Iranians History on This Day
روز و ماه خورشيدي و يا ميلادي مورد نظر را انتخاب و كليد مشاهده را فشار دهيد
ميلادي
   خورشيدي

 
4 اكتبر
 
جستجو:

 
 


 هديه مولف

اين سايت مستقل و بدون كوچكترين وابستگي؛ هديه ناچيز مولف كوچك آن به همه ايرانيان، ايراني تبارها و پارسي زبانان است كه ايشان را از جان عزيزتر دارد ؛ و خدمتي است ميهني و آموزشي كه خدمت به ميهن و هموطنان تكليف و فريضه است كه بايد شريف و خلل ناپذير باشد و در راه انجام تكاليف ميهني نياز به حمايت مادي احدي نبايد باشد، و نخواهد بود. انتخاب موارد براي نگارش و عرضه در سايت نظرشخص مولف است.
 

 










   لينک به اين صفحه  

مهمترين رويدادهاي ايران و جهان در طول تاريخ در اين روز 4 اكتبر
ايران
روزی که قواعدِ كنترل رفتار حُكاّم و نيز آيين دادرسي و كيفر در ایران بر پایه آموزش های زرتشت تنظیم و به تأیید بزرگان کشور رسید
كار تنظيم قواعد و ضوابط براي اداره امور ايران بر پايه آموزش هاي زرتشت به ويژه كنترل رفتار حُكاّم و نيز آيين دادرسي و كيفر، پيش از اكتبر سال 600 ميلادي (مهرماه و در جریان جشن های مهرگان) به پايان رسيد و چهارم اكتبر (روزي چون امروز ـ 12 مهرماه) بزرگان كشور دعوت شدند و موبدِ موبدان (روحانی ارشد وقت) قواعد و قوانين تنظیم شده را به اطلاعشان رسانيد تا تأييد كنند كه چنين شد.
    اين قواعد و ضوابط پس از تاييد بزرگان ایران به خسروپرويز و شهربانان ايران براي اجرا ابلاغ و موبِد هر شهر مكلّف به نظارت بر اجراي ضوابط شد ولي طولي نكشيد كه جنگهاي غير ضروري خسروپرويز و رنجانيدن سران ارتش، شيرازه حكومت را متزلزل ساخت و بعدا که ايران به دست عرب مسلمان فتح شد، اصول و قوانين اسلامي جاي آن ضوابط را گرفت.
    موبدِ موبدان كه نگران خودخواهي هاي خسروپرويز ـ شاه وقت و ناديده گرفتن حقوق مردم و اصولِ بيش از هزار سالهِ حكومتي شده بود از نوروز (20 مارس سال 600 میلادی) كار تهيه قواعد و ضوابط برای اداره امور کشور را آغاز كرده بود تا ضمانت اجرايي داشته باشند. تا آن زمان، ايرانيان اخلاقا متعهد به رعايت آموزشهاي زرتشت بودند (که ضمانت اجرایی نداشت).
    در طول حكومت ساسانيان كه چهار قرن طول كشيد، آيين زرتشت دين رسمي ايرانيان اعلام شده بود و موبدان (روحانیون) در دستگاههاي دولتي و دربار شاهانِ اين سلسله نفوذ و بر کارهای دولتی (تصمیمات و اقدامات) و رفتار مقامات نظارت داشتند و تذکر می دادند. ایرانیان از پیش از زمان پادشاهی کوروش بزرگ زرتشتی بودند، ولی تا زمان پادشاهی اردشیر پاپکان، آیین زرتشت و آموزش های او، دین رسمی کشور اعلام نشده نبود. به عبارت دیگر، شهروندان می توانستند دین دیگری داشته باشند.
    
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
مراسم هزاره فردوسي و گشايش ساختمان تازه آرامگاه اين ميهندوسترينِ ايرانيِ بزرگ و بزرگوار
مجسمه فردوسي (تهران)

دوازدهم مهرماه 1313 جشن هاي هزاره فردوسي با شركت اديبان، دانشمندان، سياستمداران و دولتمردان كشور و بيش از چهل مستشرق از ساير كشورها در تهران آغاز بكار كرد و 15 روز طول كشيد و ضمن آن به فردوسي كه گفته است «چو ايران نباشد تن من مباد» لقب «ميهندوسترين ايرانيان» داده شد كه عمر خود را بدون چشمداشت و داوطلبانه صرف خدمت به ايران، تاريخ آن و زبان پارسي كرد و تاريخ ايران (شاهنامه) را به شعر در آورد. در جريان اين مراسم كه نطق هاي فراوان ايراد شد و رسالات متعدد انتشار يافت، شركت كنندگان در مراسم به خراسان رفتند و رضاشاه بيستم مهرماه با حضور آنان ساختمان تازه آرامگاه آن مرد بزرگ و بزرگوار را كه همه ايرانيان و پارسي زبان مديون زحمات او هستند گشود. مراسم بزرگداشت فردوسي در عين حال فرصتي بود كه مستشرقين و ايرانشناسان در باره جشن هاي مهرگان ، اهميت و تاريخچه آنها سخن بگويند.
    
    
آرامگاه فردوسي در توس

 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
نخستین دسته دیپلمه های برگزیده برای تحصل روانه اروپا شدند ـ اسامی برخی از آنان
در اجرای قانون مصوب یکم خرداد 1307 (چهارم اکتبر 1928)، دوازدهم مهرماه این سال (روزی چون امروز) نخستین دسته دیپلمه های برگزیده روانه اروپا شدند تا در آنجا به هزینه دولت ایران به تحصیلات خود ادامه دهند. طبق این قانون مقرر شده بود که هرسال یکصد دیپلمه که در امتحان زبان کشور خارجی مربوط پذیرفته شوند به اروپا فرستاده شوند. این افراد مکلف به بازگشت و خدمت به وطن بودند. باوجود ذکر شمار سالانه محصلان اعزامی در قانون، در مهرماه 1307 یکصد و ده دیپلمه (ده تن بیش از مصوبه مجلس) روانه اروپا شده بودند و منحصرا به کشور فرانسه زیرا که در آن زمان، تدریس زبان خارجی در دوره آموزش متوسطه ایران تقریبا منحصر به زبان فرانسه بود و برنامه های درسی این دوره تحصیلی ایران از کشور فرانسه اقتباس شده بود. این دیپلمه های اعزامی کسانی بودند که قبلا در امتحان زبان فرانسه در تهران که زیر نظر سفارت این کشور انجام شده بود پذیرفته شده بودند. به عبارت دیگر، دولت فرانسه تسلط آنان بر زبان فرانسه را تایید کرده بود. ترجمه خبر و کتاب از دیرزمان تا اواسط دهه 1330 (پس از براندازی 28 امرداد1332و بسط نفوذ زبان انگلیسی) در ایران از منابع فرانسوی به همین علت بود. اسامی و اصطلاحات با تلفظ فرانسوی که مشکلی برای تحصیلکرده های ایرانی شده است نیز به لحاظ همین ترجمه ها بوده است.
    این دیپلمه ها و محصلان بعدی که طبق قانون مصوب یکم خرداد 1307 به فرنگ فرستاده شده بودند پس از تکمیل تحصیلات و بازگشت به وطن عمدتا وارد سیاست شدند. آنان کار خودرا در وطن با تدریس در مدارس عالی و یا دفاتر وزیران (به عنوان مشاور) آغاز کرده بودند. قانون مصوب یکم خرداد 1307 تاریخی برای انقضای اعزام محصل به هزینه دولت تعیین نکرده بود. قبل از تصویب این قانون و از نیمه اول قرن نوزدهم، رفتن ایرانیان جهت تحصیل در اروپا امری عادی بود ولی نه به هزینه دولت و در چارچوب مقررات. در میان دیپلمه های اعزامی به فرنگ در مهرماه 1307 این افراد وجود داشتند که بعدا از سیاستمداران و دولتمردان معروف وطن شدند:
    علی شایگان، مهدی بازرگان، مهدی آذر، کریم سنجابی، احمد رضوی کرمانی، محمدعلی ملکی، رضا رادمنش، خلیل ملکی، عبدالله ریاضی، لطفعلی صورتگر، غلامعلی فریور و .... بسياري از ياران مصدق از ميان همين گروه بودند.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
قانون اجباری، رایگان و یکسان شدن تعلیمات عمومی ششم مرداد 1402 هشتاد ساله شد
لايحه آموزش و پرورش اجباري، رايگان و يكسان در ايران كه ششم مرداد 1322 به تصويب مجلس رسيده بود پس از امضاي رئیس کشور در هشتم امرداد، و انتشار در روزنامه رسمي به صورت قانون درآمد. قانون آموزش و پرورش اجباري از شهريور 1353 تعميم يافت و همه مدارس غير دولتي وقت از سوي دولت خريداري و كارمندان آنان با احتساب سوابق كار به استخدام وزارت آموزش و پرورش درآمدند. از همين زمان مدارس تحصیلات عالي ايران نيز با ترتيب ديگري كه داده شده بود بدون شهريه شدند. علاوه بر تحصيل رايگان و يكسان، در مدارس ابتدايي و راهنمايي تحصيلي، نوجوانان تغذيه رايگان هم مي شدند.
     قانون اساسي جمهوري اسلامي در اصل سي ام خود، رايگان بودن تحصيلات تا پايان دوره متوسطه را امري دائمي ساخته است.
    اصل سی ام: دولت موظف است وسائل آموزش و پرورش رایگان را برای همه ملت تا پایان دوره متوسطه فراهم سازد و وسائل تحصیلات عالی را تا سرحد خودکفایی کشور بطور رایگان گسترش دهد.
    
