آنان را تشکیل می دهد ناديده مي گيرند و در آنها (رسانه ها)، اخبار مورد نياز مردم ازجمله تغییرات بهای گوشت و پنیر ـ خانه و زمین، مدرسه و بیمارستان، نظر مردم درباره مصوّبات پارلمان و تصمیمات کابینه و تفسیر و اظهار نظر و صفحات نامه به سردبیر به چشم نمی خورد و ....
     جان بروس كه چنين به صراحت انتقاد كرده بود گفته بود که سالها در روزنامه هاي كاليفرنيا قلم زده، وفادار به اصالت ژورنالیسم است و نمي تواند حتی در کِسوت دیپلمات، كار غير حرفه اي را در روزنامه ها ـ صرف نظر از کدام کشور تحمّل كند.
     اظهارات «جان بروس» به عنوان نظر اصلاحی یک همکار، در برخی از روزنامه های تهران منعکس شده بود. سناتور عباس مسعودی ناشر روزنامه اطلاعات و چند نشریه دیگر همان وقت گفته بود که «بروس» واقعیت ها را گفت و ضعف ژورنالیسم ما، نبود آموزش روزنامه نگاری و «خود ـ رو» بودن روزنامه نگاران است و او تصمیم گرفته است که در دو ـ سه سال آینده نخستین دوره آموزش روزنامه نگاری ایران را دایر کند [که در نیمه اول سال 1335 دایر شد].
    ورود دو استاد آمریکایی پیشهِ روزنامه نگاري در چهار و پنج سال بعد به ايران براي آشنا ساختن روزنامه نگاران شاغل ایرانی به اصول و روش هاي روزنامه نگاري و تعاریف مربوط و طرز تهیه و نگارش مطلب ژورنالیستی احتمالا به توصيه «جان بروس» صورت گرفته بود.
    روزنامه های ایران از آن پس تا 1358 و 1359 (دو سال اول پس از انقلاب) که روزنامه نگاران حرفه ای، فله ای اخراج شدند پا به پای ژورنالیسم جهانی رو به رشد بود که دوباره افول کرد و به نظر می رسد که این وضعیت ادامه داشته باشد. کثرت بیش از حد روزنامه در یک شهر [برای مثال در تهران در سال 1399 انتشار حدود 24 روزنامه عمومی، 25 روزنامه اقتصادی! و چند روزنامه ورزشی ـ در حالی که در کشورهای دیگر روزنامه های چاپی در حال آنلاین شدن هستند]، دلیل وجود یک ژورنالیسم مطابق اصول و تعاریف نیست و هر فارغ التحصیل دانشگاه نمی تواند «روزنامه نگار واقعی» شود به همان گونه که هرکس با رفتن به دانشگاه و مطالعه ادبیات نمی تواند شاعر شود. ضعف ژورنالیسم شوروی یکی از علل فروپاشی این امپراتوری از درون توصیف شده است.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
زادروز یک «حقوقدان ـ روزنامه نگار» که ضعف اخلاق و فرهنگ را عامل مسائل می داند ـ نظرات او درباره قوانین خانواده
M. Eghdam a lawyer-journalist
امروز ـ چهارم اسفندماه، زادروز «ماه تابان اقدام» حقوق‌دان و مشاور قضايي است که 23 فوریه 1950 به دنیا آمده است. او در سال 1351 هجری (در 22 سالگی) از دانشکده حقوق دانشگاه تهران فارغ‌التحصیل شد، ولی مطالعات خودرا متوقف نساخته است. در زمان دانشجوئی، بسیار فعّال بود، به انجام امور اجتماعی علاقه فراوان داشت و به ‌عنوان گزارشگر و خبرنگار در تلویزیون ملّی ایران به‌کار مشغول شد و در زمینه‌های امور زنان، جمعیت و اعتیاد تحقیقاتی انجام داد و گزارش‌هایی تهیه کرد که به موقع پخش و انتشار یافت.
    وی موفق شد دو فیلم مستند کوتاه ـ یک فیلم در مورد اعتیاد در محله عودلاجانِ تهران و فیلم دیگر پیرامون پیشرفت زنان در زمینه‌های مختلف تهیه کند که در زمان خود مورد توجه ویژه قرار گرفت.
    «اقدام» سپس کار مطبوعاتی را بر فعالیت هاي راديوتلويزيوني و حقوقي خود اضافه کرد و در روزنامه آیندگان به نوشتن مقاله، تفسیر و گزارش تحقیقی پرداخت. وی مدتی نیز ‌در سمت مسئول روابط عمومی سازمان زنان ایران و سپس در سمت رئیس روابط عمومی انجمن توان‌بخشی که سازمانی وابسته به وزارت کار و امور اجتماعی بود [بعدآ از سازمان‌های وابسته به وزارت رفاه] منشأ خدماتی چشمگیر از جمله برگزاری نخستین نمایشگاه صنایع دستی معلولان در سال 1356 شد.
    ماه تابان اقدام [مَهتاب] که بعد از طی دوره کارآموزی، پروانه وکالت خودرا دریافت کرده بود پس از پیروزی انقلاب اسلامی صرفاٌ به حرفه وکالت و مشاوره قضایی مشغول شد و بنا به دلایلی از فعالیت‌های مطبوعاتی کناره‌گیری کرد.
    در طول کار روزنامه‌نگاری و اینک به‌عنوان مشاور قضايي، «اخلاق» مبنای نگرش و عملکرد «اقدام» بوده است و اعتقاد دارد مهم‌ترین علت مسائل و قانون شکنی‌هایی که امروزه ديده می‌شود، ضعف اخلاق و فرهنگ است، و در چنین شرایطی نمی‌توان از یک سیستم قضایی زياد انتظار داشت.
    به اظهار مهتاب اقدام، «دادگستری» همانند یک آیینه است که هر آنچه را که در جامعه رخ می‌دهد، منعکس می‌کند. وقتی روابط انسان‌ها ناسالم و بیمارگونه باشد، وقتی که مصرف گرائی افزایش می‌یابد، وقتی آدم‌ها در جای خود قرار نگیرند و به راحتی بتوان از خط قرمز قانون عبور کرد و وقتی زیاده خواهی و سیری ناپذیری مثل یک ویروس در جامعه گسترش یابد، نمی‌توان صرفا با مجازات، در انتظار اصلاح افراد و حتي «احقاق حق» بود، بايد به آموزش و پرورش توجه کرد ـ آموزش عمومي و عمدتا از طريق رسانه ها و بويزه راديوتلويزيون.
    اين «حقوقدان ـ روزنامه نگار» معتقد است که تصویب قوانین متعدد و اصلاحیه‌های پی در پی نه تنها دردی دوا نمی‌کند بلکه مشکل را غامض‌تر و پیچیده‌تر می‌سازد و مردم را به‌فکر ایجاد راه‌های فرار از قانون و دورزدن قانون می‌اندازد.
    «مهتاب اقدام» در مورد قوانین و مقررات مربوط به خانواده و طلاق اعتقاد دارد که تصویب این مقررات و اصلاحیه‌ها و تفسیرهای متعدد، در کاهش شمار مراجعان به دادگاه‌های خانواده اثر نداشته و روابط خانواده را شفّاف سازی نکرده است. مضافاً بر اینکه این مقررات، نه کاملاً اسلامی و بر مبنای احکام شریعت است و نه اصطلاحا مدرن. به‌طور مثال؛ به‌موجب ماده 1133 قانون مدنی، مرد می‌تواند هر وقت که مصالح او ايجاب کند و با يک مسئله خانوادگي رو به رو شود زن خودرا طلاق دهد. به این ترتیب طلاق یک ایقاع است. اگر قوانین در جمهوری اسلامی ایران باید اسلامی [برگرفته از شریعت] باشد و طلاق از جمله ایقاعات است و اختیار آن به مرد داده شده، مراجعه به داوری و تشریفات مربوط به آن که متاسفانه ـ در مواردی ـ به‌صورت یک کمدی درآمده است چه معنایی دارد؟، به‌خصوص ارجاع امر به داوران دولتی!. اگر قرار است نظر داوران ملاک عمل قاضی باشد، داوران دولتی که در مجتمع‌های خانواده هستند و نه زوج را می‌شناسند و نه زوجه را، چه نظریه صحیحی می‌توانند ارائه دهند که مبنای رای صحیح و درست قاضی باشد؟، و همچنین مقررات مربوط به مطالبه اجرت المثل ایام زناشوئی!. حال که حل مسائل خانواده به دادگاه سپرده شده است منطق حُکم می کند که همه آن اعم از طلاق، حضانت فرزندان و تعیین تکلیف امور مالی خانواده بر عهده قاضی و رعایت شریعت، قانون و منطق باشد؛ تا هر دو طرف دعوی از نتیجه کار راضی ـ ولو راضی نسبی شوند که گفته اند یک ناراضی جامعه ای را ناراضی می کند [بحث فلسفی انتقال رضایت و عدم رضایت].
    «اقدام» با بیش از چهار دهه تجربه کار قانون، روزنامه نگاری، فعالیت هاي اجتماعی و مسافرت متعدد به گوشه و کنار جهان به قانونگزاران توصیه می کند که هنگام وضع یک قانون تازه مربوط به امور خانواده و یا اصلاح یک و یا چند ماده از این قانون و ضوابط مربوط، فرهنگ جامعه و طرز تفکر و روش زندگانی مردم و تجربه گذشته را درنظر بگیرند، عجله نکنند، با اصحاب اندیشه و تجربه مشورت کنند و در این مورد بخصوص ـ سیاست را مداخله ندهند که با کوچکترین غفلت و بی دقتّی، احتمال افزایش مسائل جامعه و پیچیده شدن مشکلات آن وجود دارد.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
اظهارات 4 ژنرال که یکم اسفند 1357 در پشت بام کمیته انقلاب اعدام شدند در دقایق آخر پیش از مرگ
ساعت دو و 50 دقیقه بامداد یکم اسفند 1357 و 9 روز پس از سقوط نظام سلطنتی ایران، چهار ژنرال دیگر در پشت بام ساختمان کمیته انقلاب تیرباران شدند. محاکمه آنان چند ساعت پیش از اعدام، پایان یافته بود. قاضی شرع دادگاهِ انقلاب، این چهار تَن را که سرلشکر امین افشار فرمانده سابق لشکر گارد، سرتیپ نعمت الله معتمدی فرمانده سابق تیپ زرهی قزوین، سرتیپ منوچهر ملک معاون معتمدی و سرتیپ حسین همدانیان رئیس ساواک کرمانشاه بودند مُفسد فی الارض تشخیص داده بود.
    دقایقی پیش از اعدام، خبرنگاران موفق شده بودند که با این چهار ژنرال سابق که در انتظار آمدن ماموران اجرای حُکم قاضی و بستن چشمهایشان بودند مصاحبه کنند.
    هر چهار تَن که اظهاراتشان در روزنامه ها منعکس شد گفته بودند که دستور تیراندازی و کشتن مردم را نداده بودند و تأکید کرده بودند که نباید ارتش را که وظیفه دفاع از تمامیّت کشور در برابر دشمن و هرگونه تجاوز خارجی دارد به خیابانها می بردند و در مقابل مردم ـ برادرانشان ـ قرار می دادند و شاه نباید کشور را در لحظه حسّاس تَرک می کرد.
     امین افشار گفته بود که اطرافیان شاه که به دور او دیوار کشیده بودند خیانت کردند، شاه مشاور ارتشی نداشت. من تا چند دقیقه دیگر زنده نخواهم بود ولی توصیه می کنم که کاری نشود که ارتش تضعیف شود. ده سال طول خواهد کشید که برای ارتش، کادر به وجود آید. دشمن خارجی و یا یک گروه داخلی با هدف خاص از تضعیف ارتش سوء استفاده خواهد کرد و دست به تعرّض و تخریب خواهد زد و ....
    سرتیپ معتمدی گفته بود که شماری تملّق گو اطراف شاه را گرفته بودند و مانع اطلاع او از جزئیات روز و خواست مردمِ بپاخاسته می شدند. سرانجام وقتی که او از ایستادگی مردم برای رسیدن به خواست هایشان آگاه شد باید راه حل پیدا می کرد، نباید ارتش را پلیسِ شهر می کرد و در برابر مردم قرار می داد. سربازِ ارتش، پلیس شهر نیست.
    سرتیپ ملک گفته بود که نخست وزیر و وزیران [قوه مجریه] مسئول مشکلات هستند نَه افسران ارتش. شاه باید در تأیید انتخاب مدیران ارشد و رؤسای ادارات دقّت می کرد و با وسائلی که در اختیار داشت از فساد اداری و مظالم آگاه می شد. باید فساد زدایی می کرد و این کار را از دادگستری [دستگاه قضایی] آغاز می کرد. شاه باید دست کم اندرزهای خواجه نظام الملک را در کتاب سیاستنامه درباره عِلم حکومت کردن و انتخاب معاشر و مشاور می خواند. شاه خیلی خودپسند بود و خود را عَقل کُل می پنداشت.
    در همین روز (یکم اسفند 1357) 7 فرمانده لشکر و واحد ژاندارم دستگیر و 53 ژنرال بازنشسته شده بودند.
    
