Iranians History on This Day
روز و ماه خورشيدي و يا ميلادي مورد نظر را انتخاب و كليد مشاهده را فشار دهيد
ميلادي
   خورشيدي

 
28 سپتامبر
 
جستجو:

 
 


 هديه مولف

اين سايت مستقل و بدون كوچكترين وابستگي؛ هديه ناچيز مولف كوچك آن به همه ايرانيان، ايراني تبارها و پارسي زبانان است كه ايشان را از جان عزيزتر دارد ؛ و خدمتي است ميهني و آموزشي كه خدمت به ميهن و هموطنان تكليف و فريضه است كه بايد شريف و خلل ناپذير باشد و در راه انجام تكاليف ميهني نياز به حمايت مادي احدي نبايد باشد، و نخواهد بود. انتخاب موارد براي نگارش و عرضه در سايت نظرشخص مولف است.
 

 










   لينک به اين صفحه  

مهمترين رويدادهاي ايران و جهان در طول تاريخ در اين روز 28 سپتامبر
ايران
پيشنهاد روم به ايران: تقسيم خاورزمين ميان دو اَبَرقدرت! ـ پروبوس امپراتور وقت و اقوام ژرمن و نام آلمان در يک نگاه
تصويرمجسمه Probus
28 سپتامبر سال 280 ميلادي بهرام دوم شاه ساساني ایرانزمین در آستانه برگزاري جشن مهرگان پيشنهاد «مارکوس اورلیوس پروبوسMarcus Aurelius Probus» امپراتوروقت روم را براي تقسيم خاورزمين ميان دو ابرقدرت ايران و روم رد كرد و به فرستاده امپراتور روم تاكيد كرد كه دولت روم بايد دست خود را از آسيا كوتاه كند و از مديترانه شرقي پا فراتر نگذارد، ولي اضافه كرد كه ايران آماده است با روم در صلح و صفا به سر برد. فرستاده امپراتور روم تقاضا كرده بود كه نماينده اي با او به رم برود و پاسخ به آن پيشنهاد را مستقيما در آنجا مطرح كند كه بهرام دبير اول دفتر خودرا با وي به رم فرستاد و يك صلح كوتاه مدت ميان دو كشور برقرار شد.
    مورخاني كه زمان رد اين پيشنهاد را پس از محاسبات تقويمي تازه و بويژه جشن سالانه مهرگان به دست داده اند نوشته اند: اين نخستين پيشنهاد تقسيم خاورزمين بود كه بعدا و بويژه در قرون جديد و معاصر چندبار از سوي قدرتهاي وقت (قدرتهاي اروپايي ميان خود) تكرار شد اما هيچگاه عملي نشد.
    اندیشه این تقسیم دو سال پیش از ارسال پیشنهاد، در ذهن پروبوس به وجود آمده بود. پروبوس پس از سرکوبی پنج قبیله ژرمن در اروپای مرکزی و مطیع ساختن آنها و تحکیم سلطه روم بر مصر، در صدد لشکرکشی به شرق مدیترانه برآمده بود که با چند شورش در اروپا و نافرمانی برخی از ژنرالهایش رو به رو شد و اولویت را در پایان دادن به این مسائل دیده بود و لذا، وارد شدن به یک صلح دائمی با ایران ناسیونالیست وقت.
    پروبوس در 19 آگوست 232 میلادی در شمال صربستان امروز ـ شهر سیرمیوم Sirmium (امروزه سرمسکا Sremska) که از شهرهای امپراتوری روم بود به دنیا آمده بود، نظامی و ژنرال و بالاخره بسال 276 میلادی با رای سنا، با عنوان «کُنسول» امپراتور روم شده بود. وی مدتی با درجه ژنرالی در منطقه دانوب شرقی و بالکان جنوب شرقی بسر برده و از قدرت نظامی ایرانیان و قوانین سخت سپاهیگری و تعصب ناسیونالیستی آنان آگاه بود.
    امپراتور شدن پروبوس همزمان با پیدایش حالت تعرض طوایف ژرمن به اراضی اطراف بود که در کنترل رومیان بودند. این طوایف عبارت بودند از گُتسٍ هاGoths، «آلمان ـ ی هاAllemangne = Alamani = Aleman»، فرانک ها Franks، لونگیون ها Longiones = Ligii، وندال ها Vandals و .... ملل مجاور، این طوایف را به این نام ها می خواندند حال آنکه خودشان ژرمن بودند و دارای یک زبان و یک فرهنگ. به نوشته آگاتیاس Agathias مورخ رومی متولد آناتولی، اقوام لاتین گروهی از ژرمن ها را که در منطقه راین علیا ساکن بودند و بعدا بخشی از سویس [سویس شمالی آلمانی زبان امروز] و آلزاس را گرفتند آلمانی می خواندند (آل من All – Men = همه آنها مرد) که باقی مانده است. [این نام از طریق فرانسه به کشورهای دور دست ازجمله ایران منتقل شده که کشور ژرمن ها را آلمان می گویند، کشورهای دیگر جرمنی = ژرمانی و ... و خودشان دویچلند. دولت آلمان اصرار به تصحیح نام نداشته است]. آن دسته از ژرمن ها که در منطقه راین سُفلی زندگی می کرد و بعدا بلژیک و هلند را گرفت و وارد فرانسه شد فرانک ها خوانده شد که نام فرانسه از «گل» به فرانسه = کشور فرانک ها تبدیل شد. به ژرمن های مناطق شرقی گتُس ها می گفتند. لونگیون ها در سودتن Sudeten=sudetes و دامنه های یک رشته کوه به همین نام که از شرق آلمان و جنوب جمهوری چک تا لهستان امتداد دارد زندگی می کردند. [هیتلر پس از کسب توافق انگلستان و فرانسه، با فرستادن نظامی منطقه سودتنلند ژرمن نشین را به خاک آلمان بازگردانید]. کلویس پادشاه فرانکها در سال 481 بسیاری از طوایف ژرمن را متحد و یکپارچه ساخت.
سکه زرين پروبوس