     نقل از مجله روزنامک، شماره 101 ـ صفحه 21
     www.rooznamak-magazine.jpg
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
اخطار امام خمینی به مطبوعات در شهریور 1358



    امام خمینی در اعلامیه ای که هفتم شهریور 1358 در نشریات تهران به چاپ رسید مطبوعات را از انتشار مطالب خلاف واقع، تحریک برانگیز و تضعیف کننده روحیه مردم برحذر داشت. در این اعلامیه که ششم شهریور (درجریان حوادث کردستان) صادرشده بود، رهبر انقلاب و بنیانگذار جمهوری اسلامی درج مطالب تفرقه برانگیز و مضرّ به انقلاب را نوعی توطئه خوانده و خواسته بود که مطبوعات در مسیر انقلاب و مصالح کشور گام بردارند. (کپی بالا از روزنامه اطلاعات آن روز)
    
    نقل از مجله روزنامک، شماره 101 ـ صفحه 21
    www.rooznamak-magazine.jpg
    
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
در قلمرو دموکراسي
دمکراسي، اصول و ارزشهاي رو به زوال آن!
جمعه، سوم اكتبر 2008 در ميان اخبار روز مطالبي به چشم و گوش خورد كه حكايت از «بازهم سقوط و رو به قهقرا گذاردن» اصول و ارزشها و از جمله دمكراسي و «باورشدن» ناباوري هاي «جهان ديروز» داشت و به عبارت ديگر سقوط مدنيّت به صورتي تازه.
    چند نمونه از اين سقوط اصول:
    
    
پلوسي، اين بار شاد از تصويب لايحه

ــ مجلس نمايندگان آمريكا كه دوشنبه 29 سپتامبر 2008 لايحه «خيلي فوري» دولت به نام «Bailout» بانك ها و موسسات سرمايه گذاري فعال در وال استريت (معاملات بورس) را رد كرده بود و بانو پلوسيPelosi (ايتاليايي تبار) رئيس آن دوره مجلس با خوشحالي فريادزده بود: رد لايحه، پيام نمايندگان ملت به وال استريت بود كه دوران پارتي (مهماني ـ مفتخوري) پايان يافت. همين مجلس جمعه (4 روز بعد) اين لايحه را كه در سناي آمريكا تصويب شده بود دوباره بررسي كرد و اين بار با اكثريتي چشمگير (263 راي در برابر 171 راي) آن را تصويب كرد و همان بانو «پلوسي» با لبخند و مسرّت آن را امضا كرد و در اين حالت عكس خبري گرفت و براي رئيس جمهوری فرستاد و او هم بلافاصله امضاي خود را پايش گذارد و قانون شد، يعني نود و چند دقيقه پس از تصويب مجلس كه در تاريخ قانونگزاري كم سابقه است. اين قانون، يعني پرداخت 700 ميليارد دلار از ماليات هايي كه مردم داده بودند و يا در سالهاي آتي خواهند داد براي خريد اسناد بدهي هاي افراد بدحساب به بانك هاي فعّال در بورس (بانكهايي كه پول داده بودند تا شماري زرنگ با سهام قمار كنند و با اين قمار با پول قرضي و عمدتا از طريق «لپ تاپ» ارزش واقعي يك كمپاني را دهها برابر كنند كه با وزش هر باد ناموافق سقوط كند و ...). اين پول در زمانی تصویب شد كه چندین استیت عضو فدراسیون آمريكا دچار كسر بودجه بودند. براي مثال؛ در آن زمان كاليفرنيا هفت ميليارد دلار كسري بودجه داشت و گفته شده بود که اگر فورا چاره نشود، از اين ماه (اکتبر 2008) نخواهد توانست حقوق معلمان و ماموران پليس را بپردازد. رّد و سپس تصويب این لايحه هفتصد ميليارد دلاري (که هدر دادن پول تلقی شده است) به فاصله 4 روز در مجلس يك فدراسیون صدها ميليوني و آن هم 30 روز پيش از انتخابات شگفت انگيز بوده بگونه اي كه ناظران امور بر «دمكراسي» عناوین تازه گذارده اند: بازي كراسي (حكومت سياستبازان حرفه اي)، لابي كراسي (حكومت كارچاق كن ها) و .... قبلا دمكراسي (دمو ـ كراسي = حكومت مردم) عناويني از قبيل ميدياكراسي (حكومت رسانه ها از طريق تبليغ و ضد تبليغ و بزرگ و كوچك كردن و ...)، آريستوكراسي نو (انتخاب افراد متنفّذ براي ادوار متعدّد نمايندگي و حرفه اي شدن نمايندگي) و ... به دست آورده بود. در جايي كه بيشتر مردم نسبت به انتخابات بي اعتنا باشند و كمپاني هاي بزرگ بيشتر هزينه تبليغات نامزدها را برعهده بگيرند، ترديد در به بيراهه افتادن دمكراسي نمي توان داشت. براي مثال: جنرال الكتريك ـ يكي از كمپاني هاي بزرگ آمریکا که در آن زمان گرفتار مشكلات مالي بود صاحب شبكه تلويزيوني «ان بي سي» و فروع آن بود!.
    
    
پالسن

ــ «بيل اوتBailout» در تعريف به معناي وثيقه سپردن براي رهايي يك متهم از زندان تا پايان محاكمه است كه بعدا معاني مجازي ديگري از قبيل خلاص كردن از بند، دشواري و ... به دست آورده است. پالسنPaulson وزير خزانه داري وقت آمريكا كه قبلا از دست اندركاران وال استريت بود بر لايحه 700 ميليارد دلاري، عنوان «بيل اوت بانك ها» گذارده بود كه برخي مترجمان رسانه هاي ملل غير انگليسي زبان آن را «لايحه نجات»، و حتي يك راديو دولتي در اروپا كه به زبان پارسي هم برنامه خبري دارد «لايحه نجات ملّي!» ترجمه كرده بودند كه درحقيقت جعل است. به علاوه، اين لايحه مغاير اصول كاپيتاليسم است كه دست سرمايه دار را به مسئوليت خودش بازگذارده است. حال آنکه اين لايحه، دولت را مسئول جبران اشتباهات و زياندهي و بدهكاري هاي سرمايه دار قرار داده بود.
    
    ــ چند ماه پس از اشغال نظامي عراق و بويژه در سال 2008، بارها عكس ها و خبرهايي در دستگاههاي خبررساني قرارگرفته بود كه نشان مي داد اوضاع عمومي عراق رو به عادي شدن گذارده؛ نمايش مُد، تدريس موسيقي، تمرين هاي ورزشي و ... ازسرگرفته شده، كودكان در خيابان با نظاميان آمريكايي دست مي دهند و شوخي مي كنند. نظاميان آمريكايي به آنان شُكلات مي دهند و .... جمعه سوم اكتبر 2008 ، خبر شبكه هاي تلويزيوني اين بود كه دولت آمريكا سيصد ميليون دلار پول در اختيار چند شركت و فرد گذارده كه در عراق صحنه چنين عكس هايي را آماده كنند و خبرهايش را به رسانه ها بدهند، و اين، چيزي جز خارج ساختن ژورناليسم از اصول خود نيست.
    
    ــ تا اکتبر 2008 ـ هفت سال بود كه غرب يكي از دلايل مداخله نظامي در افغانستان را تحكيم دمكراسي در اين كشور بيان مي کرد كه جمعه سوم اكتبر2008، لندني ها كه دخالت آنان، افغانستان را در دو قرن 19 و 20 به اين روز افكنده سخن از نياز افغانستان برای حل مشکلات خود بویژه فساد اداری به يك ديكتاتور به ميان آورده بودند و از ديدگاه انگليسي ها قطعا این ديكتاتور بايد يك پشتون باشد و این کار يعني روز از نو، روزي هم از نو.
    