اجساد 4 ژنرال پس از تیرباران شدن از راست به چپ: سرلشکر پرویز امین افشار، سرتیپ معتمدی، سرتیپ ملک و سرتیپ حسین همدانیان

 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
کپی چند مطلب از شماره شنبه پنجم اسفندماه 1357 روزنامه اطلاعات برای ماندن در تاریخ
13 روز پس از سقوط نظام سلطنتی، آیت الله مکارم شیرازی طرح یک برنامه 20 ماده ای برای دوام قوام شعارهای انقلاب و نظام اسلامی را پیشنهاد کرده بود که تماما در شماره 15792 ـ شنبه پنجم اسفند 1357 روزنامه اطلاعات انتشار یافت. وی همچنین از اندیشمندان کشور خواسته بود که آنان نیز نظر خود را به صورت طرح و برنامهِ کار دولت انقلاب اعلام کنند.
    برخی از موارد طرح 20 ماده ای آیت الله مکارم شیرازی، کُپی شده از روزنامه اطلاعات با همان تیتر و عکس از این قرارند:
    



    



    



    _ _ _ _
    در صفحه پنجم این شماره روزنامه اطلاعات طنزی از هادی خُرسندی با عکس او چاپ شده است که تلویحا اشاره دارد که شاپور بختیار که قبلا گاهی گفته شده بود که پنهان شده و زمانی خبر از دستگیری او داده شده بود، با کمک بازرگان نخست وزیر دولت موقت از ایران خارج شده است:
    