    پروبوس در پی برقراری کنترل مجدد روم بر اقوام ژرمن، برای بیکار نماندن نظامیان، قانون تازه ای وضع کرد که طبق آن یک نظامی نباید بیکار بماند و در زمان صلح باید به آبادکردن اراضی بایر و ساختن پل و کانال آبیاری سرگرم باشد. این قانون او به آرامی در مصر به اجرا در آمد ولی در اروپا با مخالفت رو به رو شد و هنگامی که برای دیدار از زادگاهش به شهر سیرمیوم (در صربستان امروز) رفته بود بر ضد او کودتا کردند که در اکتبر 282 کشته شد. بازهم یکی از افسران ارشد گارد امپراتوری طراح این توطئه بود و نظامیان گارد پروبوس را کشتند.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
ششم مهرماه 1320، هيأتي مأمور شد تا ببيند که رضاشاه جواهرات سلطنتي را با خود نبرده باشد!
28 سپتامبر 1941 (6 مهر 1320) و يك روز پس از تبعيد رضاشاه پهلوي از كشور و تَرک بندر عباس به سوي جزيره موريس با عنوان زنداني مادام العمر انگلستان، ژنرال «ويول» فرمانده نيروهاي انگليسي در هندوستان [بعدا فرماندار انگليسي هندوستان و سپس نايب السلطنه آن] كه واحدهايش ايران را در اشغال نظامي داشتند وارد تهران شد.
    در همين روز به اصرار نمايندگان مجلس (افرادي که قبلا در برابر پهلوي يکم کُرنش مي کردند)، هيأتي مأمور بازرسي و مراقبت از جواهرات سلطنتي شد كه رضاشاه آنها را با خود نبرده باشد!. اين اهانت غير مستقيم به شاه سابق در حالي بود كه پسر او بر جايش نشسته بود و نسبت به اين عمل اعتراض و حتي گلايه نکرد!.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
زحمت و دشواری تازه تهرانی ها در عبور از عرض خیابان در آن هوای آلوده
بیشتر خیابانهای بزرگ تهران نرده کشی شده اند، قبلا با هدف اختصاص دادن بخشی از سطح خیابان به عبور اتوبوس های شهری به بهای تنگ شدن و یا یکطرفه شدن مسیر خودروهای شخصی و یا باری و اینک دیده شده است که این نرده کشی های خیابانی دامنهِ بیشتر گرفته و رهگذران (عابرین) برای عبور از عرض خیابان و رساندن خود به سوی دیگر آن ـ جهت خرید، انجام امور روزانه و یا سوار شدن بر تاکسی باید از معبر اصطلاحا هوایی استفاده کنند. به عبارت دیگر؛ دهها پله بالا بروند و دهها پله پایین آیند تا به آن سوی خیابان و یا ایستگاه اتوبوس برسند که این بالا و پایین رفتن ِ تقریبا اجباری برای سالخوردگان، معلولین و بیماران بسیار دشوار است بویژه که هوای تهران آلودگی دارد و پس از هر بالا و پایین رفتن، افراد به نفس ـ نفس زدن می افتند و مقدار بیشتری هوای آلوده را وارد ریه ها خود می کنند. تنها شماری کم از این معابر هوایی دارای اسکلیتور هستند. در کشورهای دیگر چنین وضعیتی دیده نشده است. در شهرهای بزرگ این ممالک در فواصل معیّن، چراغ راهنما و خطوط عبور پیاده تعبیه شده است یعنی حق پیادگان به اتومبیلرانان داده نشده است. بسیاری از ساکنان تهران می گویند که انتظار دارند شهردار و اعضای شورای شهر چند بار از این پلکان ها بالا و پایین بروند تا زجر و زحمت سالخوردگان را لمس کنند و یا اینکه کارمند بفرستند و شکوه و شکایات بالا روندگان از این پلکان ها را ضبط و در جلسه شورای شهر پخش کنند. عکس های زیر تنها یکی از این معابر هوایی تازه ساخت را از زوایای مختلف نشان می دهد. ایستگاههای مترو تهران نیز کمتر از دهها پله غیر برقی ندارد.
    


