Iranians History on This Day
روز و ماه خورشيدي و يا ميلادي مورد نظر را انتخاب و كليد مشاهده را فشار دهيد
ميلادي
   خورشيدي

 
19 ژانويه
 
جستجو:

 
 


 هديه مولف

اين سايت مستقل و بدون كوچكترين وابستگي؛ هديه ناچيز مولف كوچك آن به همه ايرانيان، ايراني تبارها و پارسي زبانان است كه ايشان را از جان عزيزتر دارد ؛ و خدمتي است ميهني و آموزشي كه خدمت به ميهن و هموطنان تكليف و فريضه است كه بايد شريف و خلل ناپذير باشد و در راه انجام تكاليف ميهني نياز به حمايت مادي احدي نبايد باشد، و نخواهد بود. انتخاب موارد براي نگارش و عرضه در سايت نظرشخص مولف است.
 

 










   لينک به اين صفحه  

مهمترين رويدادهاي ايران و جهان در طول تاريخ در اين روز 19 ژانويه
ايران
روزي كه شاه عباس يکم درگذشت


امروز ـ 19 ژانويه ـ سالروز درگذشت شاه عباس يکم است که در سال 1629 ميلادي در اشرف (بهشهر) فوت شد. شاه عباس برای آگاه شدن «بدون واسطه» از مشکلات مردم، برخی از شبها بگونه ای ناشناس در کوچه و پس کوچه و این گوشه و آن گوشه به پرسه زنی می پرداخت.
     پس از انقراض ساسانيان، شاه عباس نخستين زمامدار ايران بود كه قدرت را به طور كامل در پايتخت متمركز ساخت، مرزهاي ايران را به خطوط عهد باستان نزديك كرد و ايران بارديگر داراي يك نيروي دريايي موثر شد، با كشور هاي دوردست مناسبات سياسي و بازرگاني برابر برقرار ساخت و دست به عمران و آباداني زد.
    وي اصفهان [شهر مرکزی کشور] را پايتخت ایران كرد و به صورت زيباترين شهر جهان آن زمان در آورد، امنيت راههاي ارتباطي را تامين و كاروانسراهاي متعدد براي تسهيل حمل و نقل ايجاد، و ايران را داراي يك ارتش ملي كرد كه سربازان آن از ميان همه مردم انتخاب مي شدند، نه افراد چند ايل. شاه عباس به دليل باز شدن پاي اروپائيان به آبهاي مشرق زمين، نسبت به امنيت خليج فارس بسيار حساس بود.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
قطع روابط ايران با دولت سعودي در سال 1322 هجری خورشیدی
دولت وقت ايران در پي اعتراض به اعدام يك زائر ايراني به نام ابوطالب يزدي در جريان مناسك حج، 29 دیماه 1322 (19 ژانويه 1944 ميلادي) مناسبات دیپلماتیک خودرا با دولت سعودي قطع كرد. اين زائر به تصميم مقامات سعودي گردن زده شده بود. دولت وقت ايران عمل دولت دولت سعودي را غير منصفانه خوانده بود. درپي قطع روابط دو كشور، تا مدتي ايرانيان قادر به مسافرت به كشور سعودي نبودند.
    72 سال بعد در 24 سپتامبر 2015، 464 ایرانی در رویداد «مِنا» و 11 زائر ایرانی چندی پیش از آن در مکه بر اثر سقوط جراثقال جان خودرا از دست دادند. اعتراض و رسیدگی به این دو رویداد ادامه دارد. پیش از آن نیز دو مأمور فرودگاه جده به دو نوجوان ایرانیِ مسافر تجاوز کرده بودند. در طول سال ها، زائران ایرانی در جریان مناسک دچنار چنان حوادثی بوده اند. در اسلام، حَج ـ به شرط داشتن تمکّن ـ از واجبات است.
شماری از اجساد حادثه مِنا (بالا) پیش از انتقال به کامیون برای حمل به نقاط ـ منظره سقوط جراثقال (پایین)


    
    
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
«مجلس» کارِ دهخدا را عام المنفعه اعلام و دولت را مأمور انتشار دستاوردهای او و ادامه این پژوهش کرد
دهخدا


    مجلس شوراي ملي 29 ديماه 1324 (19 ژانويه 1946) تلاش فرهنگی علی اکبر دهخدا را یک کار عام المنفعه اعلام و دولت را مأمور چاپ و انتشار فرهنگ دهخدا و تکمیل کار و ادامه پژوهش های او كرد.
     با مصوّبه مجلس، هزينه اين كار فرهنگي عام المنفعه بر عهده دولت قرارگرفت و دفتري براي انجام آن تأسيس و شماري از زبانشناسان، تاريخدانان و اديبان در آن سرگرم بكار شدند.
     علي اكبر دهخدا از نويسندگان و فرهنگيان بنام كشور مدت ها عضو شوراي عالي معارف (فرهنگ)، رئيس دانشكده حقوق و مشاورِ عالي وزارت فرهنگ بود. وي همچنين يك روزنامه نگار برجسته و از طنزنويسان اوليه جرايد ايران بود.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
آمريكا و برنامه اتمي ايران ـ مقالهِ 16 ژانويه 2005 سيمور هِرش و اظهارات جورج بوش در اين زمينه که ...
Seymour Hersh
سيمور هرش Seymour Hersh روزنامه نگار آمريكايي 16 ژانويه 2005 در نشريه نيويوركر تحت عنوان «جنگهاي آينده» از قول منابع اطلاعاتي (بدون ذكر نام) نوشته بود كه در تابستان گذشته (تابستان سال 2004) جورج دبليو بوش به درخواست وزارت دفاع آمريكا يك دستور اداري محرمانه را امضاء كرده بود كه به موجب آن كماندوها و نيروهاي ويژه آمريكايي بتوانند در داخل چند كشور از جمله ايران و در نواحي كه سوء ظن به فعاليت اتمي، توليد سلاح شيميايي و نيز آموزش تروريستي مي رود دست به عمليات شناسايي محرمانه بزنند و اين عمليات شناسايي از همان زمان در برخي نقاط (؟!) در جريان بوده است و احتمالا ايران هدف استراتژيك بعدي آمريكا خواهد بود [که گذشت زمان نشان داد که تا 19 ژانويه 2009 و آخرين روز حکومت جورج بوش چنين نشد و بنابراين، احتمالا سيمور هرش فريب منابعِ دهنده این اطلاع را خورده بود که قصد بهره برداري از انتشار چنين گزارشي را داشتند.]. شبكه تلويزيوني سي بي اس همان وقت به نقل از هِرش گفته بود كه در پنتاگون، چند مقام غيرنظامي هستند كه اصرار دارند كه چندين نقطه حساس در ايران مورد حمله هوايي و يا كماندويي محدود قرار گيرد. زيرا كه براي عمليات محدود نياز به كسب اجازه از كنگره نيست.
     يك سخنگوي پنتاگون در پاسخ به پرسش هاي خبرنگاران كه در اين زمينه از او سئوال كرده بودند گفته بود كه در مورد مطالب مربوط به عمليات محرمانه ـ درست يا نادرست ـ حق اظهار نظر كردن را ندارد. ولي «لارنس ديريتا» يک سخنگوي وقت وزارت دفاع آمريكا بعدا ضمن انتقاد از چگونگي نگارش مقاله هرش گفته بود که به دقت مطالبي كه هرش رقم زده است ترديد دارد.
     17 ژانويه 2005 جورج دبليو بوش به شبكه تلويزيوني «ان بي سي» گفته بود: اگر ايران بر «داشتن سلاح اتمي» پافشاري كند، وي انجام عمليات نظامي عليه آن كشور را رد نمي كند و هيچ گزينه اي را در اين زمينه از ميز خود به بايگاني منتقل نخواهد كرد. با وجود اين، بوش اظهار اميدواري كرده بود كه مسئله برنامه هاي اتمي ايران از راههاي ديپلماتيك فيصله يابد.
     در همين روز رسانه هاي آمريكا گزارش از مجازات هشت كمپاني بزرگ چين به دليل كمك به ايران براي ساختن و تكميل موشك باليستيك داده بودند. در ميان اين شركتها، كمپاني هاي چينا آئروتكنولوژي (کاتيك)، چاينا گريت وال و چاينا نورث ايندستري (تورينكو) ديده مي شدند.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
29 ديماه 1397 و گزارش چند روزنامه چاپ تهران از گران شدن بهاي اتومبيل

    مجموعه اي از تيترهاي صفحه اول اين روزنامه ها درباره بالا رفتن بهاي اتومبيل:
    