    ــ در حالي كه جهانيان از حيرت افزودن مواد ملامینی بر شير خشك در چينِ سوسياليست! با هدف جلب مشتري بيرون نيامده بودند (كه انجام آن از یک كاپيتاليست بعيد نيست)، ولاديمير پوتين رئيس دولت روسيه در ديدار وقت خود با بانو «يوليا» نخست وزير وقت اوكراين به او گفت؛ مداركي در دست دارد كه ثابت مي كند در جريان حوادث اخير گرجستان، از نظاميان و جنگ افزارهاي ارسالي اوكراين براي كشتن روس ها استفاده شده بود، كاري كه قبلا باوركردني نبود يعني كسي تصوّر آن را هم نمي توانست بكند كه اوكرايني ها به خواست ديگران (غرب، ناتو) به قتل روس ها مبادرت كنند كه قرن ها با روس های همنژاد از اتباع يك كشور بودند، داراي يك فرهنگ، و نياكان مشترك هستند و تقريبا نيمي از نفوس اوكراين روس هستند و اين عمل، جنايت است، يعني مسبّب آن بايد كيفر شود. پوتین فروپاشی جماهیریه شوروی را از درون و به دست 3 نفر ـ ازجمله یک الکلی یک فاجعه خوانده ولی نگفته است که عملی خلاف قانون و قاعده بود یعنی که آن را غیر قانونی اعلام دارد. بلشویک های معتقد به جهان وطنی، کشور روسیه را اسما (روی کاغذ) جماهیریه کرده بودند تا جهان را به آن صورت ـ یک کنفدراسیون به ریاست خود ـ درآورند و در روز فروپاشی، دهها میلیون روس در سراسر جماهیریه زندگی می کردند که بدون کسب نظر آنان (رفراندم سراسری) یکشبه نسبت به وطن نیاکان (به قول خودشان سرزمین مادری) خارجی شده اند و .... اگر چنین فروپاشی در یک فدراسیون دیگر صورت گرفته بود جنگ به دنبال داشت کما اینکه در دهه 1860، آمریکاییان شمال این کشور (فدراسیون) با جنوبی ها که به جای فدراسیون، کنفدراسیون (استقلال داخلی بیشتر) می خواستند وارد یک جنگ 4 ساله با صدها هزار تلفات شدند. برخی از حقوق دانان گفته اند که جماهیریه شوروی منحل نشده بلکه طبق اعلامیه آن سه نفر و یکی از آنان یلتسین به جامعه مشترک المنافع تبدیل شده و پوتین نباید در این جامعه اجازه تَکروی به یک دولت عضو بدهد و ... جامعه مشترک المنافع شدن (استقلال ـ ولی اقتصاد، دیپلماسی، دفاع و ... همگون و رفت و آمد آزاد ساکنان میان اعضاء و جداشدن یک عضو به شرط تصویب سایر اعضاء) شرط فروپاشی بود. روس ها در جنگ جهانی دوم 27 میلیون (و کُل جماهیریه 35 میلیون) کشته دادند تا استقلال و حاکمیت جماهیریه در قالب یک دولت مرکزی محفوظ بماند که دولت کنونی مسکو اشاره به خونبهای این انسان ها و مدعی گرفتن آن از آلمانی ها نشده است و بدون گرفتن تعهد کتبی، نظامیان خود را در دهه 1990 از آن کشور خارج ساخت و جا را برای گسترش ناتو باز کرد. هیتلر یک نفر بود، آن 27 میلیون روس به دست آلمانی ها و متحدین شان کشته شدند و هر خانواده روس بیش از یک کشته داده است که قاعدتا نباید از آن بگذرد.
    
پوتين و يوليا در ديدار دوم اکتبر 2008 در مسکو

 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
در قلمرو ادبيات
فدراسيون آفريقاي جنوبي برنده دو جايزه ادبي نوبل ـ جايزه ادبي دوم 12 سال پس از جايزه اول
Nadine gordimer

در اين روز در سال 1991 بانو «گورديمرNadine Gordimer» داستان نگار فدراسيون آفريقاي جنوبي برنده جايزه نوبل در ادبيات شد. وي در آن روز 68 ساله بود و تا آن زمان 13 داستان، 200 داستان كوتاه و دهها رساله و مقاله نوشته بود. معروفترين داستانهاي او «تاريخ از درون» عنوان دارد. وي ـ متولد 1923 ـ هفتمين زن و نيز نخستين نويسنده از فدراسيون آفريقاي جنوبي بود كه برنده جايزه ادبي نوبل شده اند.
    
Nadine در جواني

كتابهاي «گورديمر» به 30 زبان ترجمه شده اند. وي كه از سفيد پوستان آفريقاي جنوبي است بر ضد سياست تبعيض نژادي دولت وقت افريقاي جنوبي بود. داستهاي معروف گورديمر عبارتند از: دختر برگر، سرگذشت پسرش، جهش، در معادن، مردم جولاي و ....
    درست 12 سال بعد در همين روز، جايزه ادبي نوبل به «كوئتسي» داستان نگار ديگر افريقاي جنوبي كه او هم سفيد پوست و ضد تبعيض نژادي بوده داده شد. «كوئتسي» هنگام برنده شدن اين جايزه 63 سال داشت و استاد موقت دانشگاه شيكاگو آمريكا بود.
    كوئتسي تا زمان برنده شدن جايزه نوبل، هشت داستان و چند كتاب غير داستاني و دهها رساله و مقاله منتشر كرده بود.
کوئتسي

 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
در قلمرو دانش
سالروز درگذشت سازنده واليوم Valium
Leo Sternbach

دكتر «لئو شترنباخLeo Sternbach» سازنده دهها نوع داروي خواب آور، آرامش بخش و ضد اضطراب از جمله ليبريوم و واليوم 28 سپتامبر 2005 در 97 سالگي در استیت نيوجرسي آمريكا درگذشت. مهمترين اختراع او داروي جرّاحي بدون خونريزي است، ولي شهرتش به خاطر واليوم Valium بود كه آن را جانشين ليبريوم Librium كرد كه قبلا خود او آن را ساخته بود. وي ليبريوم را در سال 1960 و واليوم (وليوم) را در سال 1963 ساخت.
    دكتر شترنباخ نه تنها يك بيوكميست بلكه يك روانپزشك بود. وي هفتم ماه مي 1908 در يک خانواده از يهوديان امپراتوري اتريش و در شهري که اينک در کشور کرواسي واقع شده است به دنيا آمده بود. او كار ساخت داروهاي تازه را در آزمايشگاههاي «لاروش» در سويس آغاز كرده و سپس در لابراتوار هوفمان لاروش آمريكا ادامه داده بود.
    دکتر شترنباخ برنده دهها جايزه و نشان علمي شده بود.
    
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
در دنياي تاريخ‌نگاري
زادروز «جورج بانكرافت» تاریخدان بزرگ و تاکيد او بر «اهميت آگاهی از رویدادها و تحولات تاريخ» و گرفتن سرمشق و درس عبرت از آنها


سوم اكتبر سال 1800 پروفسور جورج بانكرافت George Bancroft تاريخدان بزرگ قرن 19 به دنيا آمد و تاريخ ده جلدي آمريكا كه هر سال هم در آن تجديد نظر مي كرد حاصل زندگي اوست كه 91 سال عُمر كرد.
    بانکرافت از دانشگاه هاروارد دكتراي فلسفه و از دانشگاه گوتينگن Gottingen آلمان دكتراي تاريخ گرفته بود و پس از مدتي تدريس در هاروارد، تصميم گرفت كه وارد كار تاليف تاریخ شود. وي كار تاليف را از ترجمه و تفسير آثار استاد آلماني اش پروفسور «هيرن» آغاز و سپس خود را دَربَست وقف تاليف تاريخ آمريكا كرد.
     بانکرافت (بَنکرافت) در «اهمیت آگاهی از رویدادها و تحولات تاریخ و گرفتن سرمشق و درس از آنها» نوشته است: خواندن تاريخ و وقوف بر تجربه گذشتگان اهميت بسيار دارد، اما بسياري هستند كه از خواندن تاريخ گريزانند و دليلش اين است كه مورخان سعي نكرده اند كه تاريخ را با جملاتی ساده و شرح علل و نتایج رویداد و اندرزگونه بنويسند و به رويدادهاي روز مرتبط سازند. تاریخ نباید تنها شرح واقعه (عنصرِ چگونه) باشد، باید به عنصرِ چرا و نتایج ـ نتایج رویداد در دراز مدت و تحولاتی را که باعث شده است پرداخته شود. اگر مردم تاريخ وطنِ شان را آن طور كه بوده است بدانند به ميهن علاقه بيشتري پيدا مي كنند، زيرا خواهند دانست كه وطن ميراثي گرانبهاست و براي رساندن اين امانت به دست آنان، جانفشاني هاي زياد شده است.
    جورج بانكرافت که پیش از ورود بکار پژوهش و تألیف، مشاغل نظامی و سیاسی داشت و آکادمی نیروی دریایی آمریکا را ایجاد کرده بود 17 ژانویه 1891 درگذشت. پدر او یک کشیش و همچنین یک مؤلف بود. بانکرافت کتاب های متعدد دیگر تألیف کرده است ازجمله تاریخ پولیتیکال سیستم اروپا، تاریخ استعمار آمریکا توسط اروپاییان، درباره آبراهام لینکن و .... خانواده بانکرافت در سال 1632 از اروپا به آمریکای شمالی مهاجرت کرده بودند. او با توجه به قرارگرفتن آمریکا میان دو اقیانوس؛ داشتن یک نیروی دریایی (سی پاور) بسیار بزرگ را توصیه کرده بود. بانکرافت بر چند زبان مسلط بود.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
در قلمرو رسانه‌ها
زادروز Sophie Treadwell روزنامه نگار، فيلمنامه نويس و زني که انقلاب مکزيک را پوشش خبري داد و اعدام يک زن را کتاب کرد
Sophie Treadwell