 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
سينما
بريژيت باردو
بريژيت درجواني
بريژيت باردو Brigitte Bardot بازيگر فرانسوي فيلم سينمايي 28 سپتامبر سال 1934 در پاريس به دنيا آمد و تنها تا 40 سالگي (28 سپتامبر 1974) در دنياي سينما باقي ماند. پدرش مهندس، صنعتگر و ثروتمند بود ، ولي مانع ورود بريژيت به دنياي سينما نشد زيرا كه وي در موسيقي و هنرهاي دراماتيك استعداد داشت. بريژيت برخلاف ساير بازيگران اروپايي فيلم سينمايي مجذوب هاليوود نشد، آموختن زبان انگليسي محاوره اي را تکميل نکرد و ميهنش فرانسه را ترك نگفت.
    
بريژيت در سالخوردگي

بريژيت پس از ترك دنياي سينما، سازماني براي حمايت از حيوانات ايجاد كرده است كه در سطح جهان فعاليت چشمگير دارد. وي در سالهاي اخير وارد فعاليت هاي سياسي - اجتماعي شده و برچسب ضديت با نژادها و اديان ديگر بر او خورده است و در اين زمينه ها برضد او به دستگاه قضايي فرانسه دادخواست داده شده و در يکي دو مورد محکوميت قضايي يافته است. "باردو" يک بار نيز به دليل حمايت از عمليات تروريستي و قتل الجزايري ها به دادگاه کشانده شد. برژيت همچنين شهرت به ضد لزبين (همجنس بازي) دارد.
    معروفترين فيلم سينمايي كه بريژيت در آن بازي كرد و به بسياري از زبانها دوبله شده «... و خدا زن را آفريد» عنوان دارد.
    رسانه ها هنگام چاپ و يا پخش تصوير بريژيت باردو جنجالي، دوعکس قديم و جديد او را در کنار هم قرار مي دهند تا هشداري به زنان زيبا باشد. عکس مقابل، وي را در سنين پيري نشان مي دهد.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
در قلمرو رسانه‌ها
روزنامه های تهران و سالروز روزنامه نگار شدنِ نوشیروان کیهانی زاده ـ جهانِ سال 2016 با 400 روزنامه نگار بیش از 60 سال تجربه در این حرفه
این نگارنده (نوشیروان کیهانی زاده) در شهریورماه 1395 (سپتامبر 2016) با تعجب مشاهده کرد که روزنامه های تهران هنوز اورا فراموش نکرده بودند و به مناسبت 60 ساله شدن کار روزنامه نگاری اش، عکس و مطلب منتشر کرده بودند که برایش بسیار شادی بخش بود. وی این روزنامه هارا جمع آوری کرده است تا در کتاب خاطرات روزنامه نگاری خود که جلد اول آن در آینده ای نزدیک به دست چاپ داده خواهد شد کلیشه (اِسکن و کُپی) کند. تاریخچه روزنامه نگاری و نظرات و کارهای روزنامه نگاران بزرگ در طول تاریخِ این حرفه نیز در جلد اول این کتاب و با هدف ارتقاء روزنامه نگاری خواهد آمد. طبق برخی آمارها، شمار روزنامه نگاران ایرانیِ«هنوز تمام وقت فعّال در حرفه ژورنالیسم» با 60 سال و یا بیشتر، تجربهِ کار از تعداد انگشتان دست بیشتر نیست. از دهه دوم قرن 21 که اخبار ـ دستکاری شده و یا مُطلق ـ سریعا در آنلاین ها قرار می گیرند و نقل می شوند، روزنامه ها ـ در سراسر جهان ـ به درج خاطرات روزنامه نگاران، مشاهدات روزانه آنان، نظر تاریخ نگاران درباره رویدادهای روز ـ علل و نتایج آنها، تشکیل «میزگِرد» با شرکت اصحاب نظر درباره امور، مسائل و مشکلات روز، نظرسنجی های مشروح خیابانی و یا تلفنی و مطالب اصطلاحا حاشیه ای و درج تصاویر خبری و جالب پرداخته اند تا مخاطب از دست ندهند.
    طبق برخی از آمار (منتشره در بولتن های اتحادیه ها و انجمن های روزنامه نگاران)، شمار روزنامه نگاران هنوز فعال ـ با 60 سال و بیش از این تجربه کار ـ در سراسر جهان (در نیمه سال 1395 ه. ش.) به رقم 400 نمی رسید. این روزنامه نگاران که در فرصت ها و مناسبت ها از آنان یاد می شود فراموش نمی شوند و همه جا مورد احترام و تکریم هستند و در صورت فوت، اعلامیه درگذشت آنان به امضای رئیس دولت انتشار می یابد و نام آنان بر کتابخانه ها و تالارها گذارده می شود. انجمن ها و اتحادیه های صنفی روزنامه نگاران، برای روزنامه نگاران سالخورده و یا علیل، مُنشی و دستیار تعیین می کنند تا خدمتِ بدون چشمداشت آنان به جامعه متوقف نشود. «روزنامه نگاری» که برای روزنامه نگار یک عشق است، بازنشستگی، ایست و توقّف ندارد و تاکنون بارها دیده شده است که هر روزنامه نگار واقعی که خودرا بازنشسته کرده عُمر بیشتری نکرده است. روزنامه نگار به عنوان یک دوستدار انسان، خادم جامعه، روشنگر و آموزگار عمومی شناخته شده است.
     در اینجا گوشه ای از مطالب روزنامه های اعتماد و ایران در باره عبور مؤلف این کرونیکل ژورنالیستی، ناشر مجله روزنامک و چند آنلاین ژورنالیستی دیگر از مرز 60 سال فعالیت شبانه روزی روزنامه نگاری و کار قلم اِسکن شده است. این نگارنده، کار روزنامه نگاری را پس از شرکت در نخستین دوره آموزش روزنامه نگاری ایران از یکم شهریور 1355 (آگوست 1956) در روزنامه اطلاعات و در میز اقتصادی با سمت خبرنگار آغاز کرده است و تا زنده باشد متوقف نخواهد شد:
    