 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
28 دیماه 1397، آیت‌الله موحدی کرمانی: گرانی‌ها جان مردم را به لبشان رسانده ـ راه حل
به گزارش خبرنگار مِهر، آیت‌الله موحدی کرمانی 28 دیماه 1397 در خطبه‌های نماز جمعه تهران با بیان اینکه همه باید مراقب رفتار خود باشند، زیرا در آن دنیا باید پاسخگوی اَعمال خود باشند، اظهار داشت:
    خطیب نماز جمعه باید برپایه آیه های قرآن، قوانین اسلام و اخلاقیات، مردم و مسئولان را نصیحت کند و بداند که اگر در این مسئولیت کوتاهی ورزد، باید خود را آماده آتش جهنم کند.
    وی گفت که غارت و سوء استفاده از بیت‌المال چیز کمی نیست، اینکه یک نفر میلیاردها تومان بدزدد و فرار کند، فکر نکند که کار تمام شده است. باید بداند که خدا چه عذابی برای این گناه در نظر گرفته و او باید در درگاه الهی پاسخگو باشد. آنان که هزاران میلیارد می‌دزدند، باید خود را برای عذاب کشیدن آماده کنند. مسئولان که بار امانت را بر دوش گرفته‌اند باید دقیقا مراقب باشند و بدانند که امانت نگه‌دار و امین مردم هستند و هرگونه سهل انگاری در این وظیفه خیانت به امانت است. تردید نیست که در کشور ضعف‌ها و مسائلی وجود دارد که در صدر آنها، مسائل اقتصادی و وضعیت معیشت مردم است که بخشی از آن به دلیل تحریم‌ها است که با حرکت در چارچوب انقلاب اسلامی، تکیه بر توان داخلی و میدان دادن به جوانان می توان مسائل را حل کرد. تجربه نشان داده است که هرگاه در امور، قواعد و دستورهای اسلام و اصول انقلاب را رعایت کرده‌ایم، موفق بوده‌ایم.
    آیت‌الله موحدی کرمانی گفت که برای حل مسائل باید به این موارد توجه شود : استفاده از نظرات و راه‌حل‌های اقتصاددانان، تقویت پول ملی، کاهش فشار بر طبقه‌ زحمتکش، حمایت از تولید داخلی، برطرف کردن موانع تولید و تأمین مواد اولیه کارخانه ها، برخورد با مفسدین اقتصادی و نظارت بر قیمت‌گذاری‌ها. گرانی‌ها جان مردم را به لبشان رسانده، بنابراین مسئولان باید نظارت بیشتری بر قیمت‌گذاری‌ها داشته باشند و با قاچاق کالا مبارزه کنند.
    
اظهارات آيت الله موحدي کرماني تيتر روزنامه ها

 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
27 دیماه 1397، رئیس مجلس خبرگان: وضعیت معیشتی مردم در شرایط خوبی نیست، دولت باید هزینه های زائد خود را حذف کند
به گزارش خبرنگار مِهر، آیت الله جنّتی رئیس مجلس خبرگان رهبری پیش از ظهر پنجشنبه 27 دیماه 1397 در جلسه مشترک هیات رئیسه و کمیسیون‌های این مجلس ضمن اشاره به وضعیت معیشت مردم گفت: وضعیت معیشتی مردم در شرایط خوبی نیست. دولت باید با حذف هزینه‌های زائد به وضعیت اقتصادی مردم سامان دهد. شرایط اقتصادی کنونی نباید در جامعه ما ایجاد ناامیدی کند. اگر مردم ناامید شوند، دیگر در صحنه حاضر نخواهند شد.
     وی در رَدّ دلبستن به خارجی گفت: بدون شک اروپا نیز اگر از آمریکا بدتر نباشد، بهتر نیست، زیراکه دارد وقت را تلف می‌کند. دل بستن به اروپا کار بیهوده ای است. متاسفانه در قضیه «برجام» مسئولان کشور به توصیه‌های مقام رهبری توجه نکردند و دیدیم که نتیجه‌ای هم حاصل نشد.
    رئیس مجلس خبرگان رهبری گفت که با پشتِ میز نشستن و امضاء کردن ـ کاری که اینک رایج شده است، نه مشکل معیشت مردم حل می شود، نه مسائل دیگر. مسئولین باید شب و روز کار کنند تا کِشتی انقلاب را به ساحل برسانند، وگرنه دشمن برای از میان بردن دین و دنیای مردم، بسیج شده است.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
محمدباقر نوبخت: علاوه بر کاهش میزان فروش نفت، ارز حاصل از آن هم به آسانی قابل انتقال به داخل کشور نیست
به گزارش خبرگزاری مِهر از کرمان، محمدباقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه (رئیس وقت) که از استان کرمان دیدن می کرد پنجشنبه شب ـ 27 دیماه 1397 ضمن اشاره به مشکلات ایجاد شده بر اثر تحریم ها گفت: تحریم ها باعث ایجاد مشکلات زیادی در زمینه صادرات نفت شده است به گونه ای که علاوه بر کاهش میزان فروش نفت، ارز حاصل از فروش آن هم به آسانی قابل انتقال به داخل کشور نیست.
    نوبخت در مورد تحریم کشتیرانی و بیمه ها گفت: ما برای صادرات نفت نیاز به استفاده از کشتی داریم؛ در صورت پیدا کردن کشتی هم باید آن را بیمه کنیم که با توجه به تحریم های جاری، در این زمینه هم دچار مشکل هستیم. ما همچنان به واردات برخی اجناس ضروری از خارج از کشور نیاز داریم و این در حالیست که صادرات نفت ایران محدود شده است.
    وی گفت: شرایط تحریم به گونه ای است که «دشمن» افرادی را که با ما مذاکره می کنند تهدید کرده و تمام تلاش خود را برای انصراف آنها از انجام معامله با ما به کار می گیرد.
    


 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
انعکاس اظهارات آیت‌الله خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی در نماز جمعه 27 دیماه 1398 تهران، خبر بزرگ رسانه ها در گوشه و کنار جهان

    
    در صفحات اول شماره های 28 دیماه 1398 روزنامه های تهران ـ کُپی چند روزنامه به عنوان نمونه:
    



    
    
    و کُپی تیترهای گزارش این اظهارات از چندین رسانه انگلیسی زبان و عمدتا آمریکایی:
    
    
CBS
    Iran,s supreme leader blasts U.S. "clowns" in rare message amid a crisis
    -----
    Fox News
    Iran,s supreme leader calls Trump a clown, praises missile attack in rare appearance
    -----
    Associated Press
    Top Iran leader: Trump is a "clown" who will betray Iranians
    -----
    CNBC
    Iran,s supreme leader calls Trump a "clown" who will betray Iranians with a poisonous dagger
    -----
    New York Times
    Iran’s Supreme Leader Rebukes U.S. in Rare Friday Sermon
    Ayatollah Ali Khamenei told thousands of worshipers that God,s backing had allowed Iran to "slap the face" of the United States with a missile attack
    -----
    Evening Standard
    Donald Trump,s a "clown" with a poisonous dagger, says Iran Ayatollah Ali Khamenei as he leads Friday prayers for first time in eight years
    -----
    NBC News
    Iran, s Ayatollah Ali Khamenei praises strikes on U.S. bases in rare address
    The recent missile attack on U.S. troops in Iraq dealt a "blow to America,s image", Iran,s supreme leader said Friday

    ------
    ABC News
    Iran Supreme Leader Ayatollah Ali Khamenei says attack against US military base was a strike at America,s track record as a superpower

    ------
    USA TODAY
    Iran Supreme Leader Ayatollah Ali Khamenei calls Trump a "clown", defends Iran, s military
    -------
    Reuters
    Iran,s Khamenei says revenge attacks on U.S. targets in Iraq showed support of God
    ------
    AFP
    
    Iran,s supreme leader Ayatollah Ali Khamenei on Friday accused the governments of Britain, France and Germany of being "American lackeys" in the face of US pressure over the nuclear accord
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
دنياي هنر
سالگرد درگذشت همایون خُرّم موسیقی دانِ بنام که می گفت «شاد بودن» یک حق است
Homayoon Khorram
17 ژانویه 2013 (28 دیماه 1391) همایون خُرّم موسیقی دان، آهنگساز و ویولنیست شهیر ایران در 82 سالگی درگذشت. وی که سی ام ژوئن 1930 (تیرماه 1309) در بوشهر به دنیا آمده بود از نوجوانی گام به دنیای موسیقی گذارده بود و از شاگردان ابوالحسن صبا بود.
    خُرّم که یک مهندس برق بود از 1957 (1336 هجری) از همکاران برنامه های موسیقی رادیو ایران ازجمله برنامه گلها بود و برای بسیاری از خوانندگان وقت ازجمله پروین، الهه، مرضیه، هایده و ... آهنگ ترانه ساخته بود و شهرت بانو پروین که یک کارمند بانک بود نتیجه تشویق های او بود.
    خُرّم ـ از اعضای هیات رئیسه خانه موسیقی ایران ـ هیچگاه از موسیقی و ترویج آن دست نکشید و می گفت که «شاد بودن» یک نیاز و حق است و موسیقی یک وسیله شاد ساختن است و او برای شادکردن ایرانیان به نوشتن آهنگ و کار ویولن ادامه داده است.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
99 سال و 343 روز عُمر و 82 سال کار هنر کرد
17 ژانویه 2021 نود و 9 ساله شدن بتی وایت Betty White هنرپیشه و کمدیَن از خبرهای هنری روز آمریکا بود. آمریکاییان با هنرنمایی های بتی در سریال هایی که در آنها بازی کرد آشنا هستند بویژه سریال «گُلدِن گِرل» که 7 سال متوالی از تلویزیون پخش می شد و هربار 25 تا 35 میلیون بیننده داشت. تا ژانویه 2021، بِتی 81 سال بود که بکار هنر سرگرم بود، بیش از هر بانوی دیگر.
    مجله The People در آخرین شماره سال 2021 خود عکس بتی را روی جلد آن شماره درج کرده و نوشته بود که بتی 17 روز دیگر 100 ساله می شود با 82 سال کار هنر. چند ساعت پس از انتشار مجله اعلام شد که بتی در 31 دسامبر و 17 روز پیش از صد ساله شدن فوت شده است و همان روز خبر درگذشت او، گزارش اول رادیو ـ تلویزیون ها و تیتر اول روزنامه های آمریکا و برخی دیگر از کشورهای انگلیسی زبان شد ـ کاری کم سابقه.
    