 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
طبق کشف کمیته انقلاب؛ شریف امامی، دکتر اقبال و عبدالله ریاضی فراماسون Freemason بودند
سوم اسفندماه 1357، کمیته مرکزی انقلاب از کشف یک لُژ فراماسونری Freemasonry یا Masonry در ساختمانی در تهران ـ سه راه ژاله خبر داده بود.
     طبق این خبر، جعفر شریف امامی ـ قبلا چندبار وزیر و نخست وزیر و مقام های کلیدی دیگر استاد اعظم این لُژ بود.
    این لُژ دارای 2 لِوِل بود: لُژ کسری و لُژ گراند. دکتر منوچهر اقبال ـ قبلا نخست وزیر، وزیر، مدیر عامل شرکت ملی نفت، رئیس دانشگاه و موسس حزب ملیّون و رئیس آن و نیز عبدالله ریاضی رئیس پیشین مجلس از اعضای این لُژ و در نتیجه گوش به دستور دولت لندن بودند. عبدالله ریاضی اعدام شد.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
کمک مجلس به تسهیل اجرا و تحقق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی
علی لاریجانی رئیس وقت مجلس شورای اسلامی در جلسه چهارم اسفندماه 1392 گفت که با اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی می توان اتکاء به نفت، و نیز بیکاری و تورّم را کاهش داد و در برابر تحریم‌های ظالمانه ایستادگی کرد و برای تحقق این امر اساسی لازم است که محور اصلی بررسی‌ها و تلاش‌ها در کمیسیون‌های تخصّصی مجلس، «سیاست‌های اقتصاد مقاومتی» باشد. در این کمیسیون ها، پیشنهادها وقتی مورد مطالعه قرار گیرد که هزینه‌های جاری دولت را کاهش دهد و به رونق تولید مَدد رساند.
    لاریجانی گفت که همه کمیسیون‌های مجلس در این زمینه مسئولیت دارند و مُراد، کمیسیون‌های اقتصادی نیست. برای مثال: کمیسیون فرهنگی باید فضای رونق اقتصادی را در بُعد تولیدات فرهنگی و هنری و زمینه سازی رسانه‌ای پیگیری کند. در این زمینه همکاری کمیسیون‌ها با بخش‌های تخصّصی دولت ضروری است.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
نامهِ دکتر توکّلی به هاشمی رفسنجانی و هشدار در مورد دخالت دولت لندن در انتخابات ایران ـ استناد به شواهد ـ هدف؛ تشدید اختلاف داخلی است
Dr. Ahmad Tawakkoli
خبرگزاری فارس در گزارشی به شماره 13941203001090 مورّخ سوم اسفند 1394، متن نامه دکتر احمد توکّلی [اقتصاددان، پژوهشگر، وزیر پیشین و نماینده سابق مجلس، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و مؤسس و رئیس هیئت مدیره دیده‌بان شفافیت و عدالت] خطاب به آیت الله هاشمی رفسنجانی را ـ که هنوز در قید حیات بود ـ منتشر ساخت که در بسیاری از رسانه های برون مرز ازجمله دویچه وله (صدای آلمان) نقل و تفسیر شد.
    توکلی نوشته بود که موضوع نامه من به شما [هاشمی رفسنجانی]، دخالت دولت انگلستان در انتخابات [پارلمانی] قریب الوقوع جمهوری اسلامی است که کَمپین آن آغاز شده است.
    توکلی افزوده بود: "وقاحت دولت لندن در دخالت آشکار انتخاباتی چنان تکان دهنده است که اگر همه نیروهای میهندوست و شخصیت‌های نظام در برابر آن نایستند، دیر یا زود ماجرای «خانه سِدان» تکرار می‌شود. [ريچارد سدان Seddon يكي از مقامات نفتي انگلستان در تهران بود که مأموران اطلاعات پليس ـ پلیس ِ زمان حکومت دكتر مصدق، با تعقیب رفت و آمدهای برخی از مخالفان به خانه او که در شمیران بود و رفتار و کردار این افراد پس از دیدار از آنجا، به بازرسی از خانه دست زدند و موارد رشوه و وعده دادن های سِدان به عوامل داخلی، خائنان به وطن برای مشارکت در کارشکنی ها و نهایتا براندازی را به دست آوردند و اسناد این رشوه دادن ها و توطئه ها را به دادستان تهران تسلیم کردند كه به «پرونده سِدان» معروف شده است. دولت کودتا این پرونده را بَست، ولی نه در «تاریخ» که فصلی از توطئه های دولت لندن را تشکیل می دهد ـ «تاریخ» پاک شدنی نیست.
    به باور پروفسور چارلز مَکلین اَندروز ـ متولد در 1863 و متوفی در 1943 ـ تاریخدان و مدرّس آمریکایی دانشگاه و مؤلف 102 کتاب و رساله؛ در کشورهایی که زمانی معرض مداخله و نفوذ دولت لندن بوده اند ـ هنگام هرگونه مطالعه و بررسی، نخست باید چگونگی آن مداخلات و سیاست ها و برنامه های انگلستان را مرور کرد زیرا که عادت انگلیسی ها شده است که سیاست های قدیمی خودرا پایان ندهند و به آن ادامه دهند.].
    دکتر توکّلی ضمن یادآوری تحصّن های زمان قاجاریه در باغ سفارت انگلیس در تهران و پهن شدن بساط دیک های پلو در آنجا نوشته بود که نباید آن وقایع حقارت بار و عبرت آموز تکرار شود و غرب‌زدگان، روشنفکرنمایان و عوامل ضدانقلاب به آن سفارت نظر داشته باشند و یا کسانی ناخواسته و نادانسته به این وادی خیانت کشیده شوند. تردید نیست که جناب عالی [خطاب به آیت الله هاشمی رفسنجانی که سال بعد درگذشت] به جنایات انگلیس در ایران و تاثیر نفوذ این دولت در تخریب و انحراف مشروطیت و درگیری با دولت ملّی [دولت مصدق] در قضیه نهضت ملّی شدن صنعت نفت و طرح و اجرای کودتای ننگین 28 اَمُرداد 1332 واقف هستید. به همین دلیل خطر بزرگی که از این حیث انقلاب را تهدید می‌کند بر شما بیش از دیگران آشکار است.
    دکتر توکلی در این نامهِ هشداردهنده که در «تاریخ» ثبت خواهد شد نوشته بود: مدتی است که رهبری انقلاب اسلامی و کشور با جدیّت، خطر نفوذ را مکرراً تذکر می‌دهند. از جناب عالی انتظار است که با ایشان همراهی فعّال داشته باشید. زیرا، در یک زمان بسیار حسّاس، یکی از کثیف ترین و خبیث ترین دشمنان ملت، آشکارا در سیاسی ترین امر کشور که انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان است دخالت می کند. اینجاست که جناب عالی [هاشمی رفسنجانی] باید کسی باشد که چنان سیلی به چهره پلید دولت انگلیس بزند که نه تنها همه انقلابیون را بر انگیزد، بلکه مردم شریفی را که ممکن است گرفتاری‌های روزمره نگذارد در این امور وقت صرف کنند نسبت به خطر بزرگی که کیان استقلال ملّی را هدف گرفته است هوشیار سازد. توجه به هشدار امام (ره) موضع گیری جناب عالی را در این امر خطیر ضروری می‌سازد که مکرراً می‌فرمود: "اگر دشمن از کسی تعریف کند، این فرد باید به خودش بنگرد که چه کرده است که چنین بلایی متوجه وی شده است.". دولت انگلیس و ابزارهای آن صریحاً از فهرست انتخاباتی نزدیک به جناب عالی [هاشمی رفسنجانی] پشتیبانی می‌کنند و از مردم ایران می‌خواهند که به افراد مشخصی رای بدهند و به افراد مشخص دیگر رای ندهند. اینجا، پای دخالت آشکار یک دشمن دیرین ایران در امور کشور در میان است، نه تعریف و تمجید یک رسانه دشمن از یک فرد. لذا، پاسخ درخوری می خواهد که شما را گرفتار اتهام نسازد. مسلّم است که دشمن می خواهد که همه ما نباشیم و قصد خیری نسبت به هیچ یک از انقلابیون ـ از هر طرف ندارد.
    دکتر توکلی نوشته بود: یک هدف انگلستان و سایر مستکبران از اینگونه دخالت‌ها همین تشدید اختلاف داخلی است و نمونه اش تحریکات سال 88 [1388 هجری خورشیدی) است. مقصود آن نیست که در این انتخابات چنان فتنه‌هایی قابل برانگیختن است، بلکه برادرانه هشدار می‌دهم مسیری که می‌خواهند ما و شما را به آن بکشانند، آینده بهتری از مصیبت فتنه سال 88 نخواهد داشت. شما [آیت الله هاشمی رفسنجانی] سدّ این راه شوید.
    
دکتر چارلز اَندروز تاریخدان و مؤلف آمریکایی

 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
حدّاد عادل: هیچ کشوری به اندازه انگلیس کارنامه‌اش در ضربه زدن به استقلال ایران سیاه نیست
به گزارش خبرگزاری فارس ـ شماره 13941203001327 مورّخ سوم اسفند 1394، غلامعلی حدّادِ عادل نماینده سابق مجلس و سخنگوی ائتلاف اصولگرایان در همایش اسفندماه 1394 جوانان این ائتلاف، جوانان را قشری خواند که در مقایسه با سایر گروه‌ها نسبت به استقلال کشور حسّاس تر هستند و وقتی خطری کشور را تهدید ‌کند پیش از همه وارد می‌شوند. اهمیت استقلال و حاکمیّت کشور بسیار زیاد است و امام خمینی (ره) بیش از هر چیز در این نهضت به استقلال کشور اهمیت می‌داد، و لذا بیش از همه، جوانان به امام (ره) توجه کردند. در دوران حکومت پهلوی ها، ایران استقلال واقعی نداشت زیراکه این سلسله را انگلیسی‌ها بر سر کار آورده بودند. انگلیسی‌ها همواره در پی دخالت در کشورها هستند و هیچ کشوری به اندازه انگلیس کارنامه‌اش در ضربه زدن به استقلال ایران سیاه نیست. ایران در دوره قاجارها هم استقلال نداشت. انگلیسی ها طرح کودتای 28 مُرداد را کشیدند و با کمک همدستانشان دولت مصدق را سرنگون کردند. مهمترین هدیه انقلاب، تأمین استقلال کشورمان بوده است.
    در جریان این انتخابات [انتخابات پارلمانی که کمپین آن در جریان بود]، بی بی سی ِ دولت لندن دست به اجرای همان برنامه های قدیمی زده است و توصیه می‌کند ـ مستقیم و غیر مستقیم ـ که به آیت الله جنتی، آیت الله مصباح و آیت الله یزدی در انتخابات خبرگان رای ندهید و برای مجلس هم معلوم است از چه کسانی حمایت می‌کند. از این رو جوانان ما بیش از هر قشر دیگر جامعه باید در این انتخابات حساس و فعّال باشند و از کسانی که در برابر حمایت انگلیسی‌ها از خود سکوت کرده اند بگویند شما چه کرده‌اید یا می‌خواهید چه کاری را انجام دهید که مورد علاقه و حمایت خارجی‌ها و دولت انگلیس واقع شده‌اید؟!.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
بازهم گرد و غبار

    روزنامه های تهران در چهار روز اول اسفندماه 1394 از قول مقامات مربوط و مشاهدات خبرنگاران خود گزارش کرده بودند که گرد و غبار فضای 20 اُستان کشور و شهر تهران را پوشانده است و غلظت آن در خوزستان بیشتر بوده است. این وضعیت بعدا نیز چند بار مشاهده شده است. در زیر، عکسی که غلظت این گرد و غبار را نشان می دهد از روزنامه قدس کُپی شده است:
    
    


 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
اظهارات رهبر جمهوری اسلامی درباره موضوعات هسته ای در دیدار با اعضای مجلس خبرگان در چهارم اسفند 1399 تیتر اول پنجم اسفند روزنامه ها