بانو «سوفيا تردول Sophie Treadwell» روزنامه نگار و نمايشنامه نگار آمريكايي سوم اكتبر 1885 به دنيا آمد و 85 سال عمر كرد و بيستم فوريه 1970 درگذشت. مهمترين كار ژورناليستي وي، پوشش خبرهاي مربوط به انقلاب مسلحانه مكزيك در اواخر دهه دوم و اوايل دهه سوم قرن بيستم بود. تا آن زمان، هيچيك از روزنامه نگاران زن چنين جراتي به خود نداده بود كه در ميان آتش و خون به تهيه خبر دست بزند و از گلوله و خطرات ديگر نترسد. «تردول» در جريان انقلاب خونين مكزيك موفق شد كه در 1921 «پانچو ويلا» رهبر انقلابيون مسلح را در پناهگاهش بيابد و با او مصاحبه كند. انتشار اين مصاحبه در روزنامه «نيويورك تريبيون» سبب شد كه جهانيان صداي رهبر انقلاب مكزيك را بشنوند، از هدفهاي او حمايت كنند و رابين هود مکزيک لقب دهند.
    کار ژورناليستي ديگر او پوشش گسترده ماجراي زني به نام روث سنايدر Ruth B. Snyder است که شوهرش را کشته و اعدام شده بود. اين زن (ساکن ايالت نيويورک) از اينکه شوهرش دائما از نامزد متوفايش تمجيد مي کرد و عکس اورا بر ديوار اطاق نصب کرده بود خسته شده و با داشتن يک فرزند با مردي ديگر رابطه برقرار کرده و با کمک اين مرد در سال 1927 شوهرش را کشته بود که دستگير، محاکمه و در 12 ژانويه 1928 و در 33 سالگي در زندان «سينگ سينگ» نيويورک با صندلي الکتريک اعدام شده بود. پس از 29 سال، وي نخستين زني بود که در ايالت نيويورک اعدام شده بود.
Ruth B. Snyder


    سوفيا نه تنها اين ماجرارا در روزنامه منتشر کرد بلکه آن را به صورت کتابي پُرمخاطب تحت عنوان Machinal تنظيم کرد که هفتم سپتامبر 1928 به توزيع داده شد.
    بانو «تردول» ـ فارع التحصيل دانشگاه کاليفرنيا شعبه برکلي ـ در كنار نوشتن خبر و مقاله، به نمايشنامه نويسي هم پرداخت و با نوشتن دهها نمايشنامه و داستان كه به صورت فيلم سينمايي درآمده اند نام خودرا در كنار نمايشنامه نگاران رديف اول جهان ثبت كرد. وي گاهي هم بازيگر فيلمنامه هاي خود مي شد. فيلمهاي سينمايي معروف و پُر بيننده اي كه برپايه نوشته هاي وي ساخته شده اند از اين قرارند: گرينگو Gringo (لاتين هاي آمريکا انگليسي زبانهاي اين قاره که زبان آنان را نمي فهميدند گرينگو خطاب مي کردند)، زني با لاله، فصل نانوشته، شوهر مناسب، ناتينگل، بزرگراه، اميد به خرمن و پنجه (پنجول).
    سوفيا يک مجموعه داستان کوتاه تحت عنوان Lusita نيز منتشر کرده است که مطالب آن را که واقعي هستند در دوران خبرنگاري اش جمع آوري کرده است. همين کتاب در داستان نگار شدن خبرنگاران حوادث شهري روزنامه ها پس از بازنشسته شدن سهم موثر داشته است. در قرن 21 و کم حوصله شدن مردم، مخاطبان داستان هاي کوتاه افزايش يافته اند بويژه اگر توسط روزنامه نگار حاضر در صحنه نوشته شده باشند.
پشت جلد کتاب Machinal تاليف سوفيا

 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
خودسوزی یک بانو روزنامه نگار روس و سردبیر یک رسانه، پس از بازرسی پلیس از خانه اش که انعکاس جهانی وسیع داشت ـ شرح ماجرا


ساعت 3 و 15 دقیقه بعد از ظهر جمعه دوم اکتبر 2020 (11 مهرماه 1399) بانو Irina V. Murakhtaeva روزنامه نگار 47 ساله روس و مادر یک دختر، خود را مقابل ساختمان ادارات دولتی ازجمله فرمانداری و پلیس شهرِ یک میلیون و دویست و پنجاه هزار نفری نیژنی (با حومه اش حدود سه میلیونی) و قبلا به نام شهر کورگی (ماکسیم کورگی نویسنده معروف روس) آتش زد و درگذشت. وی که سردبیر ادیشن آنلاین Koza Press بود مقالات خودرا به این نام: Irina Slavina امضاء می کرد.
     یک روز پیش از این خودکشی ـ که قبلا در تاریخِ روزنامه نگاری به این شکل سابقه نداشت (خودسوزی یک روزنامه نگارِ شناخته شده، مقابل مجتمع ادارات دولت، در خیابان و رو به روی ایستگاه مترو)، آپارتمانِ بانو ایرینا توسط ماموران پلیس جستجو شده بود و این ماموران که در جستجوی اسناد احتمالی ارتباط ایرینا با مخالفان دولت بودند؛ یادداشت ها، لَپ تاپ و فلَش های او و لَپ تاپ ها و موبایل ها ـ سلفون های شوهر و دخترش را با خود بردند.
    ایرینا چند ساعت پیش از خودکشی در صفحه فیس بوک خود خطاب به مخاطبانش نوشت:
    “I ask you to blame the Russian Federation for my death”
    (از شما ـ مخاطبان یادداشت ـ می خواهم که دولت فدراسیون روسیه را مسئول مرگ من بدانید).
    بانو ایرینا که از منتقدان برخی کارهای دولت بود در بهار سال 2019 متهم به تشویق شهروندان به شرکت در راهپیمایی بزرگداشت Boris Nemtsov شده بود که در دادگاه در دفاع از خود گفته بود که مقالهِ ژورنالیستی نوشته بود که تعبیر و حَمل بر تشویق مردم به راهپیمایی شده است. نوشتهِ او از قواعد مقاله نگاری خارج نبود و مقاله نگاری همانا ابراز نظر است که آزادی ابراز نظر در همه قوانین ملّی و بین المللی تضمین شده است. با وجود این، دادگاه وی را به پرداخت جریمه نقدی محکوم کرد.
    ایرینا یک بار هم نامزد عضویت در دوما (مجلس روسیه) از منطقه خود شده بود که رای کافی بدست نیاورد. شهر نیژنی (قبلا گورکی) یک شهر صنعتی ـ فرهنگی است و زمانی مرکز اتومبیل سازی روسیه بود که در جریان جنگ جهانی دوم، لوفت وافِه (نیروی هوایی آلمان) چندین بار آن را بمباران و تخریب کرد.
    گزارش های مربوط به خودکشی بانو ایرینا، انعکاس وسیع جهانی داشت و بیش از خبر ابتلاء دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا به بیماری ویروس کرونا و انتقال به بیمارستان، 32 روز پیش از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا.
    در ویکیپدیا که درج مطلب در آن آزاد است، سرگذشت ایرینا وارد شده است ولی چون شماره کُدها و قوانین مربوط به اتهامات هم در آن درج شده است بوی دولتی نویسی می دهد!.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
ساير ملل
آغاز قيام شيعيان بر ضد عباسيان
قيام شيعيان بر ضد خلفای عباسي از اکتبرسال 762 ميلادي و در شهر مدينه آغاز شد. این قیام بعدا به بغداد و سپس به ساير بلاد اسلامي گسترش يافت. بغداد اندكي پيش از اين تاريخ به عنوان پايتخت عباسيان كه همانند امويان شيوه سلطنتي در پيش گرفتند، انتخاب شده بود.
     این قیام که بعدا ایرانیان به آن پیوستند بالاخره به تصرف بغداد توسط بوئیان ایرانی (دیلمیان ـ گیلانی ها) انجامید و از خلیفه عباسی تنها نامی باقی ماند.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
... و «فارسي» زبانِ اداريِ كشمير شد
چهارم اكتبر 1467 ميلادي، زين العابدين شاهزاده تبعيدي كشمير با كمك مردان طايفه خود ـ طايفهِ «خوكار Khokar» بر برادرش «علي شاه» كه حکمران كشمير بود مسلط و سلطان اين سرزمين شد و بلافاصله فارسي را زبان رسمي دربار و سازمانهاي دولتي كشمير اعلام كرد.
     زين العابدين كه در دفتر خود به فارسي سخن مي گفت روز بعد از رسيدن به قدرت هرگونه آزار هندوها، بودايي ها و برَهمَن ها را ممنوع كرد و اجازه داد كه پيروان اديان ديگر هم بتوانند معابد خود را مرمّت و دوباره سازي كنند.
    زين العابدين از دوستداران ايران، ايرانيان و فرهنگ و ادب ايران بود و تا پايان عُمر از اين كه در مهرگان ـ جشن های باستاني ايرانيان ـ به حكومت رسيده بود ابراز خرسندي مي كرد و آن را به فال نيك مي گرفت.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
سالروز آغازبکار دانشگاه ستَنفورد ـ این دانشگاه معروف در یک نگاه
یکم اکتبر سالروز آغاز کار دانشگاه معروف ستنفورد است که در یکم اکتبر 1891 برای نخستین بار ثبت نام دانشجو را آغاز کرد. کار تأسیس این دانشگاه از سال 1885 شروع شده بود.
    