بِتی در دو مرحله عُمر

 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
سينما
هنرمندی که تنها در فیلم های آموزنده ایفای نقش می کرد و در چارچوب سازمان ملل، حامی سالخوردگان و از کارافتادگان بود
Ruth Warrick بازیگر و سازنده فیلم سینمایی و تهیه کننده نمایش های تلویزیونی و یک فعّال اجتماعی پانزدهم ژانویه 2005 در 89 سالگی درگذشت. از خصوصیات او، یکی این بود که تنها در فیلم هایی ایفاء نقش می کرد که فیلمنامه های آنها با هدف آموزندگی نوشته شده بودند و این کار را از فیلم «همه بچه های من» آغاز کرده بود که صحنه های فیلم به تماشاگر می آموخت که باید همه کودکان و نوجوانان را به چشم فرزندان خود بنگرد زیرا که سرمایه مشترک جامعه هستند و سودشان ـ اگر به جایی برسند نصیب همگان می شود. فیلم «سه شوهر» که در آن بازی کرده است آموزش می دهد که پیش از ازدواج که مهمترین اقدام یک فرد در طول زندگانی اوست باید دقت همه جانبه کند تا ازدواج را تکرار نکند و کار او به چند ازدواج و مسائل مربوط نرسد.
    روث به موازات بازی در فیلم و گاهی نویسندگی و تهیه برنامه های رادیو تلویزیونی، وارد فعالیت های اجتماعی شده بود و مدافع حقوق سالخوردگان، از کار افتادگان، ناتوانان و بیماران روانی و افراد مبتلاء به ضعف روانی بود. او معتقد بود که یک سالخورده که عمری را زحمت کشیده، در سال های آخرین باید در رفاه و آسایش باشد و نگرانی نداشته باشد و اگر خدمت مؤثری کرده باشد باید از او قدردانی شود تا شاد باشد. همین فعالیت های «روث واریک» سبب شد که کمیته مربوط در سازمان ملل او را دعوت به همکاری کند و بسیاری از دولت ها برایش تقدیرنامه بفرستند. روث 64 سال و تا آخرین سال عُمر به فعالیت هنری و اجتماعی ادامه داد. وی در استیت میزوری آمریکا به دنیا آمده بود.
    
روث در 24 سالگی و 84 سالگی

 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
در دنياي اقتصاد
درگذشت طرّاح و سازنده مجتمع مسکونی بزرگ اکباتان


رحمان گلزار شبستری طرّاح و سازنده مجتمع مسکونی اکباتان در تهران، 26 دیماه 1400 (16 ژانویه 2022) در 92 سالگی در فلوریدای آمریکا درگذشت.
    گلزار شبستری ـ آرشیتکت و تحصیلکرده دانشگاه تهران آماده سازی طرح و نقشه مجتمع مسکونی اکباتان را در اراضی معروف به مهرآباد شمالی (غرب میدان آزادی و شمال جاده مخصوص کرج و فرودگاه مهرآباد از سال 1345 آغاز کرده بود. طرح وی شامل 15 هزار واحد آپارتمانی در 33 بلوک بود که حدود 60 هزار تَن را در خود جای دهد. وی قبلا اراضی مربوط را خریداری کرده بود.
    پس از انقلاب، دولت انقلاب امور شهرک را بدست گرفت و واحدهای مسکونی آن را از طریق قرعه کشی به متقاضیانِ خرید داد. گلزار شبستری مقیم آمریکا شد، ولی به ایران رفت و آمد داشت.
    
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
در قلمرو دموکراسي
درباره انتخاب يک «رئيس جمهوری»
در ديماه 1384 در چند پيام ار مؤلف این تاریخ آنلاین سئوال شده بود كه راه درست انتخاب يک «رئيس جمهوری» چيست؟.
    
    پاسخ:
    