 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
ساير ملل
روزي که پمپي Pompey كنسول روم ترور شد
پمپي
«پمپيPompey» كه بعدا ژنرال و كنسول روم شد 28 سپتامبر سال 106 پيش از ميلاد به دنيا آمد و درست در همين روز در سال 48 پيش از ميلاد در مصر ترور شد. پمپي بر سر قدرت دست به يک مبارزه داخلي زده بود و به تحريک رقيب پس از ورود به مصر ترور شد. وي به اميد دريافت کمک نظامي از ايرانيان به شرق بازگشته بود. جنگ سال 53 پيش از ميلاد ايران و روم كه ضمن آن كراسوس كنسول ديگر روم كشته شد و ارتش روم شديدترين شكست را تحمل كرد در زماني روي داد كه پمپي و سزار دو كنسول (عضو شورايعالي) ديگر روم بودند. شكست كراسوس در جنگ «حرانHarran» بزرگترين تحقير براي روميان و در عين حال قاطعترين پيروزي نظامي شرق بر غرب بوده است.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
افتادن انگلستان به دست فرانسويان
ويليام فاتح
ويليام دوم، حكمران نرماندي (فرانسه) كه تاريخ از او به عنوان ويليام فاتح و پاره يي ازتاريخ نگاران ويليام حرامزاده نام مي برند دراين روز (28 سپتامبر) در سال 1066 ميلادي با شش هزار مرد جنگي مركب از فقط نخبگان و جنگ آزمودگان فرانسوي و كشورهاي ديگر اروپايي براي تصرف انگليس قدم به خاك اين كشور گذارد و ظرف 16 روز آن را تصرف كرد و در آنجا به بسط فرهنگ و زبان فرانسوي پرداخت كه واژه هاي فرانسوي در زبان انگليسي بازمانده از همان زمانند. آخرين و قاطع ترين جنگ ويليام با انگليسي ها روز 14 اكتبر در هاستينگ (هاستاينگ) روي داده بود. دليل حمله ويليام به انگليس آسوده خاطر كردن خود از تعرض هاي بدون اطلاع قبلي (شبيخون زدن) انگليسي ها بود كه وي را از پرداختن به امور غير نظامي و پيشرفت كشور باز مي داشتند. بعلاوه، انگليسي ها به تعهداتي كه مي سپردند عمل نمي كردند.
     ويليام فرمانروايي بر ضد فساد اداري بود و همه آمار و حسابهاي انگلستان در دست خودش بود، حتي مي دانست كه در هر واحد زمان چند مرغ و گوسفند در اين سرزمين وجود دارد. انگليسي ها دهها سال پس از سلطه فرانسوي ها، زبان خود را دوباره احياء كردند كه جهانگير شده است. پس از اشغال طولاني اين سرزمين توسط فرا نسويان، اين نيروي ناسيوناليسم بود که زبان انگليسي را زنده کرد.
     قرنها پيش از ويليام هم آنگلوساكسونها از آلمان به انگلستان هجوم برده و آنجا را متصرف شده بودند. به همين سبب زبان انگليسي از ريشه زبان آلماني (خانواده زبانهاي هند ـ اروپا) است كه پارسي هم از همين دسته از زبانها است.
    پس از ورود انگلوساكسونها به مركز انگلستان، اسكاتلندي ها به نقاط شمالي تر و ولش ها به نقاط جنوبي تر رانده شدند.
 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
نبرد «يورك تاون» و پیروزی مهاجرنشینان 13گانه با کمک نظامیان فرانسوی بر انگلستان
9 هزار انقلابي مسلحِ مهاجرنشيان 13 گانه انگليسي آمريکاي شمالي 28 سپتامبر سال 1781 با كمك شش هزار نظامی فرانسوي و حمايت توپهاي ناوگان فرانسه نيروهاي انگليسي را در «يورك تاون Yorktown» واقع در ساحل خليج چساپيك (استیت ويرجينيا) مورد حمله قراردادند كه اين نبرد چندروزه به شكست انگليسي ها و تامين استقلال مهاجر نشين ها انجاميد.
    يورك تاون از شهر ويليامزبورگ پايتخت وقت حكومت انگليسي آمريكا فاصله چنداني ندارد و هدف فرماندار انگليسي از تمرکز نیرو در يورك تاون اين بود كه از آتش ناوهاي خود (ناوهای انگلیسی) برخوردار شود كه ناوگان اعزامي فرانسه ناوهاي وي را غرق كرد. اگر دشمني فرانسه با انگلستان در كار نبود، بعيد بود که در آن زمان مهاجرنشين های 13گانه به تنهايي به پيروزي نظامي بر انگليسي ها كه بر آنها حكومت مي كردند نائل مي آمدند. در آن زمان سران مهاجرنشين ها از خصومت آن دو كشور اروپايي و رقابت هاي استعماري شان بايكديگر، نهايت استفاده را بردند.
    