Leland Stanford

لیلَند ستنفورد Leland Stanford و بانویش؛ جین Jane پس از درگذشت تنها پسرشان؛ Leland Jr پانزده ساله از بیماری تیفوئید تصمیم گفتند در زمین مزرعه وسیع خود در شمال سانتا کرالا ـ مجاور پالو آلتو، 60 کیاومتری جنوب شرقی سانفرانسیسکو، به نام او یک دانشگاه بسازند ـ دانشگاه غیر دولتی. لیلند ستنفورد متولد 1824 قبلا یک دوره فرماندار کالیفرنیا و 8 سال سناتور در کنگره آمریکا بود و نیز مدیر راه آهن پاسیفیک مرکزی و جنوبی (هر دو غیردولتی) و بسیار ثروتمند. وی در پی جریان «گُلد راش» و افتادن کالیفرنیا بدست دولت واشیگتن، از نیویورک به کالیفرنیا نقل مکان کرده بود.
    21 ماه از آغاز کار دانشگاه ستنفورد گذشته بود که لیلند در ژوئن 1893 درگذشت. زلزله 1906 سانفرانسیسکو آسیب دیگری به ساختمان های این دانشگاه زد. دانشگاه ستنفورد که توجه ویژه به امر پژوهش داشته است به توسعه خود ادامه داد و اطراف آن شهری بنام ستنفورد رو به گسترش گذارد و Frederick E. Terman یکی از رؤسای این دانشگاه بود که Silicon Valley ـ ناحیه ای در مجاورت دانشگاه ستنفورد را به صورت یک کانون بزرگ تکنولوژی در آورد و معروف به پدر Silicon Valley شد.
    شمار دانشجویان فوق لیسانس و دکترای دانشگاه ستنفورد بیش از شمار دانشجویان دوره لیسانس آن است. در سال تحصیلی 2020 – 2019 شش هزار و 996 دانشجو (که 50 و چهار دهم درصد آنان زن بودند) در دوره های لیسانس و ده هزار و 253 دانشجو (41 و نیم درصدشان زن) در دوره های فوق لیسانس و دکترا ثبت نام کرده بودند. دانشکده پزشکی این دانشگاه یک بیمارستان 800 تختخوابی دارد.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
روسیه نخستين ماهواره ساخت بشر را در فضا قرارداد ـ نگرانی آمريكا بيشتر از موشكي بود كه اين ماهواره را به فضا برده بود
Sputnik-1 در حال گردش به دور زمين در چهارم اکتبر 1957

دانشمندان شوروي (روسیه) چهارم اكتبر سال 1957 نخستين ماهواره ساخت بشر، سپوتنيك Sputnik-1 را در مدار زمين قرار دادند و دولت اين كشور عكس آن را به مطبوعات داد و جهان را به حيرت واداشت.
    وزن اين ماهواره 90 كيلوگرم بود. آمريكا كه در نظر داشت سال بعد احتمالا يك ماهواره 11 كيلوگرمي را در مدار زمين قرار دهد، از شنيدن آن خبر شگفت زده شده بود. به نوشته تحليلگران وقت، نگراني آمريكا بيشتر از موشكي بود كه اين ماهواره را به فضا برده بود. با اين تجربه بود که جهان وارد عصر رقابت هاي فضايي شده است.
    در بسياري از كشورها، علائم مخابراتي سپوتنيك ـ 1 دريافت شد.
     پس از فروپاشي شوروي، روزنامه ها در گوشه و کنار جهان در شماره هاي چهارم اکتبر خود به مناسبت سالروز گردش نخستين ماهواره به دور سياره زمين مطلب نوشته بودند جز رسانه هاي روسيه!. برخي رسانه ها ضمن ابراز تعجب از اين بي اعتنايي، به کنايه نوشته بودند كه شايد مردم روسيه اين پيشرفت مهم وطن خودرا فراموش کرده باشند!.
    در سال 2007 و به مناسبت پنجاهمين سالروز فرستادن سپوتنيک به فضا، رسانه هاي روسيه به آن پرداختند که از آن پس ادامه داشته است.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
دردسري كه تغيير جنسيّت پسر ارنست همينگوي، پس از مرگ براي زن و هشت فرزندش ايجاد كرد ـ ماجرایی شنیدنی
گريگوري همينگوي در جواني، با زنش آيدا، و پس از تغيير جنسيت

اختلاف هشت نوهِ «ارنست همينگوي داستان نگار نامدار كه او در 1961 خودكشي كرد» ـ فرزندانGregory Hemingway با نامادري شان بر سر هفت ميليون و پانصد هزار دلار ماتَرَك پدر (گریگوری) ماجرايي است بي سابقه و شنيدني كه 4 اكتبر 2003 در حاشيه يك دادگاه در استیت فلوريداي آمريكا فيصله يافت.
     گريگوري پسر همينگوي كه یکم اکتبر 2001 در آستانه 70 سالگي درگذشت با داشتن هشت فرزند، در سال 1993 با زني به نام «آيدا» ازدواج كرد. گريگوري نزديك به سه سال بعد و در 63 سالگي تصميم به تغيير جنسيت گرفت و با يك عمل جرّاحي زن شد و نام خود را به «گلوريا» تغيير داد.
     گريگوري (یک پزشک) در آستانه عمل جراحي، «آيدا» را كه با اين كار مخالف بود طلاق گفت ولي در سال 1997 دوباره با او ازدواج كرد! و چون تغيير جنسيت خود را به ثبت نرسانده بود، امر تجديد ازدواج با مانع برخورد نكرد.
     پس از درگذشت «گريگوري يا گلوريا»، آيدا طبق قانون فلوريدا مدعي نيمي از ماترَك شوهر شد كه هشت فرزند گريگوري به دادگاه دادخواست دادند كه تجديد ازدواج پدرشان كه زن شده بود باطل است؛ زيرا طبق قانون فلوريدا دو زن نمي توانند با هم ازدواج كنند.
گريگوري پس از گلوريا شدن


     مشكل در اينجا بود كه متوفّا تغيير جنسيت خود را رسميت نداده بود (در اسناد هویت او ثبت نشده بود)، براي تغيير نام اقدام نكرده بود و بر قاضي روشن نبود كه بالاخره وي مرد بوده است يا زن؟. اين مرافعه بالاخره چهارم اكتبر 2003 و پیش از درخواست وصول مدارک پزشگی تغییر جنسیّت، با سازش نامادري و هشت فرزند گريگوري در خارج از دادگاه حل شد.
    یک مورد دیگر از این مسئله:
    یک روز پليس «گريگوري ـ گلوريا» را که تخلّف رانندگي کرده بود متوقف و گواهینامه رانندگی اش را می خواهد و پس از نگاهی بر عکس گواهینامه و مشاهده تفاوت قیافه، نامش را مي پرسد. او پاسخ مي دهد که «گلوريا» ولي در گواهينامه رانندگي، اسم او همچنان گريگوري بود. مامور پليس گمان می کند که گريگوري با معرفي خود به نام گلوريا خواسته است اورا دست بياندازد و همچنین ممکن است که تقلب در کار باشد و ... و کار به دادگاه کشانده مي شود.
    گریگوری در مجامع رسمي و مطب، خودرا گريگوري و در محل هاي ديگر بانو گلوريا Gloria معرفي مي کرد که مشکل ساز بود.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
رويدادهاي سوم و چهارم اکتبر 1993 در مُغديشيو پاينخت سومالي
متعاقب كشته شدن 12 نظامی آمريكايي در چهارم اكتبر 1993 در سومالي و كشانيدن اجساد آنان در خيابانهاي مُغديشيو (مگاديشو) دولت آمريكا تصميم به باز گرداندن نيروهاي خود از سومالي گرفت. رويداد مغديشيو از سوم اکتبر آغاز شده بود و در اين روز يک هلي کوپتر آمريکا از نوع «بلَک هاگ» هدف آر. پي. جي قرارگرفته بود. در عمليات نظامي سومالي جمعا 18 نظامي آمريکا کشته و 73 تن مجروح شدند.
    نيروهاي امريكايي نهم سپتامبر 1992 براي برقراري نظم در «كشورِ بي دولتِ سومالي» وارد اين كشور شده بودند تا كمكهاي غذايي و داروئي به دست مردم برسد و از دستبرد افراد مسلح مصون باشد.
     واحدهاي نظامي آمريكا هنگامي كه در صدد دستگيري افراد مسلح سركردگان قبايل برآمدند که به بي نظمي ادامه می دادند با مقاومت و درگيري رو به روشدند كه شديدترين صحنه آن چهارم اكتبر و در پي اصابت گلوله به يك هلي كوپتر ديگر روي داد.
دو صحنه از رويدادهاي مغديشيو در سوم و چهارم اکتبر 1993