    در همه کتاب های مربوط به شرح دمكراسي و دائرة المعارف های دمکراسی، اين مورد (خصوصيات يک رئيس جمهوری که هر دوره با توجه به شرایط کشور و مسائل روز ممکن است متغیّر باشد، چگونگی یافتن بهترین نامزد از میان نامزدهای وقت و رای دادن به او و ...) آمده است و مي توان پاسخ مشروح را در آنجا يافت.
    اين خصوصيات دو جنبه دارد؛ جنبه عام و جنبه خاص. جنبه عام که مربوط به دانش، تجربه، سوابق دیگر، رفتار، کردار و خرَد است و جنبه خاص که این جنبه بر حسب وضعيت و شرايط يك كشور در هر برهه از زمان ممکن است فرق كند و متفاوت باشد. «تاريخ» نشان داده است كه اتباع هركشور بر حسب مسائلي كه با آن رو به رو و يا دست به گريبان بودند به فردي از ميان نامزدها راي داده بودند كه اطمينان يافته بودند بهتر از سايرين مي تواند آن مشكلات را رفع كند. براي مثال: چرچيل [رئیس دولت] در دوران جنگ جهاني دوم با هزار دوز و كلك انگليسي ها را به پيروزي رساند، ولي وقتي كه جنگ به پايان رسيد همين انگليسي ها نا ندادن رای به نامزدهای پارلمانی حزب او، بركنارش كردند و «اتلي» را روي كار آوردند زيرا احساس كرده بودند كه چرچيل مرد جنگ و جدال و بند و بست است و قادر به حل مسائل اجتماعي ـ اقتصادي پس از جنگ و درگيري هاي از اين دست نيست. آنان پس از ملي شدن نفت ايران و قطع دستشان از نفت ایران، دوباره رفتند و چرچيل را رهبر خود كردند زيرا اطمينان داشتند كه فقط اوست كه مي تواند ورق را برگرداند (دست کم با توپ و تشر زدن و بند و بست با دولت هاي ديگر و ... ـ نظام حکومتی انگلستان، پارلمانی است و رئیس دولت را پارلمان انتخاب می کند، نه رئیس کشور.
     قانونگزاران بر پايه نظر انديشمندان، «راي» انتخاب کننده را در يك انتخابات عمومي امري مخفي (خصوصي) قرار داده اند. بنا براين، نمي توان از كسي پرسيد كه به چه كسي راي داده است و همچنين اصرار اكيد شود كه به چه كسي راي بدهد. تبلیغات برای نامزد و نامزدان به صورت تازه و پرداخت هزینه سنگین آن از سوی اصحاب منافع نیز زیر سئوال است. از قدیم هم یک ضرب المثل ایرانی داریم: عطر باید خود ببوید، نه عطّار بگوید. اين كار بسته به نظر «راي دهنده» و رشد سياسي و سطح آگاهي هاي اوست و بايد در اين كار مختار و آزاد باشد تا راي او مشروع و ارزش دمكراتيك داشته باشد. آگاه ساختن رای دهندگان از خصوصیات نامزدها، با اصرار مستقیم که به چه نامزدی رای بدهند تفاوت دارد.
    مسائل روز يک كشور را كه لمس شدني هستند بايد در نظر گرفت و ديد كدام نامزد قادر است آنها را حل كند و دست كم پيچيده تر نسازد و سپس به او راي داد.
    نكته مهم؛ انتصابات هر رئيس جمهوری است زيرا وي که به تنهايي نمي تواند همه كارها را انجام دهد. بنابراين، نامزدهای انتخابات عمومی را برپایه انتصابات احتمالی آنان باید درنظر گرفت و دید که همکاران احتمالی یک نامزد ـ در صورت انتخاب شدن ـ در سمت های قبلی خود چه کرده بودند. عملکرد در سمت هاي سابق، يك وسيله قضاوت درباره آنان است. بايد ديد كه اطرافيانِ یک نامزد انتخاباتی كدامند و چه كساني به او نظر خواهند داد و مشاوران وی چه کسانی خواهند بود و خصوصيات اين افراد چيست. نقش مشاور در عملکرد یک مقام ردیف بالا بسیار موثر است.
    برخی از نامزدهاي هر انتخابات قبلا مقام داشتند و حتی دوره پیش از آن رئیس جمهوری بودند. در مورد این نامزدها، رای دهندگان می توانند به اعتبار اين ضرب المثل كه درخت را از ميوه اش قضاوت مي كنند، آسانتر تصمیم بگیرند. راي دهندگان توان این نامزدها را به مديريت و حل مسائل بيش از نامزدهای دیگر می دانند زیراکه نتایج را تجربه و لمس کرده اند.
    در دهه های اخیر، اندیشمندان این نظریه را مطرح ساخته اند که یک نامزد انتخاباتی ریاست جمهوری در جریان کَمپین خود، همکاران آتی اش را معرفی کند تا رای دهندگان بدانند که در صورت پیروزی این نامزد، چه کسانی مدیریت امور را به دست خواهند داشت.
    در برخي از کشورها ازجمله ممالک اروپاي غربي و آمريکاي شمالي؛ رسانه ها از نيمه دوم قرن 20 با بزرگ و کوچک کردن نامزدها در حقيقت سرنوشت انتخابات و آينده کشوررا به دست گرفته اند (ميدياکراسي) که عملي نادرست و خارج از وظايف آنها است و دودش به چشم ملت مي رود مخصوصا که امروزه رسانه هاي سراسري و پُرمخاطب بیشتر کشورهای صنعتی متعلق به کمپاني هاي بزرگ خارج از حرفه روزنامه نگاري و اصحاب نفوذ هستند و ....
    در مورد ايران؛ اين را بايد دانست كه طبق اصول قانون اساسي جمهوري اسلامي؛ در ايران رئيس جمهور رئيس كشور نيست و تنها رئيس قوه مجريه و در حد يك نخست وزير است ــ نخست وزيري كه به جاي پارلمان، با راي مستقيم ملت برگزيده مي شود. نه مانند كشورهاي ديگر مي تواند قضات دادگاههاي عالي را منصوب كند و نه مصوّبات مجلس با امضاي او (پیش از تأیید شورای نگهبان) قانون مي شوند، نه فرمانده نيروهاي مسلح است و نه مي تواند در تصميم گيري هاي مهم و اساسي حرف آخر را بزند. با اين اختيارات، فردي مي تواند در سمت رئيس جمهور ايران برنامه هايش را به انجام برساند و موثر واقع شود كه با رئيس كشور و دو قوه حكومتي ديگر هماهنگ باشد، رابطه خوب داشته و از حمايت آنها برخوردار باشد. مي دانيم كه قوه مقننه جمهوري اسلامي هم داراي دو بال است: مجلس و شوراي نگهبان. مصوّبات مجلس پس از تاييد در شوراي نگهبان مركب از شش روحاني و شش حقوقدان قانون مي شوند.
    راي دهنده بايد با چشم باز راي بدهد. هر راي دهنده مي تواند به آرشيو روزنامه ها مراجعه كند و اخبار مربوط به يك برهه را مرور کند، و در مورد جمهوري اسلامي ايران مثلا گزارش دستگيري شهرام جزايري و ... را بخواند تا نامي از نامزدي را كه مي خواهد به او راي دهد در اين خبرها برده نشده باشد. در نخستين گزارش مربوط به دستگيري شهرام جزايري، روزنامه حکومتی كيهان چاپ تهران نام بسياري از افرادي را كه جزايري به آنان و يا تبليغات انتخاباتي شان كمك مالي كرده بود منتشر ساخته بود. مثال هاي ديگر: سر و صداي اجاره دادن اطاقهاي مدارس در ساعات تعطيل بودن آنها و كرايه دادن ديوارهايشان به اصحاب آگهي هاي تجاري (مربوط به سال 1384 و پيش از آن)، طبقاتي كردن مدارس برحسب شهریه و واگذاري موسسات و كارخانه هاي دولتي به افراد مورد نظر به بهاي نازل و شرايط سهل و ... مي تواند گوشزدهايي به راي دهندگان باشند تا در انتخاب نامزد دقت كنند. اگر نبود بودجه دليل اين كارها بوده است که مي شد بر سيگار، بنزين، خانه ، مغازه، خرید کالا از فروشگاه (بمانند آمریکا) و ... ماليات بَست و مثلا نامش را مالیاتِ تأمین هزینه آموزش و پرورش گذارد و يا اينكه براي حل مشكل مالي آموزش و پرورش و ... ماليات اختصاصي سرانه وضع كرد.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
«جان كري» در ژانویه 2005: يک فرد نمي تواند «حق اعتراض» را از ديگران سلب كند
17 ژانويه 2005 جان كري سناتور وقت و رقيب جورج دبليو بوش در انتخابات نوامبر سال 2004 در مراسمی که به مناسبت زادروز* مارتين لوتر كينگ «رهبر جنبش حقوق مدني سياهپوستان و رفع تبعیض از آنان» در استیت مشترک المنافعِ ماساچوست برگزار شده بود از بي نظمي هاي متعدد در انتخابات نوامبر 2004 آمريكا كه به ناموفق شدنش انجاميد ياد كرد و گفت: بي نظمي و نقائص! زياد بود، ولي او در آن زمان، حساسيت هاي روز و مصالح وطن را تشخيص داد و به رغم مخالفت سران حزب دمكرات [حزب او]، تصميم گرفت دست از ادامه اعتراض بردارد تا آرامش حفظ شود ولي آرام گرفتن او دليل خودداري از تكميل رسيدگي به شكايت معترضين نبوده است. او به عنوان يك فرد، از حق خود به اعتراض کردن گذشت، ولي يك فرد نمي تواند «حق اعتراض» را از ديگران سلب كند و اين دو موضوع به هم ارتباط نداشته است. تصميم او در حالي بود كه همه مي دانستند بسياري از مردم موفق به راي دادن نشده بودند. ماشين هاي راي گيري به تناسب ثبت نام كنندگان هر حوزه توريع نشده بود، به گونه اي كه اين نقص سبب شده بود كه در برخي ازحوزه هايِ دمكرات نشين، مردم مجبور به چهار تا هفت ساعت ايستادن در صف نوبت بودند و خيلي ها كه طفل شيرخوار داشتند، سالخورده بودند و گرفتاري شغلي داشتند؛ از خير راي دادن که حق مسلّم يک تبعه است گذشتند، صف را رها كرده و به خانه و محل كار بازگشتند. حال آنكه در حوزه هايِ جمهوريخواه نشين اين معطلي از ده دقيقه تجاوز نمي كرد. همچنين اسامي بسياري از راي دهندگان از فهرست ها پاك شده بود و از راي دادن محروم شده بودند. ما در عراق صدها ميليون دلار هزينه مي كنيم تا بتوانيم مردم را به پاي صندوق هاي راي گيري بكشانيم ولي در كشور خودمان عملا مانع از راي دادن مردم مي شويم!.
    سناتور كري (وزير امور خارجه آمريکا در دوره دوم رياست جمهوري اوباما) گفت: بي نظمي ها در اوهايو باعث اعتراض های متعدد شد و هنوز كار رسيدگي به اين اعتراض ها پايان نيافته بود كه كنگره بر راي 285 به 251 الكتورها (الکتورال کالج) مُهر تاييد گذارد و بوش را برنده اعلام كرد، حال آنكه قاعدتا بايد منتظر به پايان رسيدن كار رسيدگي به اعتراض ها مي شد كه حق معترضين بود. [در آمريکا مردم الکتورها را انتخاب مي کنند و آنان رئيس جمهوری را بر مي گزينند، به عبارت ديگر انتخابات رياست جمهوري آمریکا دو مرحله اي است. ديده شده است که در برخي انتخابات يک نامزد آراء عمومي بيشتري آورده بود، ولي اکثريت الکتورها به نامزد ديگر راي دادند و او را رئيس جمهوری کردند].
    ......
    * از سال 1983 زادروز مارتین لوتر کینگ، در فدراسیون آمریکا (USA) یک روز ملّی اعلام شده است که از سال 1986 برگزار می شود. وی که در چهارم اپریل 1968 ترور شد در پانزدهم ژانویه 1929 در شهر اتلانتا به دنیا آمده بود ولی طبق قانون «یونیفورم هالیدی»، زادروز او در سومین دوشنبه ماه ژانویه برگزار می شود تا کارکنان دولت و موسسات دیگر که این روز را رعایت می کنند از سه روز تعطیلِ متوالی برخوردار شوند. در سال 2014 تعطیلی زادروز مارتین لوتر کینگ ـ دوشنبه بیستم ژانویه بود و در سال 2018، دوشنبه 15 ژانویه. نام او پس از تولّد «مایکل» گذارده شده بود که پدرش که یک کشیش پروتستان بود چند سال بعد به افتخار مارتین لوتر آلمانی ـ بنیادگذار یک شاخه از مذهب پروتستان، آن نام را به «مارتین لوتر» تغییر داد.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
در قلمرو ادبيات
«اِدگار آلن پو» و سبك او در نگارش داستان كوتاه به مناسبت زادروز وی
«اِدگار آلن پو Edgar Allan Po» نويسنده اي كه به نگارش «داستان كوتاه» نظم نوين داد و سبكي را كه الگوي اين كار شده است بكار بست 19 ژانويه (29 دیماه) در سال 1809 در شهر بوستون آمريكا ديده به جهان گشود. وي در عين حال يك روزنامه نگار و همچنین شاعر بود.
     تاريخ ادبيات عمومي (جهان) از آلن پو به عنوان فردي كه در تكامل داستان كوتاه نويسي سهمی بسزا دارد ياد كرده است. اهميت و نفوذ آلن پو در دهه هاي پایانی سده بیستم و دهه یکم سده 21 كه مردم وقت و حوصله خواندن داستان مطوّل ندارند بيشتر شده است. او در كنار حرفه روزنامه نگاري، 120 دادستان كوتاه نوشت و يك ديوان، شعر سرود كه اشعارش عمدتا طنزگونه است.
     آلن پو سالها سردبير روزنامه «رجيستر» چاپ شهر بالتيمور آمريكا بود. حرفه روزنامه نگاري باعث شده بود كه داستانهاي كوتاه او روح واقعي داشته باشند زيرا انعكاس واقعيت هاي روز هستند و استحكام نوشته در واقعي تلقي شدن آنها جاي ترديد باقي نمي گذارد. وي در چهل سالگي هنگام عبور از یک خيابان در شهر بالتيمور بر زمين افتاد و درگذشت. در آن زمان تشخيص علت مرگ او امكان نداشت ولي اخيرا با انجام آزمايش روي باقيمانده جسد او نشان داده است كه بيماري سل و خونريزي ناگهاني ريه باعث مرگ او شده بود.
     آلن پو هنگامي كه سه ساله بود پدر و مادر خود را از دست داد و يك ثروتمند ساكن ريچموندِ ويرجينيا وي را به عنوان پسرخوانده بزرگ كرد. این پدرخوانده براي ادامه تحصيل، نخست آلن را به انگلستان و سپس به دانشگاه ويرجينيا فرستاد.
     آلن پو در جريان تحصيل در دانشگاه به قمار معتاد شده بود و چون از پرداخت پولي كه باخته بود استنكاف كرده بود جريان را به پدرخوانده اش اطلاع داده بودند و او كمكهايش را به وي قطع كرد و «پو» مجبور به ترك تحصيل شد. اين وضعيت باعث شد كه دختر مورد علاقه خود را كه باهم نامزد شده بودند از دست بدهد و مجبور شود براي ادامه زندگي به خانه عمه اش به بالتيمور برود؛ ولي غم از دست دادن نامزد، اورا تا سال آخر عمر رها نساخت. آلن پو بعدا ازدواج كرد اما نامزد اول را فراموش نكرد و سرانجام در آخرين سال عُمر خود پس از فوت زنش، موفق به ازدواج با همان نامزد دوران جوانی شد.
     داستانهاي الن پو كه در سال 1849 فوت شد هنوز تجديد چاپ مي شوند. يكي از نوشته هاي او «تيمور ِ لَنگ ـ اميرتيمور ـ Tamorlane» عنوان دارد كه خواسته است درآن، استقامت و پايداري و نتیجه اش را که «پیروزی» است نشان دهد و عنوان داستان ديگر او «العارف»! است و ....
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
نويسنده ناشناس داستان «غرور و تبعيض» ـ اين داستان به کاهش روند تبعيض در جامعه انگلستان انجاميد
Jane Austen
19 ژانويه سال 1813 در لندن داستاني انتشار يافت كه عنوان كتاب «غرور و تبعيض» بود. نويسنده داستان خود را معرفي نكرده بود و اسم مستعار هم نگذاشته بود و ناشر كتاب به جاي نام مولف نوشته بود: يك بانو (A Lady).
    با اینکه نويسنده داستان خودرا معرفي نكرده بود، هجوم مردم براي خريد اين كتاب آنچنان بود كه ظرف يك هفته به چاپ دوم و ظرف دو ماه به چاپ هفتم رسيد و همين امر سبب شد كه هركس در صدد كشف نويسنده آن برآيد تا بداند كه اين نوشته جالب كار چه كسي است. هر كس حدس و گماني مي زد و سرانجام «جين آستن Jane Austen» به عنوان نويسنده آن شناخته و اعلام شد.
     دليل توجه مردم به خواندن اين داستان اين بود كه جامعه انگلستان در آن زمان ـ به رغم اینکه ناپلئون بناپارت کمر به نابودی این کشور بسته بود ـ در آتش تبعيض مي سوخت و مردم از هرگونه تبعيض خسته شده بودند و «تبعيض» موضوع روز بود و اين نويسنده، مسئله را به موقع تشخيص داده و به صورت داستاني جالب و دلكش درآورده و همه زشتي هاي «تبعیض» را در آن منعکس و تشريح کرده بود. تاثير همين داستان سبب كاهش و رخت بربستن نسبي تبعيض از آن جامعه شد.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
در قلمرو رسانه‌ها
اخراج روزنامه نگاران آمريکايي از ايران و بازگشت آنان در زمان محمد خاتمي ـ اطلاق و ترويج واژه «اصلاح طلبان» ـ انحراف در رسانه های آمریکا
19 ژانويه 1980 (29 دیماه 1358) به تصويب شوراي انقلاب، روزنامه نگاران آمريكايي از ايران اخراج و دفاتر دو خبرگزاري مربوط و نيز نمايندگي هاي رسانه هاي دیگر این کشور در تهران تعطيل شدند. اين روزنامه نگاران متهم به مخابره گزينشي اخبار ايران، تحريف این رويدادها و افزودن سوابق (بک گراوند) دلخواه خود بر اخبار شده بودند. دفتر اسوشييدپرس در تهران كه زير نظر سردبيري منطقه اي آن در لندن فعاليت داشت به قبرس منتقل شد و تا بر سرِ کار آمدن دولت محمد خاتمي [نیمه دوم دهه 1370] در آنجا مستقر بود و اخبار ايران را از دست دوم (راه دور) دريافت و پس از دوباره نويسي (به روش و طبق سياست خود) مخابره مي كرد.
     اصحاب نظر گفته بودند از بررسي اخبار و انشاء مطالب، انتخاب واژه ها و سوابقي كه بر خبرها اضافه مي شود چنين برمي آيد كه اين خبرگزاري پس از انتقال مجدد به تهران تا حدي متمايل به هواداران خاتمي شده بود. براي مثال: اين خبرگزاري در هر خبري در توصيف شوراي نگهبان مي نوشت unelected body (بنياد غير انتخابي) حال آن که نيمي از اعضاي اين شورا با راي مجلس برگزيده مي شوند.
    همين خبرگزاري بود که عنوان «اصلاح طلبانreformists» بر مقامات دولت خاتمي گذارد و آن را در سراسر جهان رواج داد. مؤلف اين تاريخ آنلاين همان زمان در مقاله اي در روزنامه دولتي ايران به امضاي خود نوشت که اصلاحات واژه اي مبهم است، بايد روشن شود که در چه زمينه اي خواهد بود تا بعدا نتايج آن قابل بررسي باشد. با حلوا ـ حلوا گفتن که دهان شيرين نمي شود. نظام حکومتی ایران، اسلامی است و شریعت و قوانین اسلام پابرجا و ثابت هستند.
    