    



    
    چند پارگراف از اظهارات آیت الله خامنه ای در چهارم اسفند 1399 (22 فوریه 2021) که انعکاس جهانی داشت:
    
    آیت الله خامنه ای رهبر انقلاب اسلامی دوشنبه چهارم اسفند 1399 ضمن اظهارات خود در دیدار اعضای مجلس خبرگان، به مسئله هسته‌ای پرداخت و اظهارات و رفتار آمریکا و سه کشور اروپایی در قبال کاهش تعهدات برجامی ایران را مستکبرانه، طلبکارانه و غیرمنصفانه و غلط خواند و گفت: جمهوری اسلامی از روز اول و تا مدت طولانی، بر اساس تعالیم اسلام، به تعهدات خود عمل کرد اما طرفی که از روز اول به تعهدات خود عمل نکرد همین چهار کشور بودند، بنابراین آنها باید مورد بازخواست قرار گیرند. آنچه مانع جمهوری اسلامی برای ساخت سلاح هسته‌ای است، فکر و مبانی اسلامی است که ساخت هر سلاحی اعم از هسته‌ای یا شیمیایی را که موجب کشتار مردم عادی می‌شود، ممنوع می‌داند.
    وی با یادآوری قتل عام 220 هزار نفر در بمباران اتمی ژاپن و همچنین محاصره مردم مظلوم یمن و بمباران بازار و بیمارستان و مدرسه بوسیله جنگنده‌های ساخت غرب، گفت: کشتار غیرنظامیان و مردم بی‌گناه روش آمریکایی‌ها و غربی‌ها است و جمهوری اسلامی این روش را قبول ندارد و بر همین اساس به سلاح هسته‌ای فکر هم نمی‌کند. اما ما برای کسب توانایی‌های هسته‌ای متناسب با نیازهای کشور مصمم هستیم و به همین جهت، حد غنی‌سازی ایران 20 درصد نخواهد بود و تا هرجا که لازم و نیاز کشور باشد اقدام خواهد شد مثلاً برای پیشران هسته‌ای یا کارهای دیگر ممکن است غنی‌سازی را به 60 درصد هم برسانیم. البته یک قرارداد چندساله‌ای گذاشته شده که اگر آنها عمل کنند ما هم تا همان چند سال عمل خواهیم کرد. غربی‌ها به‌خوبی می‌دانند که ما به‌دنبال سلاح هسته‌ای نیستیم. موضوع سلاح هسته‌ای بهانه است، آنها حتی با دستیابی ما به سلاح‌های متعارف هم مخالفند، چون می‌خواهند مؤلفه‌های قدرت را از ایران بگیرند.
    آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به این واقعیت که نیروگاههای هسته‌ای با تأمین انرژی سالم‌تر، تمیزتر و ارزان‌تر یکی از مهمترین منابع انرژی در آینده نه چندان دور خواهند شد، نیاز کشور به غنی‌سازی را یک امر مسلّم خواند و گفت: غنی‌سازی را نمی‌شود آن روز شروع کرد بلکه باید از امروز برای نیاز آن زمان آماده شد. غربی‌ها می‌خواهند در روزی که ایران به انرژی هسته‌ای نیاز پیدا ‌کند، محتاج آنها باشد و آنها این نیاز ما را وسیله‌ای برای تحمیل، زورگویی و باج‌خواهی‌های خود قرار دهند. جمهوری اسلامی در قضیه هسته‌ای نیز همانند سایر قضایا عقب‌نشینی نخواهد کرد و در مسیر آنچه که مصلحت و نیاز امروز و فردای کشور است، با قدرت پیش خواهد رفت.
    آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به قانون مصوّب مجلس در خصوص کاهش تعهدات برجامی، گفت: مجلس قانونی را تصویب و دولت هم از آن استقبال کرد و تا دیروز نیز کارهایی را که باید انجام می‌شد، انجام دادند و ان‌شاء الله فردا نیز یک مورد دیگر از این قانون انجام خواهد شد. دولت خود را موظف به عمل به قانون می‌داند و باید به این قانون که قانون خوبی است، به دقت عمل شود.
    
    
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
دولت حسن روحانی ارز گران می خرید و هر دلار را به 4200 تومان به برخی واردکنندگان می داد که حجم نقدینگی و تورّم بالا رفت
علی صالح آبادی

علی صالح‌آبادی رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی یکم اسفند 1400 در یک برنامه تلویزیونی گفت که دولت سابق (دولت حجت الاسلام حسن روحانی) سال گذشته (سال 1399) شش میلیارد دلار ارز به قیمت نیمایی (نرخ بالا) خرید و با نرخ 4200 تومان به واردکنندگان (واردکنندگان اصطلاحا؛ کالای اساسی) فروخت.
    صالح آبادی گفت که دولت وقت برای واردات کالاهای اساسی نیاز به 10 میلیارد دلار داشت، ولی چون بیش از 4 میلیارد دلار از محل فروش نفت تامین نشده بود، اقدام به خرید ارز به قیمت نیمایی (گران تر) کرد و سپس این ارز را به نرخ 4200 تومان به برخی واردکنندگان فروخت و این اقدام منجر به 110 هزار میلیارد تومان نقدینگی (انتشار پول) شد و بر حجم نقدینگی اضافه کرد [که نتیجه اش بالارفتن تورم ـ گرانی بود].
    سامانه ارز نیما از اردیبهشت سال 1397 توسط بانک مرکزی ایران برای مدیریت بازار ارز به ویژه واردکنندگان و صادرکنندگان ایجاد شد و در برخی ماه‌ها قیمت ارز در این بازار نزدیک به قیمت بازار آزاد بود.
    ایجاد ارز 4200 تومانی یکی از جنجالی‌ترین تصمیمات دولت دوازدهم به ریاست حسن روحانی بوده است که اینک تلاش می شود، حذف گردد. گفته شده است که این ارز تأثیر مورد نظر در کنترل قیمت ها را نداشته است، ولی تورم پول؛ بله که قدرت خرید ریال را کاهش داده که فشاری بر طبقه کم درآمد و زیانی برای سپرده گذاران بانکی بوده است.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
فرماندار رفسنجان که نسبت به یک روزنامه نگار بی احترامی کرده بود برکنار شد
به گزارش خبرگزاری تَسنیم در سوم اسفند 1400 (22 فوریه 2022) از کرمان، در دومین نشست خبری اکبر پورمحمدی فرماندار رفسنجان، یکی از خبرنگاران سؤالی با موضوع حمایت و انتقال آب رودخانه برای یک «فرد معروف» مطرح می کند و مدعی می‌شود که فرماندار از وی و انتقال آب برای وی حمایت می‌کند که فرماندار به جای پاسخ دادن به سئوال او، خطاب به وی با لحنی تُند می گوید: "یک بار دیگر تکرار کنی توی دهانت می‌زنم، حواست جمع باشد!.".
    تسنیم نوشته است که این بی احترامی فرماندار به یک ژورنالیست انعکاس یافت، به اطلاع دولت رسید و چند ساعت بعد به‌دستور احمد وحیدی وزیر کشور، علی‌اکبر پورمحمدی از سمت خود برکنار شد. از این پرسش و پاسخ فیلم خبری تهیه شده است. برخی کاربران در فضای مجازی (سوشل میدیا) عزل این مقام را کافی ندانسته و خواستار رسیدگی قضایی شده اند و گفته اند که اهانت و تهدید (زدن تودهنی) ـ آن هم علنی و در حضور دیگران مجازات دارد.
    برکناری فرماندار، تیتر صفحات اول چند روزنامه:
    