 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
روزي که کمپاني «لي وايز» تصميم گرفت که «توليدِ جين» را از آمريکا به کشورهاي داراي کارگر ارزان منتقل کند!
Strauss Levi
«اشتراوس لي وايStrauss Levi» كه در 1853 از باوير آلمان به آمريكا مهاجرت و در سانفرانسيسكو اقامت كرده بود در سال 1873 تصميم به تهيه نوعي پارچه و با اين پارچه به اصطلاح «چرك ـ تاب» توليد «جليقه ويژه كار» گرفت. او با كمك يك خياط به نام «جيكوب ديويس» تصميم خود را عملي ساخت و «جينِ لي وايز» پا به عرصه وجود گذارد. بزودي شلوار، كُت و پيراهن آن هم به بازار آمد و از دايره لباس كار خارج و عمومي شد و به صورت يك سمبول زندگي آمريكايي درآمد و در نيمه دوم قرن 20 در سراسر جهان رواج يافت.
    اشتراوس در 1902 درگذشت، ولي «جين» او و نام او باقي مانده است.
    سوم اكتبر 2003 كمپاني «لي وايز Levi,s» اعلام كرد كه به دليل گراني دستمزد کارگر در آمريكا، كارخانه هاي خودرا در زادگاه «جينJeans» تعطيل و آنها را به كشورهاي ديگر منتقل و محصولِ شان را به اندازه نياز بازار به آمريكا وارد خواهد كرد.
    در دو دهه آخر قرن 20 و پس از آن به همين ترتيب بسياري از صاحبان كارخانه هاي آمريكا وسائل توليد خود را به كشورهايي كه كارگر ارزان و مشكلات اتحاديه هاي كارگري وجود ندارد منتقل كرده اند.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
محكومان به زندان دائم كه در سنين پايين مرتكب جرم شدند ـ شرح حال يکي از اين محکوم شدگان که شنیدنی و عبرت آموز است
R. falcon

طبق يك آمار رسمي كه سوم اكتبر 2005 انتشار يافته بود در آن سال دو هزار و دويست جوان آمريكايي در زندان هاي اين كشور بسر مي بردند كه اميدي به آزاد شدنشان تا پايان عمر نبود و همه آنان در سنين پايين تر از 18 سالگي مرتكب جرم سنگين و عمدتا قتل شده بودند. از ميان اين عده، 350 نفرشان هنگام ارتكاب جرم؛ 15 ساله و يا در سنين كمتري بودند. آنان محكوم به زندان ابد ـ بدون حق استفاده از آزادي مشروط شده بودند.
    يكي از محکوم شدگان، ربكا فالكن R. falcon (عكس بالا) بوده که گفته است: مادرم كه مي خواست تنها باشد مرا از كانزاس به فلوريدا نزد مادر بزرگم بُرد و به او تحويل داد. مادر بزرگ به علت كهولت حوصله كنترل كردن مرا نداشت و من در مدرسه و در محيط اطراف با افرادي كه خوب نبودند آشنا، دوست و معاشر شدم. از اين كه شب ها دير به خانه بروم بيم نداشتم زيرا كسي بازخواست نمي كرد. مادر بزرگ به گزارش مدرسه درباره نمرات و طرز رفتار من (ريپورت كارد) توجه نمي كرد. در 15 سالگي حتي الكل مصرف مي كردم و از مدرسه گريزان بودم. يك روز يكي از دوستان بَد كه پسر جواني بود به من پيشنهاد كرد كه از يك راننده تاكسي باج بگيريم. با هم سوار تاكسي شديم و در گوشه اي خلوت از راننده خواستيم كه پولش را بدهد و چون مقاومت كرد با چاقو كشته شد. چاقو را آن جوان زد ولي بازپرس در دادگاه ثابت كرد كه من زده ام و هيات منصفه دادگاه هم پذيرفت و اينك چند سال است كه در زندان هستم و كوچكترين اميدي هم به رهايي از اينجا تا پايان عمر ندارم.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
مرگ يك دانشجوي آمريكايي که جليقه انفجاري پوشيده بود!
Joel H. Hinrich

جوئل هينريشJoel H. Hinrich بيست و يک ساله در دانشگاه دولتي اكلاهماي آمريكا، در رشته مهندسي ماشين تحصيل مي كرد. وي از كلرادو به اين دانشگاه رفته بود. همه معلمانش از دوران دبيرستان تا دانشگاه گفته بودند كه او فردي ساعي و درس خوان و سربزير بود و اميد داشت كه مهندس صنايع فضايي شود.
    عصر شنبه یکم اكتبر 2005 هنگامي كه 84 هزار تَن در استاديوم دانشگاه اكلاهما سرگرم تماشاي مسابقه فوتبال بودند، جوئل كه جليقه منفجره در زير لباس پوشيده بود به سوي استاديوم به راه افتاد كه در چند قدمي ورزشگاه، جليقه منفجر شد و او را كشت.
    روشن نشده است که جوئل جلیقه انفجاری را از کجا آورده بود و به چه منظوری آن را پوشیده و رهسپار محل مسابقه شده بود. این انفجار اگر در جایگاه تماشاگران روی داده بود باعث مرگ چندین نفر می شد.
     رئيس دانشگاه گفته بود كه هينريش دچار مشكلات عاطفي بود!.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
20 ميليون دلار براي ديدن زمين از فضا ـ هوس یک ثروتمند
Olsen

اين مرد (عكس بالا) يك ثروتمند كارخانه دار آمريكايي به نام «گرگوري اولسنG. Olsen» است كه هوس «ماهواره سواری» و مشاهده كره زمين را از فضا كرده بود.
    وي به سازمان فضاشناسي ملّي روسيه 20 ميليون دلار داد تا او را با يك موشك سايوز به ايستگاه فضايي كه در مدار زمين قرار داشت برساند. اين عمل اول اكتبر 2005انجام شد و «اولسن»به آرزوي خود رسيد.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
ژاپن کشور سالخوردگان ـ حدود سی درصد ژاپنی ها 65 ساله و یا در سنین بیشتری هستند
در ماه سپتامبر 2023 (شهریور 1402) اعلام شد که 29 و یک دهم درصد از جمعیت 125 میلیونی ژاپن، 65 ساله و یا در سنین بیشتری هستند (حدود 36 میلیون) و از هر ده ژاپنی یک نفرشان 80 ساله و یا بیش از 80 ساله است.
    در همین گزارش رسمی (اعلام شده از سوی سازمان آمار ژاپن ـ نشنال دِیتا) آمده بود که میزان فرزندآوری در ژاپن همچنان پایین است و این کشور در میان کشورهای با فرزندآوری کم قراردارد.
    طبق یک آمار بین المللی، در ایتالیا 24 و نیم درصد جمعیت و در فنلاند 23 و شش دهم درصد جمعیت در سنین 65 سالگی و بالاتر هستند و از این لحاظ بعد از ژاپن قرار گرفته اند. سالخوردگیِ بیش از حد نه تنها نیروی کار یک کشور را کاهش می دهد، بلکه بر هزینه ها می افزاید زیراکه مردمِ در این سنین با دریافتی از صندوق های بازنشستگی امرار معاش می کنند.



    ـ ـ ـ ـ ـ
    
    نقل از مجله روزنامک، شماره 101 ـ صفحه 10
    www.rooznamak-magazine.jpg
    
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
کشف وجود ذّرات پلاستیک در هوا که زیان آورند
پژوهشگران ژاپنی در سپتامبر 2023 (شهریور 1402) اعلام کردند که به وجود ذرات ريز پلاستیک در ابرها پی برده اند که بر محیط زیست ازجمله وضعیت آب و هوا تأثیر می گذارد.
    این دانشمندان از تجزیه و تحلیل آب موجود در مِه و ابرهای در سطح پایین و در کوهها به این نتیجه رسیده اند.
    ذرات پلاستیک معلق در هوا بسیار ریز هستند و با چشم دیده نمی شوند. ذرات ریز پلاستیک معلق در هوا به ریه‌ و قلب آسیب وارد می کند و یکی از عوامل بیماری سرطان و تشدید سایر بیماری ها است.
    