ترسيم صحنه اي از نبرد دريايي كشتي هاي فرانسه و انگلستان در يورك تاون

 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
... و يك بار ديگر لهستان از پاي درآمد
ريبن تروپ ـــــــــــــــــ مولوتف
28 سپتامبر سال 1939 نيروهاي آلمان از غرب و نيروهاي شوروي از شرق در لهستان به يكديگر رسيدند، شهر ورشو به تصرف آلمان درآمد و ارتش ظاهرا 700 هزار نفري لهستان از هم پاشيده شد و درهمين روز، وزيران امورخارجه آلمان و شوروي ـ فون رپپن ترپ Von Ribbentrop و مولوتف Molotov ـ در مسكو قرارداد تقسيم لهستان را ميان دو كشور امضاء كردند و كشور ليتواني نيز به شوروي داده شد و به اين ترتيب آلمان و شوروي كه از ماه می (پنج ماه پيش از آن) ميان خود دوستي نزديك برقرار كرده بودند. همسايه ديوار به ديوار هم شدند.
     در برلین، هيتلر در برابر اتمام حجت انگليس و فرانسه كه پس از جنگ جهاني اول و الحاق قسمتي از خاك آلمان به لهستان، تماميت اين كشور را تضمين كرده بودند، اعلام كرد كه تجاوزي دركار نبوده، تنها سرزمين هاي از دست رفته آلمان را پس از 21 سال پس گرفته است و قصد جنگ با كسي ديگر را ندارد. ولي، انگليس و فرانسه اين پيشنهاد صلح را رد كردند قبلا روزولت رييس جمهوري امريكا بي طرفي كشورش را در قبال جنگ اروپاييان اعلام كرده بود و پيش بيني كرده بود جنگ اروپاييان طولاني و خونين خواهد بود. آلمان و شوروي 35 روز پيش از تصرف لهستان بطور غيرمنتظره با هم پيمان عدم تجاوز امضا كرده بودند.
    
نيروهاي موتوريزه آلمان در حمله 1939 به لهستان


    
پس از سقوط لهستان، هيتلر از بندر دانتزيك (گدانسك امروز) ديدن مي كند

 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
مصاحبه مشترک بوش و پوتين در سپتامبر 2003 و طفره رفتن از دادن پاسخ هاي مربوط به فعاليت هاي اتمي ايران
ولاديمير پوتين رئيس جمهوري روسيه در پايان ديدار دو روزه خود با جورج بوش رئيس جمهوري امريکا در کمپ ديويدِ مِريلَند، شنبه 27 سپتامبر 2003 در يک مصاحبه مطبوعاتي مشترک مطالبي را كه در آستانه سفر به آمريكا درباره ايران و عراق بيان كرده بود تغيير نداد. در مورد همكاري اتمي با ايران گفت: پس از بازگشت به مسكو يك اشاره روشن و مؤدبانه به ايران خواهد كرد كه بازرسي بين المللي از برنامه هاي هسته اي خود را كه مورد سوء ظن قرار گرفته اند اجابت كند، ولي روسيه طبق تعهد خود به تكميل رآكتور اتمي ايران (رآکتور نيروگاه بوشهر) ادامه خواهد داد.
    نيويورك تايمز با توجه به اين اظهار پوتين نوشته بود كه به اين ترتيب همكاري اتمي روسيه و ايران قطع نخواهد شد و مطابق قرارداد موجود ادامه خواهد يافت، بویژه كه سران روسيه و آمريکا در مصاحبه كمپ ديويد در قبال اختلاف نظرشان بر سر ايران سكوت كردند و از دادن پاسخ به پرسشهاي روزنامه نگاران طفره رفتند.
    در اين مصاحبه مشترك، پوتين در باره مسئله عراق هم موضع خود را تغيير نداد و گفت كه روسيه نمي تواند به ادامه اشغال نظامي عراق کمک کند.
زماني که بوش و پوتين باهم به اين گونه دوستانه قدم مي زدند. پوتين به اندازه اي كه بابوش مكالمه خودماني داشته باشد، زبان انگليسي ياد گرفته بود. او برزبان آلماني به سبب ماموريت طولاني در آلمان شرقي به عنوان افسر پليس مخفي شوروي مسلط است