 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
در قلمرو دموکراسي
تفسير رفراندم فوريه 2005 اسپانيا - زدگي از انتخابات -درگوشه و کنار جهان مردم خواهان بازگشت به دمکراسي اصيل هستند
در انتخابات نيمه فوريه 2005 اسپانيا باز هم اكثريت اسپانيايي ها نسبت به مشاركت در راي گيري بي اعتنايي كرده بودند. در رفراندم قانون اساسي اتحاديه اروپا تنها 42 درصد اسپانيايي هاي واجد شرايط راي دادن شركت كرده بودند كه آراء 17 درصد شان هم منفي (نَه) بود. مشارکت 42 درصد در دمکراسي تعبيري جز زدگي از تمرين دمکراسي ندارد که مدتهاست از مسير واقعي منحرف شده است. کاهش مشارکت هشداري است که بايد ضوابط تازه اي براي تمرين دمکراسي تدوين شود تا مطابق خواست مردم قرن 21 باشد که از اين همه دغلکاري خسته و بيزار شده اند. رويگردان شدن از رسانه ها هم تا حدي به همين دليل است زيرا که ابزاري براي به حکومت رسانيدن تني چند و يا ابقاء گروهي ديگر شده اند.
     در انتخابات پيش از رفراندم فوريه 2005 اسپانيا هم تنها 45 درصد اسپانيايي ها شركت كرده بودند. تفسير اين آمار چيزي جز اين نمي تواند باشد كه اسپانيايي ها بمانند ساير اروپاييان از روشهاي انتخاباتي كه از افكار نظريه پردازان دمكراسي دور شده است ناراضي اند و اين عدم رضايت را به صورت بي اعتنايي نسبت به انتخابات منعکس مي کنند. راي دهندگان اروپايي بارها گفته اند كه نامزدها را ديگران تعيين مي كنند و تصميمات را خودشان پشت درهاي بسته مي گيرند و سپس به آنان مي گويند كه بياييد راي بدهيد!. سالهاست كه برخي از جامعه شناسان عدم مشاركت در انتخابات را نوعي راي منفي به روش تعيين وکيل و مدير مي پندارند كه بايد مورد ملاحظه قرار گيرد. سالهاست که در گوشه و کنار جهان، مردم - مردمي که سواد استفاده از کامپيوتر به دست آورده اند و وب لاگ ها را مي خوانند و از نظرات همگان آگاه مي شوند حتي خواستار مروري کلي بر اصول دمکراسي هستند چه رسد به دغلکاري ها و حزب بازي هاي مکّارانه شش دهه اخير.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
در قلمرو رسانه‌ها
روزی که شبکه سوشل میدیای ترامپ آغاز بکار کرد
یک شبکه سوشل میدیای تازه به نامِ Truth Social (واقعیت) متعلق به Trump Media & Technology Group (TMTG)ـ یک کمپانی (گروه) رسانه ای و تکنولوژی و به همانگونه که از نامش پیدا است وابسته به دونالد ترامپ چهل و پنجمین رئیس جمهوری آمریکا از 21 فوریه 2022 آغاز بکار کرد و ثبت نام در آن شروع شده و گویا صدهاهزار نفر برای این ثبت نام در نوبت قرار گرفته اند. «دوین نونِس Devin Gerald Nunes» نماینده مستعفی مجلس نمایندگان آمریکا مدیر عامل آن است. این مؤسسه در فوریه 2021 تأسیس شده است تا بنای کار را ظرف یک سال آماده کند. این مؤسسه اعلام کرده است که باز، آزاد، روراست و بدون تبعیض است و نشردهنده هرگونه مطلب و عقیده سیاسی در سراسر جهان.
     پس از حمله هواداران دونالد ترامپ در ششم ژانویه 2021 به ساختمان کنگره آمریکا در اعتراض به نحوه انجام انتخاباتِ نوامبر 2020، حساب‌های کاربری‌ ترامپ در شبکه‌های اجتماعی مسدود شد و با راه اندازی و شروع به کار «تروت سوشِل»، ترامپ پس از 13 ماه مسدود شدن حساب هایش در توییتر، فیس‌بوک و یوتیوب، در شبکه اجتماعی خود حضور خواهد یافت و همچنین همه کسانی که حساب باز کنند. شعار این شبکه:
    

     TRUTH Social is America’s “Big Tent” social media platform that encourages an open, free, and honest global conversation without discriminating against political ideology
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
ساير ملل
توطئه قتل نخست وزیر انگلستان و همه وزیران کابينه او در فوريه 1820
پلیس لندن 23 فوریه 1820 توطئه گروهی از رادیکالهای انگلیسی را کشف کرد که می خواستند «لیورپول» نخست وزیر و وزیران اورا در مهمانی خانه «لرد هاروبی» با ایجاد انفجار بکشند و انقلابی مشابه انقلاب فرانسه در انگلستان براه اندازند. پنج نفر از سران توطئه که دستگیر شده بودند اعدام و بقیه به زندان محکوم شدند. هدف از توطئه؛ تغییر ساختار دولت و نظام انتخابات بود. این گروه در پی شکست تظاهرات 16 آگوست 1819 منچستر و قتل 15 معترض به نظام انتخاباتی تشکیل شده بود. درپی کشف توطئه، پارلمان انگلستان بمنظور جلوگیری از تکرار آن یک رشته قوانین معروق به قوانین ششگانه تصویب کرد که با اجرای آنها خرید اسلحه، تمرین تیراندازی و جلسات زیرزمینی (محرمانه) محدودشد و روزنامه های عمومی (غیر حزبی) از انتشار صرفا مقاله و بدون چاپ اخبار روز منع شدند. طبق این مصوبات، روزنامه های انگلستان باید در کنار خبر و مطالب عام المنفعه دیگر، مقاله (نظر) چاپ می کردند نه فقط و صرفا مقاله و مطالب تفسیرگونه.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
نمایش عمومی اختراع تيربار ـ ابزاري براي کشتن و در آن زمان؛ برتري
ماكسيم اختراع خود را به نمايش گذارده است
23 فوريه سال 1884 «هيرام ماكسيم» تكنيسين آمريكايي كه در لندن كار مي كرد اختراع خود «تيربار» را به معرض نمايش گذارد كه مي توانست هر دقيقه تا 600 گلوله شليك كند. اختراع ماكسيم كه سلاح مرگبار نام گرفت تلفات در جنگ را بيش از گذشته كرد.
    بسياري از دولت ها پس از آگاه شدن از اختراع ماكسيم در صدد به دست آوردن تيربار شدند و مهندسان خود را وادار به ساختن آن كردند. رقابت تسلیحاتی هزاران سال است که ادامه داشته است و در دهه های اخیر، رقابت موشکی ـ اتمی، هواپیمای بدون خلبان و تانک بدون سرنشین، توپ الکترونیک و ابزارهای سایبری.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
تعرّض زیردریایی های ژاپنی به ساحل غربی آمریکا در سال 1942
23 فوریه 1942 و نزدیک به سه ماه پس از آغاز جنگ ژاپن و آمریکا، زیردریایی ژاپنی I - 17 به فرماندهی کوزو نیشینو Kozo Nishino در ساعت 7 بعد ازظهر به وقت محلی وارد کانال سانتا باربارا در کالیفرنیا شد و تاسیسات نفت اِلوود Ellwood را در کنار این پیشرفتگی آب اقیانوس آرام مورد حمله قرارداد. در حمله این زیر دریایی 111 متری مجهز به شش اژدرافکن و توپ به الوود، به چند تانکر نفت و ساختمان یک هتل آسیب رسید. این زیردریایی سپس در جهت جنوب (لس آنجلس) به حرکت درآمد که پلیس سانتا باربارا جریان را تلفنی به پلیس لس آنجلس خبر داد، که در اين شهر آژیرها به صدا درآمد، هواپیماهای نظامی به پرواز درآمدند، گارد ساحلی آماده شد ولی از حمله زیردریایی خبری نشد.
    انتشار این اخبار در رسانه ها باعث شد که برخی از ساکنان ساحل غربی آمریکا خانواده های خود را از مناطق ساحلی دور سازند و بهای مستغلات در سه استیت کالیفرنیا، ارگون (اورِگانOregon) و واشنگتن کاهش یابد.
    هفت زیر دریایی ژاپنی، پس از شبیخون نیروی دریایی امپراتوری ژاپن به «پرل هاربر» در دسامبر سال 1941، به ساحل غربی فدراسیون آمریکا نزدیک شده و راه را بر کشتی های تجاری بسته و به چند کشتی از این دست آسیب زده و یا غرق کرده بودند. این زیردریایی ها دو بار نیز با کشتی ها نظامی آمریکا درگیر شده بودند و یکی از همین زیر دریایی ها وارد کانال سانتا باربارا شده و تاسیسات نفتی اِلوود را مورد حمله قرارداده بود.
    زیردریایی 25 - I یکی دیگر از زیردریایی ها این گروه در ژوئن 1942 (تقریبا سه ماه پس از حمله به سانتا باربارا) وارد ساحل استیت ارگون Oregon شد و در امتداد رودخانه کلمبیا به پایگاه نظامی استیونس Fort Stevens حمله بُرد. این گروه زیردریایی ژاپنی جزیره ونکوورِ کانادا را هم مورد حمله قراردادند.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
هنر تشخيص دوست ـ يکي از دوستان جورج بوش گفته هاي او در يک گَپ زدن خودماني او ازجمله تجربه مواد مخدررا به شبکه تلويزيوني داد و پخش شد!
Wead