    نقل از مجله روزنامک، شماره 101 ـ صفحه11
    www.rooznamak-magazine.jpg
    
    
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
نخستين نوزاد «لوله آزمايشي» جهان، سوم مرداد 1402 چهل و پنج ساله شد ـ یک و نیم میلیون نفر از این دست


نخستین نوزاد لوله آزمايشي جهان که 25 جولای سال 1978 در منچستر انگلستان با عمل سزارين به دنيا آمد و يك دختر است و به زندگاني ادامه مي دهد، در این روز در سال 2023 (سوم مرداد 1402) 45 ساله شد و خبر رسانه ها. او «لوئيس جوي براون Louise brown» نام دارد. وی در 37 سالگی شوهر کرد و نخستین فرزندش دو سال بعد بدنیا آمد.
     لوئیس نتيجه پژوهش ها و تجربه هاي 9 ساله دکتر «پاتريک ستپ تو» و دکتر «رابرت ادواردز» بود که تخمک مادرِ نازا را با اسپِرم پدر (و یا اسپرم بدون سر با تخمک) را پس از ورود اسپرم به تخمک و اندکی رشد در لوله آزمايش، در رحَم مادر قرار می دهند و جنین می شود. این عملin vitro fertilisation خوانده می شود. این دو دکتر با این عمل برنده جایزه نوبل شدند و از آن سال به بعد عمل IVF عمومی شده است و دیگر زن و شوهرهای عقیم، غم بچه دار شدن ندارند.
     طبق آماري که در سال 1999 انتشار يافته بود تا اين سال در سراسر جهان اندکي بيش از پانصد هزار کودک لوله آزمايشي به دنيا آمده بود. این رقم در سال 2009 به 840 هزار رسید و در سال 2019 به حدود یک میلیون و پانصد.
    
    نقل از مجله روزنامک، شماره 101 ـ صفحه 12
    www.rooznamak-magazine.jpg
    
    
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
برخي ديگر از رويدادهاي 4 اكتبر
  • 1669:   رامبراند نقاش بلند آوازه هلندي در 63 سالگي درگذشت.
        
        
  • 1675:   نخستين ساعت مچي که توسط «كريستين هويجنز» ساخته شده بود، به معرض نمايش گذارده شد.
        
        
  • 1824:   نظام حكومتي مكزيكِ استقلال یافته، جمهوري اعلام شد.
        
        
  • 1864:   نخستين روزنامه سياهپوستان آمريكا به نام The New Orleans Tribune انتشار خود را آغاز كرد تا مدافع حقوق و منعکس کننده خواست های آنان باشد و از تبعیضات و مظالم خبر دهد.
        
        
  • 1910:   نظام حکومتی کشور پرتغال جمهوري شد و پادشاه برکنار شده اين كشور «مانوئل دوم» به انگلستان گريخت.
        
        
  • 1918:   (12 مهر 1297) و در این روز اعلام شد که مسئله 13 ماهه کمبود نان در تهران حل شده است. جنگ جهانی اول و گسترش آن به ایران و ناامن شدن راهها (جاده ها)، عامل این کمبود بود. این مسئله باعث کنارگیری کابینه شده بود و کابینه بعدی یک کارشناس بلژیکی به نام مولتیمور را برای حل مسئله استخدام و به ایران آورده بود. بالتیمور که تجربه حل چنین مسائلی را در اروپا داشت موفق به حل مسئله کمبود نان در تهران شد.
        
  • 1931:   (12 مهرماه 1310) در این روزّ روزنامه های تهران در گزارش بهای ارزها نوشته بودند که پوند انگلیس (لیره استرلینگ) 68 قران (شش تومان و 8 ریال) شده است. در آن زمان، تهران تنها دو صرافی داشت که هر دو به صورت مغازه در دهانه بازار بزرگ قرار داشتند. خرید و فروش ارز در بانک نیز آزاد بود. یک تاجر هندی (سیک) که در یک سرای در خیابان بوذرجمهوری دفتر داشت و از هند چای و نارگیل و پنبه وارد می کرد، ارز هم خرید و فروش می کرد. در آن زمان و تا دهه 1340 (1960) دهها تاجر هندی در تهران و عمدتا در خیابان بوذرجمهری سرگرم کار بودند.
        
        
  • 1931:   (12 مهر 1310) به رغم گذشت 12 روز از آغاز سال تحصیلی، در این روز مدرسه عالی مهندسی در تهران گشایش یافت. علت تأخیر، گرفتاری نخست وزیر و نداشتن وقت بود که بالاخره مراسم گشایش با حضور یک وزیر کابینه برگزار شد.
        
  • 1932:  


    در این روز Ann Thwaite نویسنده انگلیسی بدنیا آمد و چهارم اکتبر 2022 نود ساله شد. وی تألیفات متعدد دارد، ولی شهرت او در بیوگرافی نگاری است و روش تازه ای که در سوژه و طرز نگارش بکار برده است. طبق این روش، لازم نیست که بیوگرافی (شرح زندگی) یک فرد مشهور و صاحبمقام تهیه شود، هدف وضعیت زندگانی، تجربه و احساس و کارهای یک فرد است که ضمن خواندنی بودن، درسی برای دیگران باشد. هر فرد بویژه یک سالخورده سرگذشت شنیدنی دارد. سرگذشت او، تاریخ اجتماعی، اقتصادی و سیاسی کشورش و حتی جهان را منعکس می کند، اشتباهات او درس برای دیگران است و مشاهداتش شنیدنی. آرزوهایش و برنامه هایش در اجرا و شکست پندآموز خواهد بود. بانو Ann علاوه بر تألیفات متعدد، هشت بیوگرافی نوشته است. بسیاری از تألیفات او «ای ـ بوک» شده اند که این آنلاین ها با یک اشاره کوتاه به هر زبانی که مخاطب بخواهد برق آسا ترجمه می شوند.
        
        
  • 1940:   (12 مهر 1319) راه آهن تهران ـ زنجان آغاز بکار کرد.
        
  • 1969:  


    در این روز (12 مهرماه 1348) غلامرضا نیک پی که دو روز پیش ازآن از سوی انجمن شهر (شورای انتخابی شهر تهران) به سمت شهردار پایتخت برگزیده شده بود پس از تأیید وزیر کشور، کار خودرا آغاز کرد و نخستین خبری که همان روز به رسانه ها داد، ایجاد تاکسی تلفنی در تهران بود. این تاکسی ها از همان روز (12 مهرماه 1348) کار خود را آغاز کردند. نیک پی پس از انقلاب، به اعدام محکوم، و تیرباران شد.
        
  • 1993:   بوریس يلتسين رئیس جمهوری وقت روسیه كه با مخالفت پارلمان روسيه و تحصّن نمايندگان مخالف از جمله رئيس «دوما» در ساختمان پارلمان رو به رو شده بود دستور داد كه اين ساختمان با تانك گلوله باران شود كه چنين شد!.
        
        
  • 2005:   اعلام شد که تلفات جاني توفان دریایی كاترينا در شهر نيوارلئان آمريكا 964 تَن بود. قبلا و در گزارش های رسانه ای برآورد شده بود که ممکن است از ده هزار تن بيشتر باشد.
        
        
  • 2006:   WikiLeaks که افشاگر اینترنتی و رساننده مکاتبات محرمانه به رسانه ها است در ایسلند آغاز بکار کرد و غیر انتفاعی است.


    سازنده آن Julian Assange متولد جولای 1971 در استرالیا و یک تحصیلکرده در دانش کامپیوتر است. ویکیلیکسِ آسانژ تا سال 2015 و ظرف مدتی کمتر از ده سال ده میلیون سند و مکاتبه محرمانه را افشاء کرد؛ از اسناد مربوط به جنگ افغانستان تا جنگ عراق و .... دو زن در جریان سفری که به سوئد کرده بود از او شکایت کردند که دست درازی سِکسی کرده است و او تکذیب کرد و آن را توطئه برخی از ناراضیانِ از افشاگری هایش اعلام کرد و به انگلستان رفت که پلیس سوئد از پلیس بین الملل خواست که وی را دستگیر و به سوئد تحویل دهد. آسانژ که چنین دید به سفارت اِکوادور در لندن پناهنده شد و دولت سوسیالیست وقت اکوادور او را پذیرفت و سالها در آنجا بود و حتی در طول پناهندگی ازدواج کرد. پس از تغییر دولت اکوادور، احساس واردآوردن فشار کرد و از سفارت خارج شد که پلیس انگلیس اورا بازداشت کرد، زیراکه دولت آمریکا تحویل دادن اورا که اسناد محرمانه آن دولت را افشاکرده است درخواست کرده بود. پلیس سوئد از ادامه تعقیب او دست کشیده بود. آسانژ به دستگاه قضایی انگلستان متوسل شده تا او را تحویل آمریکا ندهند که درخواست او رد شده است ولی هنوز (تا چهارم اکتبر 2022) در انگلستان بوده است. ویکیلیکس سرگرم فعالیت است و توسط شرکت سانشاین پرس (رسانه آفتاب) اداره می شود.
        