 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
روزي که اتحاديه اروپا هم داراي «مَهنورد» شد
بالاخره اتحاديه اروپا هم به آرزوي ديرين خود رسيد و 27 سپتامبر 2003 و چهار دهه سال پس از روسيه و آمريكا يك ماهواره 400 كيلو گرمي را با موشك «آريان ـ 5» از گويان ـ مستعمره فرانسه واقع در قاره آمريکا به سوي ماه فرستاد تا در قمر زمين فرود آيد. اين ماهواره در سطح ماه تحقيقات علمي انجام داد.
    ماهواره علمي اتحاديه اروپا "سمارت" نامگذاري شده بود.
موشك اريان ـ 5 ماهواره اتحاديه اروپا را به سوي قمر زمين مي بَرد

 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
میلیاردر شدن یک فرد از فروش بطری آب در یک کشور سوسیالیستی! ـ واقعیت های دنیای امروز که پیش بینی نشده بود
به گزارش رسانه ها در سپتامبر 2020، یک چینی به نام ژونگ شانشان Zhong Shanshan و فعّال در ایالت ژجیانگِ جمهوری خلق چین که حکومت این کشور از اکتبر 1949 در دست حزب کمونیست است از محل فروش بطری آب، ظرف 24 سال (از 1996 تا 2020) میلیاردر شده و ثروت او در سال 2020 حدود 59 میلیارد دلار آمریکا بود و در ردیف 500 میلیاردر جهان.
    برخی از اصحاب نظر در تفسیر این خبر گفته بودند: ایدئولوژی کمونیسم برپایه برابری مردم بویژه در ثروت و دارایی قرار گرفته است. به علاوه، یک دولت حزب کمونیست باید آب آشامیدنی سالم برای شهروندان تهیه کند که نیاز به خرید بطری آب نداشته باشند. همچنین، همه مردم که نمی توانند بطری آب خریداری کنند و بنابراین، مساوات در برابر علامت سئوال است.
    به گزارش فوربس، ژونگ (در سال 2020 شصت و شش ساله) در شهر هانگ ژو در یک خانواده کم درآمد به دنیا آمد، مدرسه را پیش از اتمام دوره اش تَرک کرد و کارگر ساختمان (عمله) شد. وی پس از چند سال کارگری در ساختمانسازی، به تحصیل و در رشته رادیو ـ تلویزیون و خبرنویسی پرداخت و سپس در یک روزنامه دولتی مشغول بکار شد. او پس از اینکه چینِ کمونیست وارد اقتصاد کاپیتالیستی شد وارد کار بازار شد و از قارچ فروشی آغاز کرد. ژونگ سپس وارد کسب و کار نوشابه فروشی و بعد از آن ابزارِ کارِ پزشکی فروشی شد و از 1996 تهیه و فروش بطری آب را در پیش گرفت و از این راه میلیونر و میلیاردر شده است. ژونگ اخیرا به موازات فروش بطری آب، وارد کار آزمایشگاه داری و ساخت و فروش واکسن هم شده است که همه گیر شدن ویروس کووید ـ 19، آن کسب و کار را رونق ویژه داده است ـ همه اش به دنبال پول ـ پولی که عاقبت آن معلوم نیست.
    تیترچند رسانه درباره این میلیاردِ چینِ کمونیست! به عنوان نمونه:
    
Zhong Shanshan: China,s new richest person is bottled water tycoon
    Bottled water billionaire Zhong Shanshan
    Bricklayer To Billionaire: China,s Second-Richest Man!
    China,s new richest man Zhong Shanshan is a bottled water billionaire

    
Zhong Shanshan و بطری های آب

 نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.
برخي ديگر از رويدادهاي 28 سپتامبر
  • 551:  


    تايواني هاي 28 سپتامبر را زادروز كنفوسيوس Confucius فيلسوف و آموزگار بزرگ چين باستان مي دانند كه در سال 551 پيش از ميلاد به دنيا آمد. تطبيق ايام ماههاي قمري چين با تقويم خورشيدي ميلادي سبب شده است كه در زادروز كنفوسيوس اختلاف باشد. زادروز كنفوسيوس در تايوان «روز معلم» عنوان گرفته است. عقايد كنفوسيوس در زمينه اخلاقيات با آيين زرتشت تفاوت زياد ندارد.
        