     * بیشتر رسانه های آمریکا در دهه های اخیر توسط کمپانی های خارج از حرفه و یا اصحاب نفوذ خریداری و تغییر مالکیّت داده شده اند و رفتار ژورنالیستی مطابق اصول این حرفه را ندارند و .... همین خروج از اصول ژورنالیسم است که مخاطبان را متوجه سوشل میدیا و دریافت خبر و نظر از یکدیگر کرده است که این هم، راه چندان درستی نمی تواند باشد.
    به عنوان نمونه: واشنگتن پست ـ روزنامه 140 ساله متعلق به خانواده گراهام، چند سال است که به Jeff Bezos میلیاردر و صاحب کمپانی آمازون فروخته شده است و چون صاحب تازه این روزنامه با دانالد ترامپ ـ میلیاردر دیگر مناسبات خوب ندارد، مطالب واشنگتن پست در جهت دیگری است و ... که اصول ژورنالیسم راه دیگری دارد.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
ساير ملل
کشور شیلی از ورود اسپانیایی ها تا به امرروز
19 ژانویه 1535 «دیه گو آلماگرو Diego de Almagro» افسر اسپانیایی و از زیردستان پیزارو فرمانده اسپانیایی مأمور تصرف مناطق جنوبی قاره غربی (آمریکا) در جستجوی طلا از طریق «پرو Peru» قدم به شیلی نهاد که دارای تمدن بود و یک دولت مؤتلفه مرکب از قبایل بومی (اصطلاحا؛ سرخپوستان) داشت که سرزمین خودرا «شیله ـ Chile» می خواندند. شیله ارتش مؤتلفه داشت، ولی افراد آن بمانند همه ساکنان قاره غربیِ وقت (آمریکا) توپ و تفنگ نداشتند که تعرّض اروپاییان را درهم شکنند و کشتار می شدند.
     گزارش سفر آلماگرو بود که پنج سال بعد «پیزارو Pizarro»و معاونِ او«پدرو والیویا Pedro de Valdivia» ترغیب شدند که به شیلی نیرو بفرستند و آن را تصاحب کنند که آلماگرو مدعی آنان شد و گفت که شیلی سهم اوست که به عنوان نخستین افسرِاسپانیایی وارد آنجا شده است. وی درجه سروانی داشت و بر شماری نیرو فرماندهی می کرد. پیزارو و والدیویا ناچار شدند که نخست آلماکرو را سرگوب کنند و سپس شیلی را به تصرف درآورند که چنین شد. سلطه اسپانیا بر شیلی حدود سه قرن طول کشید و در این مدت صدها هزار اروپایی به شیلی که طول ساحل آن در اقیانوس آرام شش هزار و 435 کیلومتر است مهاجرت کردند. اسپانیایی ها 12 فوریه 1541 کار ساختن شهر سانتیاگو (پایتخت شیلی ـ اینک شهری 620 هزار نفری) را در آنجا آغاز کردند که سال ها طول کشید. طبق بررسی های آماری حدود 53 درصد نفوس شیلی سفیدپوست، حدود 40 درصد بومی و بقیه نژادا مخلوط. اسپانیایی زبان رسمی شیلی است ولی لهجه مردم شیلی در محاوره با اسپانیایی زبانهای دیگر تا حدی تفاوت دارد.
     پیش از آلماکرو، تنها اروپاییانی که شیلی (ساحل شیلی) را دیده بودند، ماژلان و همراهانش بودند که با کشتی از انتهای شیلی گذشته و از اقیانوس اطلس وارد اقیانوس آرام شده بودند و ماژلان این اقیانوس را «پاسیفیک» نامید که این نام باقی مانده است.
     در آستانه چهارصد و هفتاد و پنجمین سالروز ورود آلماگرو به شیلیِ (کشوری 756 هزار کیلومتری ساحلی و در آخرین ماه سال 2022 با 19 میلیون نفوس) بود که اعلام شد «سباستیان پیانرا Sebastian Pinera» میلیارد شیلیایی (متولد یکم دسامبر 1949) و همانند برلوسکونی ایتالیایی صاحب یک شبکه تلویزیونی و سهامدار یک شرکت هواپیمایی و نیز مالک یک تیم فوتبال و از لحاظ تفکّر راستگرا به ریاست جمهوری این کشور انتخاب شده بود که از 11 مارس 2010 (50 روز بعد) کار خودرا آغاز کرد. وی برجای بانو دکتر میچلت Verónica Michelle Bachelet(پزشک بیماری های اطفال متولد 29 سپتامبر 1951) نشست که این بانو، یک چپگرا و سوسیالیست است و طبق قانون اساسی شیلی نمی توانست متوالیا نامزد انتخابات شود (دو دوره متوالی). سناتور پیانرا ـ قبلا در کسوت تاجر و بانکدار، «کردیت کارت» را وارد شیلی کرده بود و معروفیت داشت. در دوران سناتوری و بانکداری، دو بار به «پیانرا» اتهام مالی وارد آمده بود. در زمستان 2013 مردم شیلی دوباره دکتر میچلِت را به ریاست جمهوری انتخاب کردند که از 11 مارس 2014 کار خودرا آغاز کرد. وی این بار با بیش از 62 درصد آراء انتخاب شده بود ـ دفعه قبل با 53 درصد آراء. در انتخابات ژانویه 2018 که باز هم میچلت نمی توانست نامزد شود، بارديگر «پیانرا» انتخاب شد که از ماه مارس 2018 کار خودرا آغاز کرد و تا 2022 رئیس کشور بود. بانو دکتر باچلت رئیس کمیسیون حقوق بشر سازمان مللUnited Nations High Commissioner for Human Rights بود که Gabriel Boric Font سوسیالیست 36 ساله خودرا در انتخابات 2022 شیلی نامزد کرد و انتخاب شد و از مارس 2022 کار خودرا در این سمت آغاز کرده است. بانو دکتر میچلت در پایان آگوست 2022 از ریاست کمیسیون حقوق بشر کناره گیری کرده است. وی دارای سه فرزند است.
    