  • کارنامک نوشيروان (خاطره ای از مولف)
    «بریژیت باردو» و شرح سه مورد دشواری درج خبر درباره او در روزنامه اطلاعات ـ سه خاطره

         در میان خاطرات ژورنالیستی نوشیروان کیهانی زاده ـ یک روزنامه نگار با 67 سال تجربهِ بی وقفهِ روزنامه نگاری، در چند جا اشاره به بريژيت باردو Brigitte Bardot بازيگر بازنشسته فرانسويِ فيلم های سينمايي دیده می شود. بریژیت که 28 سپتامبر سال 1934 در پاريس به دنيا آمده، تنها تا 40 سالگي (28 سپتامبر 1974) در دنياي سينما باقي ماند. بریژیت پس از بازنشسته شدن کار نمایش و موسیقی، حامی حیوانات و یک فعّال سیاسی ناسیونالیست فرانسوی بوده است.
        یکی از این اشارات مربوط به اواخر دسامبر 1956 (زمستان 1335ه.ش.) است. در آن زمان خبرِ پایان تهیه فیلمِ «... و خدا زن را آفرید»، سایر اخبار هنری را تحت الشعاع قرار داده بود. بازیگر این فیلم «بریژیت باردو» بود که انگلیسی زبان ها او را «بی بی B.B» و فرانسوی ها «بِه بِه» می خواندند. تورج فرازمند دبیر اخبار بین الملل روزنامه اطلاعات بود، ولی خبر را غلامحسین صالحیار ترجمه کرده بود و «بی بی» نوشته بود. اخبار هنری را به صالحیار که تجربه هنر داشت می دادند تا ترجمه کند. صالحیار فارغ التحصیل نخستین دوره آموزش روزنامه نگاری ایران و لیسانسیه حقوق از دانشگاه تهران و یک انگلیسی دان در آن زمان دبیر میز اخبار هنری روزنامه اطلاعات و همچنین از ساعت 5 بامداد تا 8 بامداد از مترجمان اخبار انگلیسیِ دریافتی از خبرگزاری هایِ بیگ فور بود.
         علی جواهرکلام «پروف ریدِرِ ارشد روزنامه» با چاپ آن خبر به آن صورت مخالفت کرد و گفت که در ایران به بانوان بزرگ و بزرگوار و یا مادربزرگ ها «بی بی» می گویند و درست نیست که ما یک مظهر زیبایی و سِکس را «بی بی» بنویسیم، همان برژیت باردو نوشته شود کافی است. فرازمند گفت که آن را به «بِه بِه» تبدیل کنیم. جواهر کلام قبول نکرد و گفت که مخاطبان بَه بَه می خوانند که خنده آور است. کار این جر و بحث به درازا و نوعی مشاجرهِ نَرم کشانده شد. مجید دوامی سردبیر اجرایی روزنامه، همان روزها برای مشاهده عینی روش روزنامه نگاری آمریکائیان، به دعوت دولت آمریکا به این کشور رفته بود و دکتر مهدی بهره مند دبیر میز اخبار اقتصادی روزنامه و جانشین موقت او [سردبیر اجرایی موقّت]، حریف فرازمند و جواهرکلام نمی شد و لذا، به سناتور مسعودی صاحب مؤسسه که در سنا بود تلفن کردند تا مسئله را حل کند و او نظر جواهرکلام را تأیید کرد. آن روز، توزیع روزنامه 15 دقیقه تأخیر داشت. در آن زمان، اطلاعات یک روزنامه عصر بود و روزنامه اول ایران و قدیمی تر از همه.
        
    باردو در جوانی و در سالخوردگی

    اشاره دیگر مربوط به سال 1344 (1965 میلادی و 9 سال بعد) است و بازهم زمستان. خبر درباره فیلم «ویوا ماریا = زنده باد ماریّا» و سرگذشت و فعالیت های دو زن انقلابی آمریکایِ لاتین با یک نام بود، که بریژیت باردو بازیگر آن فیلم بود. در اینجا، ایراد به طرز نوشتن خبر فیلم بود که تازه، کار ساخت آن بپایان رسیده بود و ایراد، امنیتی بود و گفته بودند که نباید کلمات انقلابی و چریکی و ... بکار برده شود و خبر روی دست سردبیر مانده بود تا بالاخره با مقامات مربوط مذاکره شد و موانع برطرف گردید و به جای واژه های انقلابی و چریکی، واژه های معاند و مخالف بکار برده شد.
        اشاره سوم مربوط به سال 1352 (1973میلادی و 8 سال بعد) و بازنشسته شدن بریژیت بود که گزارش شده بود در 47 فیلم بازی کرده و 60 ترانه خوانده و ... و گفته است که می خواهد وارد سیاست شود، یک ناسیونالیست است و با ورود اتباع مستعمرات سابق فرانسه مخصوصا از شمال آفریقا به فرانسه مخالف است، زیراکه به باور او، جامعه فرانسوی را از صورت اروپایی خارج می کنند وقتی که جمعیت شان بیشتر شود مشکل سیاسی و ... خواهند شد و افزوده بود که استعمارزدگان نمی توانند تا چند نسل استعمارگر را که بر آنان آقایی کرده ببخشند و در هر فرصتی آسیب خواهند زد، ولو اینکه صاحبِ مقام شوند. حرف های او بوی نژادی می داد و دوباره دچار مشکل چاپ کردن شده بود که شورای دبیران روزنامه، با حذف آن قسمت از اظهارات باردو که مخالفت با مهاجرت آفریقائیان بود موافقت کرد (خودسانسوری). بریژیت ـ طبق گزارش ها، این عقیده خود را تغییر نداده است و چندبار که آن را ابراز داشته جریمه شده است. بریژیت که در جوانی مظهر زیبایی و هنر بود اینک دارد سمبل ناسیونالیسم فرانسه و راست گرایی می شود.
        پدر Brigitte Bardot هم که از فعالان حزب راستگرا و ناسیونالیست فرانسه (حزبِ جبهه ملی ـ ناسیونال رالی) بود یک مهندس، صنعتگر و ثروتمند بود، ولي مانع ورود بريژيت به دنياي هنر نشد، زيرا كه به استعداد او در موسيقي و هنرهاي دراماتيك پی برده بود. بريژيت برخلاف ساير بازيگران اروپاييِ فيلم های سينمايي مجذوب هاليوود نشد، آموختن زبان انگليسي محاوره اي را تکميل نکرد (که لازمه فعالیت سینمایی در کشورهای انگلیسی زبان بویژه آمریکا است) و ميهنش فرانسه را ترك نگفت.
        بريژيت پس از ترك دنياي سينما، سازماني براي حمايت از حيوانات ايجاد كرده است كه در سطح جهان فعاليت چشمگير دارد. وی همچنين شهرت به ضد همجنس بازي دارد. وی در جریان انتخابات در چارچوب حزب ناسیونالیست فرانسه که در دو انتخابات اخیر دوم شد فعالیت چشمگیر داشته است.
         رسانه ها هنگام چاپ و يا پخش تصوير بريژيت باردو و در سال 2023 هشتاد و نه ساله، دو عکس قديم و جديد او را در کنار هم قرار مي دهند تا هشداري به زنان زيبا باشد که بدانند دوران جوانی و زیبایی زودگذر است و در اندیشه ایّام پیری خود باشند. این رسانه ها در مواردی نوشته اند که به خواست بریژیت چنین کرده اند، زیراکه می خواهد بانوان وضعیت دوران پیری و گذر از جوانی را فراموش نکنند و توشه پیری فراهم کنند.
        
        
        نقل از مجله روزنامک، شماره 101 ـ صفحات 15 و 16
        www.rooznamak-magazine.jpg
        
        
     نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.



     

    مطالعه اين سايت و نقل مطالب آن با ذكر ماخذ (نشاني کامل سايت و نام مولف آن) آزاد است، مگر براي روزنامه هاي متعلق به دولت و دستگاههاي دولتي؛ زيرا كه مولف اين سايت اكيدا «روزنامه نگاري» را كار دولت نمي داند. روزنامه عمومي به عنوان قوه چهارم دمكراسي بايد كاملا مستقل از دولت و سازمانهاي عمومي باشد تا بتواند رسالت شريف خود را به انجام برساند.


     تماس با مولف:

    editor (a) iranianshistoryonthisday.com
    n.keihanizadeh (a) gmail.com