  • 1840:  


    آلفرد تيِر مي هن (Alfred Thayer Mahan) يكي از فرضيه پردازان بزرگ نظامي به دنيا آمد و 77 سال عمر كرد و در نيروي دريايي آمريكا به دريا سالاري رسيد. او در كتاب معروف خود «سي پاور» نوشته است كه مروري برتاريخ نشان مي دهد كه براي كشورهايي كه مرز دريايي دارند جهانگشايي و يا آسوده زيستن در داخل مرزهاي ملي ، بدون قدرت دريائي ديري نخواهد پاييد. وي مثالهاي متعدد از تاريخ ايران باستان ، روم و ديگر ملل آورده و ضعف امپراتوري ايران باستان را كه داريوش بزرگ هم نگران آن بود نداشتن يك نيروي دريايي توانمند از آن خود دانسته است . اهميت نظريه "مي هن " به حدي زياد بود كه ويلهلم دوم امپراتور وقت آلمان دستور داد كه كتاب او به زبان آلماني ترجمه و در هر كشتي نگهداري و مطالعه آن براي افراد و افسران نيروي دريايي آلمان اجباري باشد.
        
  • 1957:   دكتر آلبرتو اسكولي سازنده ايتاليايي واكسن بيماري سل درگذشت.
        
        
  • 1972:   چين و ژاپن با تجديد روابط سياسي موافقت كردند. چين در دو قرن گذشته و تا پایان جنگ جهانی دوم چند بار مورد تعرض نظامي ژاپن قرارگرفته بود.
        
        
  • 1980:   ضياء الحق رئيس جمهوري وقت پاكستان در دومين هفته جنگ عراق و ايران ـ به منظور ميانجيگري، از تهران و بغداد ديدن كرد.
        
        
  • 1989:   فرديناند ماركوس ديكتاتور بركنار شده فيليپين، در هاوايي و در تبعيد جان سپرد.
        