 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
روزي که دادگاه انقلاب فرانسه لويي 16 را به جرم خيانت به وطن، به اعدام با گيوتين محكوم كرد
در اين روز در سال 1793 دادگاه انقلاب فرانسه لويي 16 شاه بركنارشده اين كشور را به جرم خيانت به ميهن ـ با درخواست از خارجي براي لشكر كشي به فرانسه، ولخرجي بي حساب از خزانه كشور، ناديده گرفتن حقوق مردم و دادن دستور تيراندازي به مردمي كه دست به اعتراض عادلانه زده بودند و در نتيجه کشته شدن شماري از آنان به اعدام با گيوتين در ملاء عام محكوم كرد.
    اين حكم، دو روز بعد به اجرا در آمد. لويي 16 هنگام اعدام 39 ساله بود.
    تفصيل رويداد در رديف مطالب 21 ژانويه اين تاريخ آنلاين آمده است.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
روزی که ایندیرا گاندی رئیس دولت هند شد
اينديرا در 48 سالگي
19 ژانویه 1966پارلمان هند ایندیرا گاندی تنها دختر نهرو را که در آن زمان یک بیوه 48 ساله و مادر دو پسر بود به نخست وزیری هند انتخاب کرد. پیروز گاندی شوهر او (از پارسیان هند و زرتشتی) در 1960 درگذشته بود. امضای پیمان دوستی میان دهلی نو و مسکو در 1971، کمک به ایجاد جمهوری بنگلادش از تجزیه پاکستان با فرستادن ارتش هند به کمک تجزیه طلبان در همین سال، اتمی کردن هند در سال 1974 توسط دانشمندان پارسی هند و … از کارهای مهم دوران حکومت اوست. بانو گاندی ـ دانش آموخته آکسفورد ـ در جولای 1982 برای اخراج مبارزان سیک از معبد طلایی امریتسار که طالب اختیارات بیشتری برای پنجاب هند بودند نیروی نظامی بکار بُرد که ضمن آن شماری از جمله یک رهبر مذهبی سیک ها کشته شدند. همین امر سبب شد که 31 اکتبر سال 1984 (دو سال و سه ماه بعد) به دست نگهبانان سیک خود کشته شود که خواسته بودند انتقام بگیرند. راجیو پس او هم که با رای نمایندگان پارلمان جای مادر را گرفته بود در سال 1991 و در جریان مبارزات انتخاباتی ترور شد. ایندیرا که دو بار (از سال 1966 تا 1977 و از 1980 تا 1984) رئیس دولت هند بود 19 نوامبر 1917 متولد شده بود. وی دومین زنی است که در دوران معاصر به ریاست دولت انتخاب شده است.
    