دوشنبه شب 21 فوريه 2005 شبكه تلويزيوني «سي بي اس» آمريكا نوار گفته هاي جورج دبليو بوش در يک گَپ زدن دوستانه و خودماني در سال 1998 [پيش از رئيس جمهوري شدنش] را پخش كرد. اين گفته هاي اعتراف گونه، در دو ـ سه روز پيش از پخش از اين شبكه، به صورت خبر در روزنامه ها چاپ شده بود. بوش که اين مطالب را در يك گَپ زدن معمولي با دوستش «داگلاس ويد» بر زبان آورده بود، غافل از اين بود كه اين دوست قديمي او با ضبط صوت جيبي ديجيتال كه باخود داشت [که معمولا کارآگاهان پليس، ماموران امنيتي، روزنامه نگاران و وکلاء دادگستري با خود دارند] آنها را ضبط مي كرد، چرا؟. معلوم نيست.
    طبق محتواي اين نوار، بوش در اين گَپ زدن دو به دو، به تجربه کردن ماده مخدّر ـ «ماري جوانا» اعتراف كرده بود. اين نوار همچنين اختلاف نظر بعدي او با آن زمان در زمينه همجنسبازي را نشان مي داد. جورج دبليو بوش در دوران حکومت هشت ساله، خودرا از مخالفان شديد آن عمل نشان مي داد و آن را گناهي بزرگ مي خواند تا از حمايت مذهبيون برخوردار باشد.
     در اين گَپ زدن دوستانه، جورج دبليو بوش نسبت به نقاط قوّت سناتور مَك كِين (جمهوريخواه) كه در افكار عمومي از او به عنوان نامزد احتمالي احراز مقام رياست جمهوري (در انتخابات نوامبر 2008) صحبت مي شد ترديد كرده و گفته بود که نقطه قوتّي در او نمي بيند.
     سخنگوي وقت كاخ سفيد، بدون اظهار نظر درباره محتواي اين نوار گفته بود كه جورج بوش تصور مي كرد كه «ويد» يک دوست هميشگي و رازدار او خواهد بود كه با وي چنين بي پرده و بدون رعايت ملاحظات سخن گفته بود و باور نمي كرد كه حرف هاي محفل دوستانه ضبط شوند، پخش شوند و ....
    جامعه شناسان ضمن اظهار نظر درباره اقدام «داگلاس ويد» گفته بودند که دوستِ جاني (دوست با تمام وجود) با دوست سياسي (دوست لحظه اي، دوست مصلحتي و به قول ايرانيان دوستِ ناني فرق دارد و فردي که نتواند ميان اين دو نوع دوست فرق بگذارد و آنان را از هم متمايز کند با وضعيت جورج دبليو بوش رو به رو خواهد شد. دوست بودن با دوستي کردن فرق بسيار دارد. يک معناي دوست بودن «دشمن نبودن» است ولي دوستي کردن يعني حمايت بي دريغ، و ملاحظه احوال دوست و دفاع از او، منافع او و حفظ اسرار وي.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
آدمکُشی بدون انگیزه؟! ـ قتل 6 ناآشنا! و بدون نقشه قبلی!
Jason B. Dalton
عصر شنبه بیستم فوریه 2016 (یکم اسفند 1394) در شهر «کالامازو» واقع در جنوب غربی استیت میشیگان آمریکا (واقع در شمال این فدراسیون) راننده 45 ساله یک آژانس مسافربر سراسری آمریکا (نوعی تاکسی تلفنی فعّال در بیشتر شهرها) به نام جِیسون دالتون دارای زن و فرزند و قبلا کارمند اداری، در جریان کار عادی (مسافررسانی)، نخست به سوی یک بانوی سیاهپوست جوان که در محوطه بیرونی یک مجتمع آپارتمانی در کنار شماری کودک ایستاده بود تیراندازی کرد و به راه خود ادامه داد و از محل دور شد. این بانو که سه گلوله به بدنش اصابت کرده بود به بیمارستان منتقل شد و زنده ماند. در لحظه تیراندازی، اتومبیل جیسون، مسافر نداشت.
    جیسون حدود چهار ساعت بعد (همان شب) و پس از رساندن یک مسافر به مقصد، مقابل یک فروشگاه اتومبیل به سوی یک مرد 53 ساله که با پسر 17 ساله اش سرگرم تماشای اتومبیل های تازه وارد شده فروشگاه (از پشت شیشه) بود آتش گشود و هر دو را کشت و به راه خود ادامه داد. وی پس از طی مسافتی وارد پارکینگ یک رستوران شد و در اینجا به سوی چهار بانوی 60، 62، 68 و 74 ساله و یک دختر 14 ساله که در دو اتومبیل نشسته بودند تیراندازی کرد که 4 بانو کشته شدند و دختر جوان شدیدا زخمی شد. جیسون به راه خود ادامه داد و پس از نیمه شب دستگیر شد و هنگام دستگیر شدن مقاومتی هم از خود نشان نداد. وی هیچکدام از این هشت تن را نمی شناخت و قبلا ندیده بود.
     جیسون انگیزه خود از این تیراندازی ها نگفته است و اجباری هم به گفتن ندارد زیراکه قانون اساسی آمریکا این حق را به یک متهم داده است که در بازجویی ها به زیان خود پاسخ نگوید. پلیس و بازپرس باید مدرک و سند علیه متهم به دست آورند تا قاضی حکم بازداشت دهد.
    روزنامه ها تیتر زده اند: قتل های بدون انگیزه که بعید به نظر می رسد درست باشد. این نخستین ارتکاب قتل از این دست در قرن 21 نیست. تردید نیست که ناخرسندی ها، احساس درماندگی و به بُن بَست رسیدن ـ انسان را وادار به ارتکاب چنین اَعمالی می کند. همهِ کسانی که جیسون را می شناسند اورا مردی آرام، مؤدب و مددرسان توصیف و از اقدام او به قتل ابراز تعجب کرده اند [کرده بودند].
    
یکی از مقتولان Mary-Jo-Nye

 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
مسئله اوکراین با به رسمیت شناخته شدن استقلال دونتسک و لوهانسک وارد مرحله بدون بازگشت شده است. جزئیات تحولات این رویداد در 21 و 22 فوریه 2022
تلویزیون دولتی روسیه دوشنبه شب 21 فوریه 2022 در گزارشی تصویری و اصطلاحا؛ زنده نشان داد که ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهوری روسیه طی مراسمی ویژه، سند به رسمیت شناختن استقلال دو منطقه دونتسک و لوهانسک را امضا می‌کرد. در این مراسم نمایندگان دونتسک و لوهانسک حضور داشتند. آنها در آغاز همین جلسه از روسیه خواسته بودند که استقلال شان را به رسمیت بشناسد تا راه برای عضویتِ شان در جامعه مشترک المنافع باز شود. معاون شورای امنیت ملی روسیه گفت که اکثریت ساکنان این مناطق روس و روس تبار هستند.
    در نشست شورای امنیت ملی روسیه که دوشنبه 21 فوریه برگزار شده بود، همه اعضای شورا موافقت خود را با به رسمیت شناختن استقلال دونتسک و لوهانسک اعلام کردند. دونتسک و لوهانسک «جمهوری خلق» اعلام شده اند که نشانه چپگرا بودن نظام حکومتی آنها خواهد بود. دولت فدراتیو روسیه تقریبا بلافاصله با این دو جمهوری پیمان مودّت و همکاری امضاء کرد. با امضای این قرارداد، راه برای انتقال نظامیان روسیه به این دو جمهوری که عضو جامعه مشترک المنافع خواهند شد باز شده است. طبق گزارش های رسانه ای، شماری از نیروهای زرهی روسیه وارد این دو منطقه شده اند و یافتن بهانه برای ورود به اوکراین و تغییر دولت هوادار پیوستنِ اوکراین به اتحادیه اروپا و ناتو آسانتر و سریع تر شده است. «دوما» با مصوّبه ای دست پوتین را برای هرگونه لشکرکشی به خارج باز کرد. روسیه حدود 190 هزار نیروی نظامی در شرق و شمال اوکراین مستقر ساخته است. سه شنبه 23 فوریه اعلام شد که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، به ارتش این کشور دستور داده است که دردونتسک و لوهانسک مستقر و مانع هرگونه تعرض به این دو جمهوری شود. روسیه چندین سال است که به ساکنان دونتسک و لوهانسک گذرنامه‌ روسی داده است. پوتین در اظهارات اخیر خود موجودیت اوکراین به عنوان یک کشور جدا از جامعه مشترک المنافع را با اشاره به تاریخ روسیه زیر سئوال برده است که انتظار آن می رفت، زیراکه اسناد تاریخ غیر قابل انکار و برانگیزاننده شهروندان هستند. بخشی از اظهارات پوتین در این باره در شماره 21 فوریه 2022 نیویورک تایمز نیز درج شده است که جملاتی از آن در زیر نقل می شود:
    “
Modern Ukraine was entirely and fully created by the Bolshevik, communist Russia,” Mr. Putin said. “This process began practically immediately after the 1917 revolution, and moreover Lenin and his associates did it in the sloppiest way in relation to Russia — by dividing, tearing from her pieces of her own historical territory. Ukraine and Russia share roots stretching back to the first Slavic state, Kievan Rus, a medieval empire founded by Vikings in the 9th century.”
    Mr. Putin, a former K.G.B. officer has declared the Soviet Union’s collapse the greatest geopolitical catastrophe of the 20th century