        
  • کارنامک نوشيروان (خاطره ای از مولف)
    زمانی که در تهران، راه حل مسئله طلاق، درج آگهی همسریابی در روزنامه ها تشخیص داده شده بود. ماجرای ازدواج بیوه 51 ساله با جوان 25 ساله
    آمار طلاق که در نیمه سال 1337 انتشار یافته بود پژوهشگران جامعه شناسی وقت را بر آن داشته بود که به کشف و بررسی علل آن بویژه در تهران بپردازند. علل، پس از این بررسی اعلام شده بود که «شناخت ناکافیِ طرفین ازدواج ها پیش از عقد نکاح» در صدر این علل به چشم می خورد.
        در وضعیت جامعه آن زمان، چاره کار به ایجاد مؤسسات همسریابی و یا اختصاص دادن بخشی از یک صفحه روزنامه ها به آگهی های رایگان داوطلبان ازدواج تشخیص داده شده بود که در بسیاری از کشورها تجربه شده و نتیجه مثبت داده بود. توصیه ایجاد مؤسسات همسریابی حتی پس از کسب موافقت مشروط چند روحانی به جایی نرسید.
        مدیر روزنامه اطلاعات که یک سناتور محافظه کار بود با اینکه با اصل موضوع موافقت داشت اجازه نداد که یک صفحه از روزنامه اش به آگهی داوطلبان ازدواج اختصاص یابد. مدیر روزنامه کیهان ـ یک استاد علم حقوق در دانشگاه که گفته بود با مهاجرت جوانان از شهرستان ها به تهران دشواری آنان برای همسریابی بیشتر شده زیرا که در تهران یا خانواده ها آشنا نیستند و از آنجا که در ایران دبیرستان مختلط وجود ندارد، مشکل مضاعف شده است و بنابر این، وی با اختصاص دادن نیم صفحه از روزنامه خود به درج آگهی های داوطلبان ازدواج (همسریابی) موافقت کرده و انتشار این آگهی آغاز شده بود و متعاقب کیهان، «مجله روشنفکر». کار به این تربیب بود که متقاضی ازدواج مشخّصات خود را به روزنامه و مجله می داد و متذکر می شد که چگونه همسری می خواهد.
        کیهان و مجله روشنفکر آدرس ها را منتشر نمی کردند، نزد خود نگه می داشتند و پاسخ ها را به آدرس طرف می فرستادند.
         این نوع همسریابی، خالی از حادثه نبود. یک مورد آن از این قرار بود: یک روز ضمن فعالیت ژورنالیستی روزانه به مجمع قضایی ناحیه 5 تهران رفتم که رئیس آن آقای صدوقی (پس از بازنشسته شدن وکیل دادگستری) بود. در آن روز در راهرو این مجتمع، یک زن میانسال و یک مرد جوان که از کبود بودن صورت و پارکی لباس شان پیدا بود که کتک خورده و یا کتک کاری کرده اند جدا از هم ایستاده بودند و منتظر ورود به اطاق بازپرس. آنان گاهی هم به یکدیگر چشم غره می رفتند، تهدید می کردند و متلک می گفتند. یکی از همراهان این دو به من [نوشیروان کیهانی زاده] گفت: این خانم که 51 ساله است قبلا زنِ دوم یک سرهنگ بود که این سرهنگ، چند سال بعد بازنشسته و چهار سال پس از بازنشستگی فوت شد. مستمری این سرهنگ، پس از فوت میان دو بیوه او قسمت شد و سالها حرفی نبود. اخیرا این خانم (اشاره به زن 51 ساله مجروح) که از تنهایی خسته شده بود و در عین حال نمی خواست مستمری شوهر متوفای خود را از دست بدهد تصمیم به ازدواج بدون ثبت نکاح (صیغه شفاهی) گرفت. در همین وقت در روزنامه و یا مجله یک آگهی ازدواج نظر او را جلب کرد که «داوطلب» نوشته بود: جوانی 25 ساله و کارمند دولت است که تا رسیدن سن دختر عمویش (نامزد او) به حد قانونی ازدواج، آماده ازدواج موقت (اصطلاحا؛ صیغه ای) با یک بانوی یائسه و یا عقیم با هر سن و سالی است. خانم (بیوه سرهنگ) که در جستجوی چنین شوهری بود به این آگهی پاسخ می دهد، یکدیگر را ملاقات و عقد نکاح دو ساله (موقّت) بدون ثبت آن، با حضور دو شاهد مَرد صورت می گیرد، زندگی مشترک آغاز می شود و هر دو از آن راضی.
        چند ماه بعد بیوه دیگر سرهنگ متوجه این ازدواج می شود و تصمیم به اعلام قضیه به مقامات مربوط می گیرد تا همه مستمری ( دریافتی بازنشستگی) شوهر متوفی را نصیب خود گرداند.
        وی به مقامات مربوط و به راهنمایی آنان به دادگاه دادخواست می دهد. چون نکاح شفاهی بود، قاضی مربوط قضیه را به دادگاه شرع مستقر در خیابان فروردین و به ریاست یک مجتهد جامع الشرایط ارجاع می کند که آیا به لحاظ شرع، فرقی است میان ازدواج ثبت شده و یا ثبت نشده؟.
        قاضی شرع پاسخ می دهد که در شرع مقدّس، اشاره به ثبت نکاح نشده و دو شاهد مرد و یا چهار شاهد زن و اجرای صیغه نکاح به زبان عربی و عبارت مربوط و تعیین مهریه کافی است و در ایران حدودا دو دهه است که ثبت نکاح قانون شده و بهانه آن چند مورد «انکار» بوده است.
        این پاسخ، همان بود که بیوه اول سرهنگ در انتظار آن بود.
        بیوه دوم که چنین دیده بود به شوهر جوان خود گفته بود که در صورت تحقیق بگوید که شوهر او نیست، نکاحی صورت نگرفته است و اینکه با یکدیگر در یک خانه هستند، او مستاجر یکی از اطاق های خانه است و نکاح شفاهی یک شایعه بیش نیست و با هدف محروم کردن او (بیوه دوم) از مستمری شوهر متوفی است. بیوه دوم قبلا این موضوع را به مرجع قضایی هم گفته بود.
        شوهر جوان حاضر نمي شود که دروغ بگوید و در نتیجه، پس از یک مشاجره لفظی، زن و شوهر به جان هم می افتند و کتک کاری می کنند و سر و کار آنها به کلانتری پلیس محل و مجتمع قضایی می افتد و ....
        
     نقل اين مطلب بدون ذکر نشاني پايگاه و نام مولف (نوشيروان کيهاني زاده) ممنوع است زيرا که نتيجه تحقيقات شخص وي و نظر اوست.



     

    مطالعه اين سايت و نقل مطالب آن با ذكر ماخذ (نشاني کامل سايت و نام مولف آن) آزاد است، مگر براي روزنامه هاي متعلق به دولت و دستگاههاي دولتي؛ زيرا كه مولف اين سايت اكيدا «روزنامه نگاري» را كار دولت نمي داند. روزنامه عمومي به عنوان قوه چهارم دمكراسي بايد كاملا مستقل از دولت و سازمانهاي عمومي باشد تا بتواند رسالت شريف خود را به انجام برساند.


     تماس با مولف:

    editor (a) iranianshistoryonthisday.com
    n.keihanizadeh (a) gmail.com