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
برخورد هواپیمای مسافربر به پل خیابان 14 شهر واشیگتن، در نزدیکی کاخ سفید و پنتاگون و کشته شدن 79 تن
چهارشنبه 13 ژانویه 1982 هوای شهر واشینگتن و نواحی اطراف آن سرد بود و توفان برف. به همین سبب فرودگاه نشنال (فرودگاه پایتخت فدراسیون آمریکا) و نه چندان به دور از کاخ سفید و پنتاگون موقتا تعطیل. توفان برف از دو ساعت بعد از ظهر عمدتا پایان یافته بود ولی بارش برف کاملا قطع نشده بود و به صورت خفیف ادامه داشت و روی باند فرودگاه به رغم برف روبی، باردیگر به ارتفاع 14 سانتیمتر جمع شده بود. مسافران پرواز 90 شرکت «ایرفلوریدا» در هواپیما ـ از نوع بوئینگ 222-723 نشسته بودند و خلبان منتظر دستور برج مراقبت. انتظار حدود دو ساعت طول کشید و برج، نزدیک به ساعت 4 بعد از ظهر اجازه پرواز داد. هواپیما با تراکتور ویژه و مجهز به زنجیر چرخ، هواپیما را از گِیت جدا کرد و به روی باند بُرد. برف و یخ همه جا بود.
    هواپیما ساعت 4 و 1 دقیقه بعد از ظهر و سی و چند ثانیه پس از بلندشدن از باند با 74 مسافر و 5 خدمه به مقصد فلوریدا از ارتفاع 107 متری سطح زمین سقوط کرد و بر پلِ رودخانه پتوماک که بر خیابان چهاردهم شهر واشینگتن ساخته شده و جاده 395 از روی آن می گذرد و نه چندان به دور از ساختمان وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) برخورد کرد و پس از درهم کوبیدن 7 اتومبیل که از روی پل عبور می کردند و شکستن دیوارهِ پل به رودخانهِ یخزده پوتوماک افتاد.
    در این لحظه «چستر پانزر» گزارشگر تلویزیون محلی «دبلیو آر سی» با همکارانش پس از تهیه گزارش رویداد دیگر باز می گشت که در همان لحظه برخورد هواپیما به پل، به این صحنه رسید و گروه او از صحنه برخورد هواپیما به پل و پیش از افتادن به رودخانه عکس و فیلم تهیه کرد که سابقه نداشت.
    در این حادثه از سرنشینان هواپیما تنها 5 نفر (4 مسافر و یک خدمه) زنده ماندند و 5 تَن از سرنشینان اتومبیل های عبوری کشته و شماری دیگر از آنان مجروح شدند.
    این حادثه که رونالد ریگن رئیس جمهوری وقت آمریکا در دو نظق رسمی به آن اشاره کرد سبب وضع محدودیت پرواز هواپیماها از فرودگاه نشنال شد که بعدا به فرودگاه رونالد ریگن تغییر نام داده است.
    
تصویر لحظه برخورد هواپیما به پل ـ ساختمان گنبد شکل کنگره در عکس دیده می شود

 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
رشوه داد و به اعدام محکوم شد ـ رابطه کاپیتالیسم و فساد دولتی
19 ژانويه 2004 يك دادگاه در جنوب شرقي چين مدير 48 ساله يك شركت به نام «يان كري كوئينگ» متولد هنگ كنگ را كه به دو رئيس گمرك محل براي ترخيص چند محموله روغن زيتون و روغن لوبيا رشوه پرداخت كرده بود به اعدام محكوم كرد.
     از گزارش های رسانه ای چنین برمی آید که بازگشت جمهوری خلق چين به نوعی نظام سرمايه داري (کاپيتاليسم) و به اظهار برخی مقامات اين کشور؛ «کاپيتاليسم به صورت محدود»، در برخی موارد خصلت هاي غير انساني ناشي از آن، از جمله «ارتشاء» را به دنبال داشته است.
    طبق اصول فلسفي و روانشناسي، آزمندي و پولپرستی افراد، عامل بسياري از جرائم اداري ـ اقتصادي است.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
پایان بازداشت 3 ساله آخرین دختر ابن سعود پادشاه پیشین کشور سعودی


شاهدخت 57 ساله سعودی ـ بسمه بِنت سَعود آل سعود پس از سه سال بازداشت در Al-Ha ir prison در ژانویه 2022 آزاد شد. او که یک دانشگاه دیده است در مارچ 2019 در آستانه سفر به سویس جهت درمان بیماری بازداشت شده بود. هنوز علت بازداشت بودن سه ساله وی اعلام نشده است. گفته شده است که بازداشت شاهزاده خانم بسمه دختر سعود به علت برخی انتقادها از محدودیت ها و رُک گویی هایش بوده است. او قبلا از منطقی نبودن منع رانندگی بانوان انتقاد کرده بود و همچنین در مقاله ای در روزنامه المدینه خواهان برخی اصلاحات اجتماعی شده بود. خبرگزاری فرانسه از قول آگاهان گزارش کرده بود که بازداشت بسمه احتمالا به سبب نزدیک بودن و حمایت وی از شاهزاده محمد بِن نایِف بود که او نیز در حَصر قرارداده شده است. بسمه آخرین دختر ملک سعود از زوجه سوریه ای اش بود که از 1953 تا 1964 بر کشور سعودی پادشاهی کرد. بسمه پیش از بازداشت یک موسسه رسانه ای تأسیس کرده بود. آزاد شدن او در پی ارسال نامه به پادشاه سعودی بود که در آن نوشته بود نیاز به درمان در خارج از کشور دارد.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
تاريخ از نگاهي به تصوير
تیتر بزرگ روزنامه جوان، 29 دیماه 1397 در نقلِ اظهارات همّتی رئیس بانک مرکزی [رئیس وقت] درباره رانت خواران و رانت جویان:

    


 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
تظاهرات در آمريکا و چند کشور ديگر براي جلوگيري از جنگ عراق در ژانويه و فوريه سال 2003
18 ژانويه سال 2003 و روزهاي پس از آن تا نيمه فوريه، در چند كشور جهان و همچنين در چند شهر آمريكا تظاهرات ضد جنگ بر پا شده بود. تظاهرات ضد جنگ در شهر رم ميليوني بود و طبق برخي گزارش ها سه ميليون نفر در آن شرکت کرده بودند. تظاهرات برلين و لندن نيز صدها هزار نفري گزارش شده بود. اين تظاهرات در پي تهديد عراق از سوي همکاران نزديک جورج دبليو بوش و همچنين نخست وزير وقت انگلستان و انتشار تفسيرهايي که وقوع حمله نظامي به عراق را قطعي نشان مي داد برگزار شده بود. عکس هاي زير چند منظره از اين تظاهرات را در شهر واشنگتن پايتخت ايالات متحده، کاليفرنيا، لندن، رم و برلين نشان مي دهد.
    تظاهرات كننده خواسته بودند كه مسئله عراق به جاي جنگ از راههاي ديگر كه در آن خونريزي نباشد حل شود. تظاهرکنندگان از اينکه سازمان ملل نتوانسته است در طول عمر خود مانع از وقوع جنگ و تعرض نظامي قدرت هاي بزرگتر شود خواهان انحلال آن و تاسيس يک سازمان ملل واقعي شده بودند.
    مرور زمان نشان داد که حمله نظامي به عراق دو ماه بعد آغاز شد، اين کشور «ساخت سياست لندن در دهه سوم قرن 20» و داراي مشکلات نژادي و مذهبي به اشغال نظامي درآمد و ....
تظاهرات مخالفت با حمله نظامي به عراق در شهر واشنگتن و کاليفرنيا


    
اين دو عکس وسعت تظاهرات ضد جنگ در شهر لندن و شمار بي سابقه شعارها را نشان مي دهد


    
تظاهرات ضد جنگ عراق در شهر برلين


    
در شهر رم 3 ميليون نفر ضمن برپايي تظاهرات خواهان حل مسئله عراق از راههاي مسالمت آميز شده بودند

 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
برخي ديگر از رويدادهاي 19 ژانويه
  • 570:   طبق تقويم ميلادي، حضرت محمد (ص) 19 ژانويه اين سال (ماه ربيع الاول در سال هجري قمري) در مكه تولد يافت. در آن زمان خسروانوشيروان بر ايران سلطنت مي كرد و همان سال واحد هاي ارتش ايران حبشي ها را از يمن بيرون راندند.
        
        
  • 929:   دولت اسلامی اندلُس (بخشی از اسپانیا) شهر قُرطبه (کُردوبا) را پایتخت (مرکز خلافت) خود قرار داد. در برخی از تألیفات تاریخی، شانزدهم ژانویه 929 (3 روز پی از این)، تاریخ اعلام قرطبه به عنوان مرکز خلافت اسلامی اندلس نوشته شده است.
        
        
  • 1736:  


    جيمز وات James Watt اسكاتلندي مخترع ماشين بخار به دنيا آمد. وي اختراع خودرا در سال 1769 ثبت داد. او پي برده بود كه بخار خاصيت الاستيك دارد و روش متراکم ساختن آن را به دست داد. وات قوه محرّكه بخار را ار طريق پيستون و سيلندر و چرخ دنده به كار تبديل كرد و سپس دريچه اطمينان براي ديك بخار ساخت. وات که اختراع او به ساخت لکوموتيو انجاميد 25 آگوست 1819 درگذشت.
        
  • 1870:  


    نوزدهم ژانویه این سال در چند استیت جنوبی آمریکا ازجمله آرکانزا، آلاباما، می سی سی پی و جورجیا نوزدهم ژانویه «روز ژنرال لی Robert E. Lee» اعلام شد. این ژنرال که در جنگ داخلی 4 ساله و پُرتلفات آمریکا فرماندهی نیروهای کنفدراسیون (جنوبی ها) را برعهده داشت در این روز (19 ژانویه) سال 1807 به دنیا آمده بود. ژنرال رابرت لی پس از پایان جنگ که در آن جنوبی ها شکست خوردند مجازات نشد، ریاست یک دانشگاه را برعهده گرفت و در سال 1870 درگذشت. در استیت های سابق عضو کنفدراسیون تالارها، بزرگراهها و خیابانهای متعدد به نام گذارده شده است. همین عفو و اغماض نسبت به جنوبی ها به تامین وحدت دوباره ملت آمریکا کمک بسیار کرده است. ولی، در پاییز سال 2021 و با تأیید قبلی فرماندار استیت مشترک المنافع ویرجینیا، مجسمه ژنرال لی را پس از حدود 150 سال از میدانی در شهر ریچموند برداشتند و به انبار منتقل کردند. احتمالا انتخاب یک جمهوریخواه به فرمانداری ویرجینیا در انتخابات نوامبر 2021 به سبب نارضایتی اکثریت رای دهندگان از انتقال مجسمه ژنرال لی بوده است. ویرجینیا سالها فرماندار دمکرات داشت. شهر ریچموند در جریان جنگ داخلی آمریکا پایتخت کنفدراسیون آمریکا بود.
        