    پوتین سه شنبه شب در دفاع از تصمیم خود گفت اقدامی که صورت گرفت باید مدت‌ها پیش صورت می گرفت. غرب باید واقعیات و امنیت روسیه را متوجه می شد. من تصمیمات خود در این زمینه ها را به سران دولت های فرانسه و آلمان اطلاع داده بودم و غرب آن را می دانست.
    «دوما» ـ پارلمان روسیه در جلسه سه‌شنبه 22 فوریه (سوم اسفند 1400)، به رسمیت شناخته شدن استقلال دونتسک و لوهانسک را با آراء مثبت اعضای خود تأیید کرد و قانون شد. سران شماری از دولت های بلوک غرب دوشنبه شب و روز سه شنبه از این اقدام روسیه انتقاد و ابراز نارضایی کرده و تصمیم به برخی تحریم ها گرفته اند. اتحادیه اروپا نیز اعلام کرده است در اقدامی تلافی‌جویانه تحریم‌هایی را علیه روسیه اِعمال خواهد کرد. جوزف بورل، مسئول ارشد سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفته است که افرادی که در اقدام تازه دولت روسیه دست داشته اند نیز تحریم خواهند شد و وزیر امور خارجه روسیه در واکنش به این اظهارات گفته است که روسیه عادت به این قبیل تحریم ها دارد، چیز تازه ای نیست و یک صاحبنظر روس گفته است که روسیه یک کشور خودکفا و یک قدرت اتمی است و دوستان متعدد بویژه چین و هند را در کنار خود دارد و آسیب دیدگان از زورگویی غرب و استعمارزدگان، اقدام روسیه را تأیید و پشتیبانی می کنند. دونالد ترامپ چهل و پنجمین رئیس جمهوری آمریکا از هوش و زرنگی پوتین در جریان این تحولات تمجید کرده است.
    در واکنش به این اقدام روسیه، جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا، با صدور یک دستور العمل، فعالیت‌های تجاری آمریکاییان در دونتسک و لوهانسک را متوقف کرد. بر پایه این دستورالعمل، تجارت و سرمایه‌گذاری شهروندان آمریکا در این دو منطقه ممنوع خواهد بود.
    مسئله اوکراین و اقدام های کرملین که همه مسائل و رویدادهای جهان را تحت تأثیر قرار داده است، در این روزها سوژه بسیاری از تفسیر نگاران قرار گرفته بود که هرکدام نظر خودرا منعکس کرده بودند و متفق القول گفته بودند که این رویداد، سرآغاز تحولات دیگری است که از روسیه شروع شده است. خلاصه ای از این نظرات که صرفا اندیشه بیانگران آنها است:
    کرملین که اواخر دهه 1980 و نیز در دهه 1990 با ضعف مدیریّت ها و رهبری ها دچار شده و به وعده های غرب، دل بسته بود نه تنها از همه دستاوردهای پس از جنگ جهانی دوم دست کشید، بلکه به نوعی فروپاشی شوروی (روسیه تزاری پیشین) تَن داد و اتحاد جماهیر شوروی (جمهوری های 15 گانه به وجود آمده برپایه تفکّر بلشویکی) تبدیل به یک جامعه مشترک المنافع شد که چند عضو آن نیز اندکی بعد جدا شدند. طولی نکشید که روسیه دارای یک جناح ناسیونالیست شد که مصوّبهِ «دوما» مبنی بر غیر قانونی و خلاف استاندارد بودن فروپاشی را دنبال کرد و از پیشروی «ناتو» که قرار بود پس از انحلال پیمان ورشو، یک اتحادیه سیاسی شود و ورود آن به اقمار پیشین شوروی به انتقاد دست زد که ناتو وارد بالتیک شوروی پیشین هم شد و به بسط نفوذ در اوکراین که قرن ها بخشی از روسیه با فرهنگ و نژاد مشترک بود دست زد، هواداران غرب را بر سر کار آورد و ....
    روسیه که پس از فروپاشی شوروی، دچار فساد و عمدتا ناشی از خصوصی سازی و مافیابازی شده بود چند سالی گرفتار مسائل داخلی بود که پس از کناره گیری یلتسین ـ عامل اصلی فروپاشی و به قولی ـ به علت الکلی بودن و ضعف معلومات، اندیشه و دورنگری، به تدریج حرکت به سوی ورود به صحنه را آغاز کرد. پوتین رهبر آن و برخی مقامات دیگر به ابراز تأسف از فروپاشی، مصیبت خواندن و غیرقانونی بودن آن پرداختند و یک ناسیونالیست معروف روس در سال 2014 گفت که ما 27 میلیون کشته دادیم تا اروپای شرقی و مرکزی را از دست هیتلر نجات دهیم و پیمان ورشو و استقرار نظامی ما در شرق آلمان بهای همین جانباختن ها بود که مُفت و رایگان همه را در دست غرب که وعده هایش را زیرپا نهاد رها ساختیم و حالا اوکراین را که قرن ها پاره ای از تَن روسیه بود، یک سرزمین جدا می نامند و می خواهند در آنجا برضد ما استقرار نظامی یابند.
     روسیه از نیمه همان دهه (دهه دوم قرن 21) بود که به تدریج پا به صحنه گذارد، به تقویت و گسترش سازمان های اروسیا Eurasia
     دست زد، با کوبا، ونزوئلا و سایر چپگرایان آمریکای لاتین تجدید دوستی کرد و با استفاده از وضعیت سوریه در این کشور پایگاه گرفت و به مدیترانه بازگشت، به هرجا که نفوذ غرب تضعیف شد، وارد شد، تسلیحات خود را نوسازی کرد و سریع تر شدن حرکت غرب به سوی اوکراین، کمک بزرگی به روسیه کرد که وارد عمل شود ـ عملی که گمان نمی رود عقب نشینی چندان داشته باشد. پوتین همان طور که انتظار بود در اظهاراتش در ژانویه و فوریه 2022 به تاریخ روسیه استناد کرد، اشتباه عمل بلشویک ها در تقسیم بندی های ساختگی روسیهِ پیش از انقلاب اکتبر 1917 را پیش کشید و به تشریح وحدت فرهنگی ـ نژادی روس و اوکراینی پرداخته و با اشاره به اوکراینی بودن چند رهبر کرملین در دوران شوروی، جدایی دو ملت را غیر طبیعی خوانده و اقداماتی را آغاز کرده که به باور اصحاب نظر، پایان آن قابل پیش بینی نیست. یک صاحبنظر روس گفته است: رسانه های غرب همه اش می گویند که کریمهِ اوکراین و نمی روند ببینند که 170 سال پیش که روسیه با جنگ، عثمانی مورد حمایت چند دولت اروپایی را از کریمه بیرون راند، اوکراینی وجود نداشت و اضافه کرده بود که اگر استالین پس از بیرون راندن ارتش هیتلر از خاک شوروی، آن را تا برلین دنبال نکرده بود و در مرز غربی شوروی متوقف شده بود، هیتلر سراغ انگلیس ـ تنها دشمن باقیمانده اش در اروپا می رفت و جهان، امروز چهره ای دیگر داشت.
پوتین هنگام امضای سندِ به رسمیت شناختن استقلال دونتسک و لوهانسک

 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
تیتر بزرگ صفحه اول شماره چهارم اسفند 1400 روزنامه کیهان وابسته به دفتر رهبری جمهوری اسلامی ایران درباره اقدام پوتین


 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
تاريخ از نگاهي به تصوير
به روایت روزنامه جوان ـ شماره دوم اسفندماه 1394، آیت الله هاشمی رفسنجانی گفته بود: "آراء 3 درصدی روحانی را من 50 درصد کردم!"

    
    
کُپی صفحه اول شماره دوم اسفندماه 1394 روزنامه جوان چاپ تهران

 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
برخي ديگر از رويدادهاي 23 فوريه
  • 532:   Justinian I امپراتور روم شرقی ساخت کلیسای ایاصوفیه ـ Hagia Sophia را در قسطنطنیه (استانبول) آغاز کرد.
        
        
  • 1514:   22 سال پس از رسيدن كريستوف كلمب (کريستوفر کلمبوس) به قاره غربي (آمريكا) و تصرف مناطقي را كه به آنجا رسيده بود به نام پادشاه اسپانيا، اين دولت (اسپانیا) به فرمانداران خود در نقاط متصرفه دستور داد به بوميان (اصطلاحا؛ سرخپوستان) هشدار دهند كه اگر مسيحي نشوند اعدام خواهند شد.
        
        
  • 1847:   واحدهای نظامی آمریکا (دولت واشنگتن) به فرماندهی ژنرال تایلر Zachary Taylor نیروهای نظامی دولت مکزیک را در نبرد Buena Vista شکست دادند. این نبرد در جریان جنگ های آمریکا ـ مکزیک در خاک مکزیک روی داد. ژنرال تایلر بعدا رئیس جمهوری آمریکا شد (دوازدهمین رئیس جمهوری).
        
        
  • 1885:   فرانسه در جریان نبرد دونگ دانگ در شمال تونکن نیروهای نظامی چین (چینِ سلطنتی) را شکست داد. در قرون 18 و 19 تا دومین دهه قرن 20، قدرت های بزرگ وقت به جان چین افتاده بودند که ژاپنی ها از دهه 1930 آن را از سر گرفتند و این وضعیت تا 1945 ادامه داشت.
        
        
  • 1888:   دز منطقه Riviera فرانسه واقع در ساحل مدیترانه زلزله روی داد و بیش از دو هزار تن کشته و هزاران تن دیگر مجروح شدند.
        
        
  • 1884:   امر طلاق بارديگر در فرانسه قانوني شد. انقلاب فرانسه در دهه آخر قرن هجدهم طلاق را آزاد كرده بود كه بعدا بر اثر فشار كليساي كاتوليك دوباره ممنوع شده بود. قانونی شدن طلاق در فرانسه سرآغاز آزادشدن آن در سایر کشورهای کاتولیک مذهب شد. انقلاب فرانسه استدلال کرده بود که منع طلاق مساوي با نقض حق آزادي فردي است و زن و شوهر را نمي توان جز برپايه توافق مشترک (تراضي طرفين) مجبور به زندگي در زير يک سقف کرد. برپايه اين استدلال بود که بعدا اين تعريف که استاندارد جهاني شده است به دست آمد که ثبوت ازدواج با دور نبودن زن و شوهر از يکديگر براي مدت معيّن است. به عبارت ديگر؛ ازدواج يعني زندگاني مشترک زير يک سقف ـ به معناي واقعي کلمه، و ترک زندگي زناشويي براي مدتي طولاني به منزله اکراه دائمي، و نفي عملي ازدواج و زمينه ساز لغو قرارداد مربوط است.
        
        
  • 1903:   دولت آمریکا منطقه ای در Guantanamo Bay را از دولت وقت کوبا اجاره کرد. نیروهای مسلح آمریکا این منطقه را در جریان جنگ آمریکا با اسپانیا در سال 1898 تصرف کرده و مستقر شده بودند. پس از این جنگ و اعلام استقلال کوبا که حدود 400 سال در دست اسپانیا بود، دولت آمریکا در منطقه استیجاری Guantanamo Bay پایگاه دریایی ایجاد کرد که همچنان پا برجاست.
        
        
  • 1939:   دولت فرانسه درخواست پناهندگي «تروتسكي» رقيب استالين را رد كرد. ابن اقدام نقطه ضعفي در تاريخ فرانسه شده است كه به مأمن پناهجويان سياسي شهرت يافته است.
        
        
  • 1945:   اعلام شد كه 900 سرباز ژاپني در یک جبهه ظرف دو روز توسط تِمساح ها كشته و خورده شدند.
        
        
  • 1945:   شهر مانیل ـ Manila پایتخت فیلیپین و اینک شهری بیش از دو میلیونی پس از چند سال از تصرف امپراتوری ژاپن خارج شد. دز زمان افتادن مانیل و نیز همه فیلیپین به دست ارتش ژاپن، این سرزمین در کنترل دولت واشنگتن بود که در جریان جنگ آمریکا و اسپانیا آن را بدست آورده بود و از آغاز سده بیستم (سال 1900) در کنترل داشت.
        
        
  • 1945:   حدود دو ماه پیش از پایان جنگ جهانی دوم در اروپا و زمانی که توان دفاعی ارتش آلمان بویژه در مناطق غربی این کشور به صِفر نزدیک شده بود، دولت لندن شهر 120 هزار نفری Pforzheim در ایالت بادِن آلمان (واقع در جنوب غربی این کشور) را با 379 بمب افکن! بمباران و تقریبا نابود کرد!.
        
  • 1963:   دولت مسکو رسما اعلام كرد كه هرگونه حمله نطامي به كوبا را به منزله حمله به خاك خود تلقي خواهد كرد و واضح است که اگر بر اين پايه جنگي روي دهد هرگونه اسلحه را که در اختيار داشته باشد بکار خواهد بُرد. همان روز نسخه اي از اين اعلاميه به دولت آمريكا تسليم شد.
        
        
  • نامه به مولف
    تداوم بکاربردن کلماتِ تازه ساخت فارسی و گریز مخاطبان از خواندن ـ واژه «فراپادمانی» در گفتار یک مقام ـ کلمات نامأنوس، فشار به مغز و خستگی
  •  
        فاکسِ زیر ساعت ده و سی دقیقه بامداد امروز (پنجم اسفند ـ 23 فوریه 2021) به وقت تهران به دبیرخانه این تاریخ آنلاین واصل شد که عینا درج می شود:
        
        "لیسانسیه [دارای مدرک کارشناسی] دانشگاه تهران در رشته ادبیات فارسی هستم و دارای مدرک تحصیلی دکترا در رشته ادبیات انگلیسی از انگلیس و از 23 سال پیش مقیم این کشور. مدت ها بود که خواستم بنویسم و تذکر دهم که رسانه های تهران و وبسایت های ادارات هنگام بکاربردن واژه های ساختگی تازه، معادلِ بگوش آشنای آنها را در پرانتز بنویسند که پیش خود گفتم: به من چه!. در اینجا دو فرهنگ لغات فارسی ازجمله فرهنگ معین را داشته ام، لکن واژه های اختراعی تازه را ندارند. فرهنگ دهخدا در اینترنت است ولی ترکیبات و ریشه های این لغات را ندارد. چهار سال پیش که به تهران رفته بودم فرهنگ دو جلدی دکتر حسن انوری را که وزن آن پنج کیلو گرم است خریدم و آوردم که شاید بعضی از لغات «دست ساخت» تازه را داشته باشد.
        دیروز در یک سایت خبری دیدم که رئیس مجلس شورای اسلامی مطلبی گفته بود و در آن، واژه «فراپادمانی» را بکار برده بود که من نفهمیدم منظور چیست. جمله ای که این واژه در آن بکار رفته است: «هرگونه دسترسی فراپادمانی غیرقانونی است.». سراغ هر سه لغت نامه ای را که دارم رفتم، نه واژه فراپادمانی را داشتند و نه پادمانی را. در اینترنت جستجو کردم ندیدم، به ایران به چهار آشنا و فامیل و سه نفر از آنها دبیر دبیرستان و نفر چهارم دست اندر کار وکالت دادگستری و تحصیلکرده دانشگاه تلفن کردم، آنها هم معنای آن واژه را نمیدانستند و گفتند از روزی که این واژه ها و همچنین گفتار مقامات با انشاء سخت شروع شده است روزنامه نمی خوانند و سراغ وبسایت های خبری [منظور؛ خبرگزاری] نمی روند. می دانیم که طبق اصول و تعاریف روانشناسی، اگر کلمات و جملات یک نوشته پیچیده و نامفهوم باشند خواندن آن و به مغز فشار آوردن برای درک مطلب باعث سردرد خاص و ... می شود.
        این شنیده ها، نتایج بررسی جهانی سال 2017 را به ذهن من آورد که چرا تیراژ مطبوعات در سراسر جهان اُفت کرده است. این نتایج نشان داد که افراد زیر 35 (نسل جدید) به خواندن کاغذی بی علاقه شده و به خلاصه خوانی و اینترنت خوانی و گوش کردن مطالب عادت کرده اند و روزنامه خوانها و کتاب خوانها افراد بالای 40 و اغلب بالای 60 سالگی هستند.
        در جمهوری اسلامی باید به این نتایج توجه بشود و مقامات و مطبوعات در ارتباط با مردم، جملات و لغات خودمانی و ساده و زودفهم بکار برند تا مقصودشان درک شود و همچنین بدانند که ایرانیان خارج که هنوز فارسی خوان هستند سالخوردگان هستند و باید با کلمات سابق که به آن عادت کرده اند به آنها خبرها را داد. سبب اینکه سراغ وبسایت های فارسی خارجی مثلا بی بی سی، صدای آمریکا، رادیو فردا ، دویچه وله و ... می روند این است که آنها همین خبرها با کلمات قلمبه و جملات نامفهوم را می گیرند و ساده نویسی شان می کنند.
        این را نوشتم و از شما خواستم که درج کنید شاید که در تهران به آن توجه شود و چون در این تاریخ آنلاین باقی خواهد ماند، شاید چند سال بعد به آن توجه شود و هدف و برنامه و سیاست ها طوری تنظیم و منعکس شود که قابل درک باشد تا در اجرا به آنها کمک شود".
        




  •  

    مطالعه اين سايت و نقل مطالب آن با ذكر ماخذ (نشاني کامل سايت و نام مولف آن) آزاد است، مگر براي روزنامه هاي متعلق به دولت و دستگاههاي دولتي؛ زيرا كه مولف اين سايت اكيدا «روزنامه نگاري» را كار دولت نمي داند. روزنامه عمومي به عنوان قوه چهارم دمكراسي بايد كاملا مستقل از دولت و سازمانهاي عمومي باشد تا بتواند رسالت شريف خود را به انجام برساند.


     تماس با مولف:

    editor (a) iranianshistoryonthisday.com
    n.keihanizadeh (a) gmail.com