        
  • 1934:   در این روز گزارش شد که زلزله 8 ریشتری پانزدهم ژانویه 1934 (4 روز پیش از این) کشورِ نپال و ایالت بیهارِ هند بیش از ده هزار کشته برجای گذارده با چند برابر این رقم؛ مجروح. ایالت بیهار در شمال شرقی هند واقع است.
        
        
  • 1942:   ارتش امپراتوري ژاپن با شعار اخراج سلطه گران غربي از آسيا، كشور برمه (ميانمار) را كه مستعمره انگلستان بود مورد حمله قرار داد و در اندك مدتي آن را متصرف شد و آنگاه در صدد اخراج انگليسي ها از هندوستان برآمد.
        
        
  • 1943:   پانزدهم ژانویه این سال کار ساختنِ بنای پنج ضلعی (پنتاگُنPentagon) در شهر آرلینگتون پایان یافت و وزارت دفاع آمریکا در آنجا مستقر شده است. کار ساختن این ساختمان که حدود 23 هزار تَن در آنجا مشغول بکار هستند و گفته شده است که بزرگترین ساختمان اداری جهان است 16 ماه طول کشیده بود. آرلینگتون در حاشیه جنوب شرقی شهر واشینگتن قرار دارد و رود پتوماک این دو شهر را از هم جداکرده است. آرلینگتونِ 240 هزار نفری شهری است از شهرهای استیت مشترک المنافع ویرجینیا.
        
        
        
  • 1945:   هیتلر که شنید واحدهای ارتش سرخ به فرماندهی فیلد مارشال ژوکف به برلین رسیده اند با مِترِس خود به پناهگاه زیرزمینی معروف به بانکِرِ پیشوا نقل مکان کرد و در آنجا تا تصرف ساختمان های دولتی از جمله ساختمان پارلمانِ کلِ آلمان به دست روس ها ماند و همانجا با رفیقه اش ازدواج و با او خودکشی کرد. به نوشته مورخین، هیتلر از زمانی که شنید بسیاری از زنان و دختران آلمان پیش از ورود نیروهای مؤتلفین به شهر و آبادی شان خودکشی می کنند و بعضا با انداختن خود در رودخانه تا احتمالا مورد تجاوز قرار نگیرند تصمیم به رفتن به بانکِر گرفت. طبق بعضی گزارش ها، وی 16 ژانویه 1945 به بانکر منتقل شده بود. در آن روزها عمدتا جوانان 13 ـ 17 ساله عضو سازمان جوانان حزب ناسیونال سوسیالیست آلمان (حزب نازی) از برلین دفاع می کردند.
        
        
  • 1960:   پيمان امنيت مشترك آمريكا و ژاپن به امضاي آيزنهاور رئيس جمهوري وقت آمريكا و «كيشي» نخست وزير وقت ژاپن رسيد.
        
        
  • 1991:  
    عکس از اسوشییتدپرس

    در ساعات بعد از نیمه شب این روز در سال 1991 و در جریان جنگ برای اخراج نیروهای صدام حسین از کویت، یک موشک عراقی ساخت روسیه از نوع اسکاد به شهر تل اویو در اسرائیل اصابت کرد (عکس مقابل). به گزارش مقامات اسرائیلی، اصابت این موشک تنها شماری را در تل اویو مجروح کرد. [طبق یک گزارش، 14 تن را]. این دومین موشک عراقی بود که به سوی اسرائیل پرتاب شده بود. نخستین موشک به حیفا اصابت کرده بود. این موشک پرانی، انتقام عراق از اسرائیل بشمار آورده شده است که تاسیسات اتمی عراق را بمباران کرده بود.
        موشک پراني عراق به اسرائيل يک روز پس از آغاز جنگ مؤتلفين با عراق بر سر کويت آغاز شده بود. عراقي ها جمعا هشت موشک اسکاد به اسرائيل پرتاب کردند.
        
        
  • 2001:  
    لورن کابیلا

    در این روز جزئیات ترور «لورن کابیلا» رئیس جمهوری کنگو (زئیر) که شانزدهم ژانویه 2001 به قتل رسیده بود اعلام شد. کابیلا 62 ساله و از سال 1997 و پس از برکناری «موبوتو سسِه سِکو» بر جای او نشسته و رئیس جمهوری کنگو شده بود بدست یکی از افراد گارد ریاست جمهوری (بادی گارد رئیس جمهوری) کشته شده بود. چون دوران ریاست جمهوری او پایان نیافته بود، با تصویب پارلمان، پسر 29 ساله اش ژوزف که دستیار پدر بود بر جای او نشست. ژوزف دو دوره دیگر به ریاست جمهوری کنگو که از زمان بدست آوردن استقلال از دولت بلژیک (به علت داشتن معادن الماس و ...) دچار مشکل بوده است انتخاب شد و سپس کناره گیری کرد و سناتور مادام العمر شد. لورن کابیلا سومین رئیس جمهوری کنگو بود. کنگو از زمان پاتریس لومومبا و دشمنی های غرب با او شهرت یافته و شناخته شده جهانی بوده است.
        
        
  • 2009:   چهار روز پس از فرود هواپیمای ایرباس ـ 320 شرکت هواپیمایی «یو اِس ایر» پرواز 1549 در رودخانه هادسن (هودسون) در ناحیهِ میدتاونِ مَنهتَن (یکی از محله های شهر نیویورک)، دقایقی پس از برخاستن از فرودگاهِ لاگاردیا واقع در داخل شهر نیویورک، این رویداد عنوان «معجزه هادسن» گرفت و Chesley Sullenberger خلبان هواپیما که با مهارت خود 155 سرنشین هواپیما را نجات داده بود عنوان «قهرمانِ شجاعت و مهارت» دریافت کرد. چسلی قبلا در نیروی هوایی آمریکا خلبان جنگنده ـ بمب افکنِ فانتوم بود که بازنشسته شده بود. هواپیمای پرواز 1549 پانزدهم ژانویه 2009 پس از برخاستن از فرودگاه و قرار گرفتن در مسیر خود ـ فرودگاه شهر چارلوتِ استیت کارولینای شمالی، برفراز رود هادسن با یک دسته مرغ دریایی روبرو شد که ناگهان به پرواز در آمده بودند. این مرغ ها با هر دو موتور هواپیما برخورد کردند و موتورها خاموش شدند و خلبان نتوانست هواپیما را به «لاگاردیا» بازگرداند و با مهارت تمام آن را در رود هادسن فرود آورد و سرنشینان روی بالهای هواپیما رفتند و منتظر قایق های نجات شدند و هیچکدام کوچکترین آسیبی ندید. چسلی که یک آلمانی تبار آمریکایی است بعدا سخنگوی سازمان Aviation safety شده است و مدرّس مهارت به خلبانان در صورت روبرو شدن با خطر. وی که در کتابی واقعه فرود در هادسن را شرح داده است و کتاب های دیگری در باره امنیت هوایی، متولد 23 ژانویه 1951 است.
        
    هواپیما پس از فرود در رودخانه و سرنشینان روی بالها ـ خلبان چِسلی


        
  • 2016:   در این روز رسما تأییدشد که در حمله چهار روز پیش از اینِ افراد مسلح سومالیاییِ «الشباب» به یک واحد ارتش کِنیا که در یک ناحیه مرزی سومالی استقرار داشته 150 نظامی کنیایی کشته و شماری مجروح شدند. درگیری الشباب با دولت کِنیا سالها ادامه داشته است.
        
        



  •  

    مطالعه اين سايت و نقل مطالب آن با ذكر ماخذ (نشاني کامل سايت و نام مولف آن) آزاد است، مگر براي روزنامه هاي متعلق به دولت و دستگاههاي دولتي؛ زيرا كه مولف اين سايت اكيدا «روزنامه نگاري» را كار دولت نمي داند. روزنامه عمومي به عنوان قوه چهارم دمكراسي بايد كاملا مستقل از دولت و سازمانهاي عمومي باشد تا بتواند رسالت شريف خود را به انجام برساند.


     تماس با مولف:

    editor (a) iranianshistoryonthisday.com
    n.keihanizadeh (a) gmail.com